Op de tweede zaterdag in het nieuwe jaar, 13 januari 2024, blijven de
hardloopschoenen voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van
Aalten en Bredevoort volgens een jarenlange traditie de kerstbomen
inzamelen. Dit jaar doet de club wederom ook het buurtschap IJzerlo aan. Op
de parkeerplaats tegenover het Dorpshuus wordt een plek gemarkeerd om de
kerstbomen te droppen. Dit kan zowel op vrijdag 12 januari, als ook op
zaterdagmorgen 13 januari.
Inmiddels heeft Chef d`organisation, Gerben Duenk, al een mooi aantal
chauffeurs en sjouwers weten te enthousiasmeren en zijn de routes globaal
verdeeld, waarbij de uitstekende resultaten in het verleden leidraad zijn
geweest. Waarom iets veranderen, als de score goed is, zal de zeer ervaren
kerstbomenleider hebben gedacht bij het formeren van de teams….
Vanaf even na 09.00 uur in de ochtend zal dan ook een ijzersterk peloton van
een kleine 40 junioren en senioren op pad gaan om alle straten, pleinen en
wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten en Bredevoort,
kerstboomvrij te maken. Rond het middaguur zal er tevens koers worden
gezet richting het Dorpshuus in IJzerlo om hier de kerstbomen te gaan laden.
Zoals gebruikelijk worden de ladingen kerstbomen ingeleverd en geteld bij
Aalbers, waar tevens een soort van “meet and greet” is. Altijd belangrijk voor
de sfeer! Uiteraard wordt er ook voor een natje en droogje gezorgd, want de
verbrande calorieën moeten natuurlijk wel tijdig aangevuld worden.
Voor leden die buiten het rayon Aalten, Bredevoort en IJzerlo vallen en de
club hun kerstboom gunnen? Vanaf 1 januari 2024 is de parkeerweide naast
het clubhuis van AVA de ideale plek om de groene, bruine, grote of kleine
den, spar of Nordman te droppen……
Mochten er nog leden zijn die ook wel een ochtend de handen uit de
mouwen willen steken voor AVA`70…


Neem vooral contact op met Gerben Duenk!
T: 06-23864007
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AVA`70 RAAPT IN 2022 DE KERSTBOMEN CORONAPROOF

 

De Kerstdagen en de Jaarwisseling zijn inmiddels achter de rug en het was allemaal wel wat anders dan normaal. Het coronavirus bepaalt al vele maanden ons leven en dat zal gedurende de Feestdagen niet anders zijn. We hebben er mee te dealen, al is dat zeker niet altijd gemakkelijk. Het hardlopen is natuurlijk hierbij in principe van ondergeschikt belang, maar toch worden de geluiden steeds sterker, dat het trainen met de AVA`70-maatjes in groepsverband door velen wel enorm gemist wordt. Net als de gezelligheid voor de activiteit als nadien in het clubhuis natuurlijk. We zullen nog wel een poosje geduld moeten hebben….

 In toch staat er een gezamenlijke activiteit aan te komen, al zal deze wel volledig coronaproof plaats gaan vinden. We hebben het hier over het jaarlijkse kerstboom razen. Er is de laatste weken veelvuldig contact geweest met de gemeente Aalten over de praktische invulling hiervan en aan de hand van de geboden informatie is besloten om het licht op groen te zetten. Op de tweede zaterdag in het nieuwe jaar, 8 januari 2022 gaan de man- en vrouwschappen van AVA`70 in de kern van Aalten en Bredevoort wederom de kerstbomen inzamelen. Dit jaar zal het rapen er wel wat anders uit gaan zien. De groepjes van voorheen worden nu duo`s, bestaande uit een chauffeur en een raper. Daarnaast staat er op de werf bij Aalbers een losploegje klaar om hier de broodnodige ondersteuning te bieden. Op deze wijze moet het mogelijk zijn om volgens de geldende maatregelen Aalten en Bredevoort ook in 2022 weer kerstboomvrij te maken.

