Op dinsdag 16 augustus a.s. vindt de vijfde editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de laatste etappe in de serie van 4 Zomeravondlopen. De vorige afleveringen mochten zich verheugen in een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een aantal vakantiegangers. 

Het sportieve evenement start 16 augustus met een wandeltocht van ongeveer 9 kilometer door het prachtige buitengebied van Bredevoort, Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.
Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongste talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek langs de weg staan om de deelnemertjes aan te moedigen.
Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige edities hebben duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 en 10 kilometer zal om 19.30 uur klinken.  Vorig jaar is de 10 kilometerwedstrijd  toegevoegd en mocht zich direct verheugen in een grote deelname. De organisatie heeft dan ook besloten om deze afstand ook dit keer weer op te nemen in het programma. Gelijk na het startschot trekt het lange lint atleten en atletes over het vakantiepark en via zand- en bospaden, loopt het peloton in de richting van Bredevoort. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen een extra lus door het fraaie Klooster. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant  de Schoppe, waar de atleten worden “binnengepraat” door de wereldberoemde speaker Henk Borgmeijer en het applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen.
Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. De kinderen die aan de wedstrijd deelnemen krijgen van de Twee Bruggen tevens een lekker ijsje aangeboden. Daarnaast biedt het vakantiepark aan de winnaars van de 6 en 10 kilometer een mooie prijs aan.

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement.

In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens, verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.  Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 18.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 3,00 terwijl de lopers en loopsters aan de 6  en 10 kilometer € 5,00 betalen.