Ooit je auto laten wassen door dansende, zingende en bovenal enthousiaste en sportieve kids? Die mogelijkheid was er zaterdag 12 juni jl. volop tijdens de “AVA`70 meets Texel Carwash 2021.” Normaliter vindt dit evenement op het eigencomplex plaats, maar vanwege de renovatie van de atletiekbaan, bleek dit geen optie te zijn voor dit jaar. Daarom werd er gezocht naar een geschikt alternatief en die werd gevonden in de Lijsterbeslaan. Met borden, vlaggen en de deskundige aanwijzingen van de ervaren verkeersregelaars Eric Hoogerbrug, Paul Eijkelkamp, Dick Lubbers en Nico Rouwhorst werden de auto`s naar het begin van de wasstraat begeleidt. 

Nadat de opblaasboog van de AVA`70-hoofdsponsor OWM was gepasseerd, begon de routing officieel, waarbij er eerst even afgerekend mocht worden. Daarna volgde al snel het natspuiten van de auto, het grondig poetsen met milieuvriendelijk sop, gevolgd door het afspoelen en drogen met zeem, doek en trekker. Vanaf het beginsignaal om 10.00 uur passeerde een lange stoet van auto`s de kassa, waarna de ruim 30 jonge AVA-janen hun werkzaamheden konden starten. Een lekkere muziekje zorgde voor een gezellige sfeer in de Lijsterbeslaan en geduldig wachtten de chauffeurs op hun wasbeurt. De jongens en meisjes deden geweldig hun best om de bolides flink te laten blinken en regelmatig gingen de duimpjes omhoog ter

goedkeuring. 

Uiteindelijk bleek dat er ruim meer dan 100 auto`s door de grote openlucht wasstraat waren gekomen en met een flinke fooi leverde dit meer dan 1000 euro op. Een prachtig resultaat natuurlijk, dat geheel ten goede komt aan het Texelkamp van de C-en D-junioren. De bewoners van de Lijsterbeslaan toonden zich bij deze activiteit bijzonder behulpzaam en gastvrij. Ze deden gezamenlijk nog een mooie duit in het zakje door het water dat gebruikt werd tijdens de carwash gratis beschikbaar te stellen. Hoe mooi is dat?

Met een zeer tevreden gevoel kijkt de AVA`70-jeugd terug op dit evenement, dat ze met elkaar tot een heel mooi waterballet maakten. Uiteraard kijken ze ook vooruit naar het Texelkamp, dat in augustus plaats zal vinden!