 Chef d`organisation, Gerben Duenk heeft inmiddels al een mooi aantal toezeggingen mogen ontvangen van leden en zelfs niet-leden om op 8 januari a.s. te komen helpen. Er kunnen echter zeker nog een paar chauffeurs en sjouwers bij om het lijstje te complementeren, dus schroom niet en meldt je aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te zijner tijd zal iedereen een mail ontvangen met aanvullende informatie, afspraken en spelregels.

Mogen we op jullie support rekenen om ook dit jaar Aalten en Bredevoort weer kerstboomvrij te maken?    

As donderdagavond is er gelegenheid om meer informatie te krijgen over de voorbereiding van een (halve) marathon. Wat is belangrijk in training? Hoe ga ik het doen met voeding tijdens het hardlopen? Hoe kan ik blessures misschien voorkomen?

OFTEWEL HOE KAN IK OP EEN GOEDE MANIER DE FINISH BEREIKEN?

Ik denk dat er genoeg vragen zijn vanuit jullie. Om in te kunnen gaan op jullie behoeftes, zou ik het erg waarderen dat jullie je vragen vast vooraf benoemen zodat ik dit tijdens deze avond verder uit kan diepen.

Dus stel je vragen onder dit bericht, of persoonlijk naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot as. donderdag.

 

De Kerstdagen en de Jaarwisseling liggen inmiddels al weer even achter ons.     

Op de tweede zaterdag in het nieuwe jaar, 11 januari 2020, blijven de hardloopschoenen voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Dit jaar zal het rapen van de kerstbomen ook wederom in Bredevoort door de AVA-janen verzorgd gaan worden. Vanaf 09.00 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen, steegjes en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten en Bredevoort, kerstboomvrij te maken. Wanneer u van uw kerstboom af wilt, kunt u deze, zonder versiering en pot, gewoon aan de kant van de weg leggen. Wij nemen uw boom gratis mee en u steunt met uw groene bijdrage onze clubkas. De ingezamelde kerstbomen zullen worden gecomposteerd, dus zorgen we samen voor een beter milieu.

Chef d`organisation, Gerben Duenk, heeft al een flink peloton aan vrijwilligers enthousiast gemaakt, maar kan nog wel een aantal sjouwers gebruiken. De ochtend begint om 09.00 uur in het clubhuis van AVA`70 met een kop koffie, waarna de teams op pad gaan. Rond het middaguur zal de activiteit worden afgesloten met een gezamenlijke lunch!

 P.S.

AVA`70-leden, waarbij de Kerstboom vreselijk in de weg staat, mogen deze alvast meebrengen op een trainingsavond en droppen naast de container…… 

  

Voor de A en B groep is er dit weekend (19+20 januari) genoeg om je trainings achterstand bij te werken.

 • Zaterdagmorgen beginnen we om 9:00 uur met een mooie duurloop o.l.v. Geert Wevers (vertrek bij AVA'70)

 • Zondagmorgen om 10:00uur kun je kiezen voor een Heuveltraining op de vuilnisbelt in Winterswijk o.l.v. André Bleumink ,verzamelen op de parkeerplaats van Obelink, we starten 10:00.uur

 • Zondagmorgen om 10:00uur een Duurloop van 14km. o.l.v. Marco van Rijs ( vertrek vanaf AVA'70)

 

 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen bij AVA`70 hervat, komen eerste wedstrijden weer inzicht en zullen dus ook de eerste prijzen al wel weer behaald gaan worden.  
Op zaterdag 7 januari 2017 blijven de hardloopschoenen echter voor even in de kast, want dan gaan we in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Vanaf 09.26 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken. Chef d`organisation, Gerben Duenk heeft al een groot gezelschap vrijwilligers, bestaande uit chauffeurs en sjouwers op zijn lijstje staan. Daar zitten stoere mannen bij, maar ook sterke vrouwen en niet te vergeten een flink aantal jeugdleden. Omdat vele handen het werk nog lichter maken, is het nog altijd mogelijk om je bij Gerben aan te melden. Om 09.00 uur beginnen de werkzaamheden in het clubhuis van AVA`70 met het drinken van een kop koffie en dan volgt tekst en uitleg.  Na afloop, geschat rond een uurtje of 12, is er de mogelijkheid om de verloren gegane calorieën weer aan te vullen met soep en brood, klaargemaakt en geserveerd door niemand minder dan Rolien Bosman. Uiteraard ben je ook als KERSTBOMENRAPER `s avonds van harte welkom op de grote vrijwilligersavond. Opgave hiervoor is wenselijk…. Opgave kerstbomenraper: Gerben Duenk, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Opgave vrijwilligersavond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor leden, die buiten de kern van Aalten wonen, is het natuurlijk ook mogelijk om de kerstboom “te schenken” aan AVA`70. Je kunt de boom op trainingsdagen (deze week, tot uiterlijk 7 januari 2017, 08.58 uur) naast het krachthonk bij de dranghekken neerleggen. Hier mag ook gerust de kerstboom van de buurvrouw, het werk of een vage kennis  bijzitten.

