Perfecte weersomstandigheden, een groot en ijzersterk deelnemersveld, een spreekstalmeester in bloedvorm en tafels vol met prijzen. Tel daar het bezoek van Sinterklaas en zijn knechten bij op, dan is duidelijk dat de finale van de Boekeldercross bij voorbaat al een groot succes is. En dat werd het dan ook…

De Spaanse eminentie loste om exact 13.00 uur het startschot en de jongste dravertjes renden voor de laatste keer het parcours op. Dirk te Brake liet er ook deze keer geen gras over groeien en nam gelijk de koppositie in en stond deze ook niet meer af. Hij werd de winnaar van het eindklassement, voor trainingsmaatje Milan te Brake. Lena ter Haar pakte voor de vierde keer op rij de eerste plek en mocht op de hoogste trede van het podium de verdiende beker in ontvangst nemen. Bij de dubbele afstand van 2 kilometer pakte Age Eindhoven een hele fraaie tweede plek, terwijl Evie Scholten naar een zesde plek liep.

Een groot peloton met hele sterke atleten ging om half 2 van start voor hun laatste mogelijkheid om nog een keer te vlammen en een sterke tijd op het scorebord neer te zetten. Bij de 5 kilometer scoorde Tom Wevers een hele knappe vierde tijd en dook voor het eerst dit jaar dik onder de 18 minuten. Ook Gabrielle Bruil vermorzelde haar persoonlijk beste finish en was de snelste dame van AVA`70. Atleet Gert-Jan Wassink was terug op het grondgebied, waar zijn carrière ooit startte en liet zien dat hij nog altijd in staat is om uitstekende tijden op de klokken te zetten. In een soepele tred verpulverde hij het parcoursrecord en kwam na 10 kilometer binnen in een uitstekende tijd van 32,53 minuten. Mark te Brake eindigde op de 2e plek, terwijl de derde plaats voor Stan Prinsen was, die daarmee het eindklassement won.

Bij de Dames stond er geen maat op het ijzersterke optreden van Ineke Graven. Annemarie Arentsen werd tweede, terwijl Karin Prinsen een mooie 3e plaats scoorde. Bij de atleten van de lange adem was het een volledig Aaltens podium bij de heren. Hans Waalder duchtte geen enkele tegenstand en finishte in een knappe eindtijd van 55,47 minuten. Joran Luiten knokte zich naar een tweede plaats en Joost te Paske bereikte als derde de meet. Bij de dames gingen Ingrid van Zolingen en clubgenoot Lienke te Brake gelijktijdig van start en kwamen na 15 kilometer ook hand in hand over de finish.

Nadat de prijzen waren uitgereikt aan de eindwinnaars toonde de organisatie  zich bijzonder tevreden over het verloop van deze editie van de Boekeldercrosscompetitie. Tijdens de 4 etappes kwamen vele honderden atleten van jong tot oud in actie en zorgden voor prachtige sportmomenten, schitterende strijd en bovenal heel erg veel sfeer. AVA`70 kon wekelijks een beroep doen op tientallen vrijwilligers, die er samen voor zorgden dat het evenement een puik verloop kende (FOTO's)