 

 

70 deelnemers hebben zich al voor-ingeschreven!

Een fantastisch aantal waarvoor dank, maar er kunnen er nog veel meer bij! ( tot dinsdagmiddag 13:00 uur)

Maak het de organisatie makkelijk en schrijft u zich voorin, u betaald pas bij het afhalen van het startnummer

Update 17-07-2017 18:48uur

Voornaam Achternaam Woonplaats Onderdeel
Mandy Wiegerinck Eibergen 6 kilometer
Henkjan Wieberdink Aalten 6 kilometer
Jolynn Bollen Bredevoort 6 kilometer
Jurre van Zuidam Aalten 1 kilometer
Anko van Mun Zelhem 6 kilometer
Suzanne Hofstra Zelhem 6 kilometer
Ivar Martens Zoetermeer 1 kilometer
Carl Martens Zoetermeer 2 kilometer
Hans-Georg Verwohlt Vreden 6 kilometer
Irma Wellink Aalten 6 kilometer
Kees Geven Dinxperlo 6 kilometer
Robin Rijks Dinxperlo 6 kilometer
Sanne Waalders Dinxperlo 6 kilometer
Roland Knipscheer Dinxperlo 6 kilometer
Pascal Veldboom Aalten 6 kilometer
Niek Kleinhesselink 7123 CR 6 kilometer
Rick Stroet Breedenbroek 6 kilometer
Renate Rouwenhorst Silvolde 6 kilometer
Edwin Rouwenhorst Silvolde 6 kilometer
Loes Rouwenhorst Silvolde 1 kilometer
Karlijn Rouwenhorst Silvolde 1 kilometer
Jasper Rouwenhorst Silvolde 2 kilometer
Karl Steiner Bocholt 6 kilometer
Derk ter Horst Bredevoort 6 kilometer
Judith ter Horst Bredevoort 6 kilometer
Luke Hiddink Winterswijk 2 kilometer
Dani Hiddink Winterswijk 2 kilometer
Martine Koenders 7211 GR Eefde 6 kilometer
Peter Ebbers Aalten 6 kilometer
Emil Dibbets Winterswijk Miste 6 kilometer
Nico Deunk Winterswijk 6 kilometer
Hans Beumer Aalten 6 kilometer
Wim Brinkman Aalten 6 kilometer
Lars Meinen Aalten 1 kilometer
Twan Meinen Aalten 2 kilometer
Sven Meinen Aalten 2 kilometer
Rudi Meinen Aalten 6 kilometer
Simone Lammers Heelweg 6 kilometer
Amber ter Horst 7121gc 1 kilometer
Robert Frenken Aalten 6 kilometer
Eric Snoek Aalten 1 kilometer
Nicci Wassink Aalten 1 kilometer
Gerrit Dijkslag Aalten 6 kilometer
Karin Drenthel Dinxperlo 6 kilometer
Stefan Wisselink Varsseveld 6 kilometer
Theo Stronks aalten 6 kilometer
Wim Rensink aalten 6 kilometer
Arjen ter Heide 7006CM 6 kilometer
Floris ter Haar Aalten 1 kilometer
Rinke ter Haar Aalten 6 kilometer
Ellen Huinink Varsseveld 6 kilometer
Duke Peppelinkhausen Doetinchem 1 kilometer
Mick Peppelinkhausen Doetinchem 2 kilometer
Sandra Olthof Neede 6 kilometer
Thom Berkelder Aalten 1 kilometer
Mart Slotboom Aalten 6 kilometer
Anouk Westendorp Dinxperlo 6 kilometer
Gerrit-Jan Jansen Aalten 6 kilometer
Tessa Waterberg Duiven 6 kilometer
Daan Migchelbrink Bredevoort 6 kilometer
Thomas Hijink Winterswijk 6 kilometer
Tijmen Wisselink Zelhem 2 kilometer
Tim Barink hengelo gld 2 kilometer
Demi van Zuidam Aalten 2 kilometer
Dieske Kruisselbrink Westendorp 6 kilometer
Lisa te Molder Zieuwent 6 kilometer
Maikel Toebes Zieuwent 6 kilometer
Henk Mengers Aalten 6 kilometer
Glenn Wassink Aalten 1 kilometer


Schrijf je in voor de Track & Field Run!

De Track & Field Run komt er weer aan. Dit jaarlijkse hardloopfeest wordt gehouden op zaterdag 12 maart. In tegenstelling tot vorig jaar is niet de Ringkamp het decor van de wedstrijd maar de atletiekbaan van Ava’70. Voorinschrijven is nu al mogelijk. Meld je aan voor 5 maart en je krijgt een startnummer met je eigen naam erop. (De organisatie stelt voorinschrijving erg op prijs.)

De 1 en 2 kilometerwedstrijden worden op een speciaal aangelegd crosscircuit gelopen en de 5 kilometer voert de deelnemers door het buitengebied van Aalten. Een nieuw onderdeel is de Jansen Eupe Crossestafette, het sluitstuk van een, op voorhand, fenomenale sportmiddag. Een estafetteteam bestaat uit vier deelnemers, zij lopen allen een ronde van 500 meter. In het wisselvak moet het estafettestokje worden overgedragen aan de volgende loper. De estafette is voor alle leeftijden. Uiteraard zijn mixteams ook toegestaan. Alle winnaars worden beloond met prachtige prijzen.

Programma:   Onderdeel    
13:00 uur:    1 km Spar Cross (Jeugd t/m 9 jaar)   € 3
13:10 uur:    2 km Spar Cross (Jeugd t/m 15 jaar)    € 3
13:30 uur:   Prijsuitreiking jeugdafstanden    
         
13:45 uur:   Fiat Winkelhorst Sprintcross (2 km)    € 5
14:00 uur:   5 km LEX Laufexperte Björn Weier Run   € 5
14:45 uur:   Jansen Eupe Cross Estafette 4 x 500m (alle leeftijden)  
€ 10 Team
 
15:00 uur:   Prijsuitreiking overige afstanden    


 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen hervat, de eerste wedstrijden weer geweest en dus ook de eerste prijzen al weer binnen. Op zaterdag 9 januari 2016 blijven de hardloopschoenen echter voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Om 09.00 uur in de ochtend wordt een peloton van een kleine 40 junioren en senioren in het clubhuis onder het genot van een kop koffie geïnstrueerd en zal vervolgens op pad gaan om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken.

Voor deze eerste activiteit van het jaar zijn we nog op zoek naar helpers, sjouwers en chauffeurs, liefst met aanhanger. Hoe meer hulp, des te sneller is de klus geklaard. De ervaring heeft de laatste jaren geleerd, dat we met een goede bezetting rond 12.00 uur klaar kunnen zijn, waarna de soep en broodjes in het clubhuis wachten.

Opgave is mogelijk bij:Gerben Duenk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Beste atleten,

Op dinsdag 5 januari zullen Wim Brinkman Henk Lammers en ik info geven omtrent de Marathon,de voorbereiding,voeding,schema etc.allerlei vragen kunnen op ons afgevuurd worden.De avond is m.n ook bedoeld voor atleten die in de toekomst denken een marathon te lopen,ze kunnen indien gewenst een keer mee lopen met een lange duurloop. De avond begint om 21.00 uur, in het AVA clubgebouw.

Tevens is er een wijziging voor de A-groep in de trainingstijd voor de donderdag.
Dit wordt vanaf 7 januari 19.00 uur, we hopen hiermee dat de donderdagtraining beter bezocht wordt.


 

 

Beste leden van AVA'70, 

Het kon zomaar eens zo zijn dat jij het afgelopen jaar eens niet aan jezelf gedacht hebt, maar aan je collega-atleten. 
Dan stond jij daar medailles uit te delen, of het AVA'70-café te poetsen. Jij was die verkeersregelaar of de soepschepper. 
Toen jij daar koffie aan het schenken was, konden wij onze rondjes lopen. Beste ouders van pupillen, jullie hebben enorm geholpen met rijden en jureren, zodat de kleinsten hun wedstrijdje konden doen. 
Schoffelaars, het klusteam, fotografen, stille krachten, kerstboomsjouwers, T&F cross-helpers, wedstrijdhelpers, opbouwers, en coördinatoren. Trainers, opruimers, gastheren en dames, vergunning aanvragers, bestuursleden en assistent-trainers......  Kleine dingetjes of grote dingetjes (al heeft het de schijn van vrijwillige inzet), namens alle atleten willen we je bedanken. Als dank bieden we jullie een hele gezellige avond aan! Bescheidenheid siert de mens, op 9 januari s avonds even niet! Dan zetten we jullie op het podium. Met eten en drinken in overvloed. We maken een dansje om te vieren dat het toch fantastisch is om een keer wat voor een ander te doen.  

Tot zaterdagavond 9 januari. We beginnen om 20.00 uur. 
Je moet je nog wel even opgeven. Doe het nog snel.... dan kunnen we onze Turkse vriend doorgeven hoeveel hij moet inslaan! 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Overigens, wil je er heel graag bij zijn, maar je hebt nog niks gedaan voor de club?? Laatste kans... Gerben en consorten kunnen je hulp goed gebruiken bij het ophalen van de kerstbomen. Een paar uurtjes, koffie en broodjes erbij!  Diezelfde zaterdag 9 januari om 9.00 uur verzamelen bij AVA'70. 

Met sportieve groet namens het bestuur.


 

In bloedvorm zijn en dan geblesseerd raken… het is de schrik van elke sporter.

Het overkwam AVA`70-atleet Mark te Brake tijdens de warming-up van een middagtraining op Papendal eind november. Bij het inlopen voelde te Brake ineens een felle steek in zijn voet. Hij wist gelijk dat het mis was. Een bezoek aan de arts bevestigde dit, want na een scan bleek dat het middenvoetsbeentje gebroken was. De hardloopschoenen moesten voor minimaal 6 weken in de kast blijven en dat was een forse streep door het wedstrijdprogramma dat op de kalender stond. Mark te Brake was geïnviteerd voor de Montferlandrun in `s Heerenberg begin december en twee weken later zou hij zijn debuut maken bij de halve marathon van Dronten. In plaats daarvan moest te Brake zich richten op alternatieve trainingsvormen om de conditie op peil te houden, gedurende zijn gedwongen hardlooppauze.  Een racefiets en mountainbike van Wisselink Tweewielers werden dagelijks uit de schuur gehaald. De trainingskilometers werden flink opgeschroefd en de ritten steeds langer. Niet altijd een gemakkelijke opgave overigens, want het weer speelde soms behoorlijk parten. Koude buitentemperaturen werden afgewisseld met lange regendagen. Het materiaal had behoorlijk te lijden onder de winterse omstandigheden, maar de atleet kon altijd bij zijn sponsor terecht. Wisselink Tweewielers zorgde er daardoor voor dat hij in beweging kon blijven. De conditie werd beter en beter en reikhalzend keek Mark te Brake uit naar het moment, dat hij het hardlopen weer op kon pakken.  De fietsschoenen zijn inmiddels weer ingeruild voor de hardloopkicks en de training is weer gestart, zij het op voorzichtige basis.

Hoewel Mark te Brake nog een flinke weg moet afleggen, voor hij zijn oude niveau weer terug heeft, is hij veel dank verschuldigd aan Wisselink Tweewielers. De fietsspeciaalzaak bood hem tijdens zijn blessureperiode volop de mogelijkheid, om al fietsend aan zijn herstel te werken en zijn conditie op pijl te houden, door het juiste materiaal beschikbaar te stellen.

De betrokkenheid van zijn sponsor heeft Mark te Brake optimaal gemotiveerd om hard door te trainen en topfit te blijven.


Anno 2015 zijn er in Nederland (en andere landen) veel mensen die hun steentje aan de maatschappij bijdragen door het doen van vrijwilligerswerk. Dit doen velen met passie en met veel gevoel van verantwoordelijkheid. In dit vrijwillige werk wordt vaak veel tijd en energie gestoken wat soms ten koste gaat van andere dingen. 

Momenteel is de huidige economie nog steeds kwetsbaar en gaat het financieel wat minder met Nederland dan voorgaande jaren. Mede als gevolg van diverse bezuinigingen vertaald zich dit naar praktische problemen als; minder werkgelegenheid, hogere vaste lasten, hogere studiekosten enz. 

Deze praktische problemen zijn ook bij de Nederlandse overheid en bij de Europese Unie niet onopgemerkt gebleven. Om mensen enigszins tegemoet te komen (belonen) voor hun geweldige vrijwillige inzet voor de maatschappij, is het vrijwilligers certificaat in het leven geroepen. Met dit officieel door de EU erkende certificaat, kan een vrijwilliger bij een regionaal opleidingscentrum (ROC) of een nieuwe werkgever:

 • bewijs leveren van gedaan vrijwilligerswerk
 • opgedane ervaring/leerdoelen concreet laten zien
 • behaalde competenties bij vrijwilligerswerk onderbouwen

Het certificaat kan worden toegevoegd als onderdeel (bijlage) van je CV waarbij je kunt laten zien welke ervaringen je hebt opgedaan bij je vrijwilligerswerk. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat met een vrijwilligers certificaat, mensen eerder worden aangenomen bij o.a. studies of banen. Zie onderstaande link voor meer informatie en een voorbeeld van een certificaat: http://www.europass.nl/vrijwilligersorganisaties 

Mocht jij bij Ava vrijwilligerswerk doen, en ben je geïnteresseerd in een vrijwilligers certificaat. Stuur dan een mail met je naam en als onderwerp vrijwilligers certificaat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je zult een formulier toegezonden krijgen waarin een aantal vragen staan die beantwoord moeten worden waarna Sander het document zal voor jou zal aanmaken. 

Ava heeft besloten om met dit certificaat te gaan werken omdat wij als bestuur meer willen doen voor onze super vrijwilligers dan alleen een feestavond/etentje en of een bedankje/bloemetje op zijn tijd. Want bij Ava`70 zijn vrijwilligers letterlijk GOUD waard!


S
inds zaterdag 17 januari is AVA’70 een 13-tal juryleden rijker.

De Atletiekunie heeft AVA’70 benaderd voor een pilot-opleiding.

Jeugdatletiek wedstrijden worden vanaf 2015 in een nieuw jasje gegoten. Het nieuwe concept heet Athletics Champs. AVA’70 is vanaf het begin een sterk voorvechter geweest van deze opzet. We zijn zo gecharmeerd van deze opzet omdat kinderen continu en veel aan het bewegen zijn. Natuurlijk moeten er ook prestaties neergezet worden, maar plezier tijdens de wedstrijden staat voorop.

Geen baanwedstrijd zonder regels en daar hebben we mensen voor nodig. Een oproep op de website heeft opgeleverd dat 13 kanjers de opleiding gevolgd hebben. Een bult huiswerk thuis maken en een praktische sessie op de AVA’70 baan was het gevolg.

We gaan ons ook in 2015 voor de regio inzetten voor een echte baanwedstrijd bij AVA’70. Fijn dat deze 13 hebben aangegeven ingezet willen worden voor de begeleiding en jurering van deze prachtige wedstrijden. Alle 13: Bedankt voor jullie inzet en deelname en van harte gefeliciteerd!

De geslaagden zijn:
Mariska Wagener (hoofd jury), Sien Meinen (hoofd jury), André Balke (hoofd jury), Mirjam Dunnewold (hoofd jury), Leonie Rijks, Roel Schreurs, Sam ter Haar, Martine Piek, Christian Köchl, Dave Posthumus (hoofd jury), Jerrel Balke, Gertjan Bentert en Diana Schulingkamp.Bij het openen van de gordijnen vanmorgen was het eindelijke Winter.

Het had flink gesneeuwd vannacht en dat nog wel in het Weekend.
Geen school of werk maar lekker genieten van het mooie winterse weer. Wat is er nu niet mooier om door de verse sneeuw te gaan lopen. En dat gebeurde ook om 9:00 ging de A en B groep o.l.v. van André Balke op pad voor een 11km en 14km route. Geert Wevers had speciaal zijn camera meegenomen om al dit moois op foto vast te leggen. Even later kwamen de jeugdleden bij de Ava baan aan. Tja wordt er nu wel of niet getraind vroegen ze zich af er was immers geen rode baan meer te bekennen. "Tuurlijk" werd er geroepen door de jeugdtrainers. Het programma werd aangepast naar winterspelen, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. En hoe! super mooi grote poppen staan er inmiddels geheel in Ava-stijl op het veld. Om 13:00 vertrokken de berggeiten richting Lochem om o.l.v. van Gerrit te lindert de Belvederé en het lochemse bos te verkennen. Ze waren nog maar net weg of de C groep die de training had verzet naar de middag, verzamelde zich om onder een winterzonnetje heerlijk 12 km te toeren.. Zo heeft iedereen kunnen genieten van deze eerste winterdag


Foto's Dave Posthumus
Foto's Geert Wevers.
Foto's Dick Lubbers

 
Bijna 50 Avajanen hebben zich aangemeld voor de Venloop op zondag 22 maart. Wie wil er mee in een touringcar van Aalten naar Venlo? Kosten zijn afhankelijk van de deelname, waarschijnlijk zo'n 10 a 20 euro. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Er zijn nog 17 plaatsen over.
Aanmelden bij Mariska van de Berg.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Door Cursus, Vrijwilligersavond, Kerstbomen inzameling en Wedstrijden is er zaterdag 10 januari geen training voor de A en B groepen.

 
Zaterdag 10 januari a.s. gaat een ruim 30-koppig AVA`70 peloton weer op pad om de kern van Aalten kerstboomvrij te maken. Omdat we ook veel leden van buiten dit “sprokkelgebied” hebben, is er de mogelijkheid, om de kerstboom vast deze week mee te nemen naar de training. Naast de linker container is er ruimte om het groene struikgewas neer te leggen. Neem ook gerust de kerstboom van de buren, vrienden, kennissen en familie mee, want elke boom is geld waard!

 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen hervat, de eerste wedstrijden weer geweest en dus ook de eerste prijzen al weer binnen. Op zaterdag 10 januari a.s. gaat AVA`70 in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Vanaf 09.00 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken. Voor deze activiteit kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Zou je als chauffeur beschikbaar willen zijn of eventueel de kerstbomen willen sjouwen, meldt je dan nu aan bij de coördinator: 
Gerben Duenk, 
E:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  T: 06-23864007 

We verzamelen zaterdag om 08.30 uur bij het AVA`70-complex. Daar vindt de routeverdeling plaats, drinken we een kop koffie of thee en gaan vervolgens op pad. Vorig jaar waren we rond 12.00 uur reeds klaar, dus als je er behoefte aan hebt kun je `s middags nog een trainingsrondje maken.
De opbrengst van de Kerstboominzamelingsactie komt geheel ten goede aan een nieuw tijdsregistratiesysteem.Vrijdag 9 januari wordt de vrijwilligersavond gehouden voor alle vrijwillgers van Ava'70. Geeft uzelf op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doe het nu, u heeft het verdiend!Zoals jullie zelf hebben kunnen zien wordt de baantraining erg goed bezocht in het nieuwe jaar. Dit komt mede door de extra C+ instromers en is dit natuurlijk heel mooi dat er zoveel sporters komen opdagen voor een aantrekkelijke training. Anderzijds is het niet mogelijk om echt aandacht te geven aan de atleten die ze nodig hebben. Die aandacht willen we natuurlijk wel blijven geven! Daarom hebben we besloten om per direct een extra uur baantraining te geven op de donderdagavond. De aanvangstijden worden dan van 19:00-20:00 en 19:45-20:45. Je bent zelf elke week zo vrij om te kiezen wanneer je komt trainen. We hopen natuurlijk op een mooie spreiding van de groep.

Dus vanaf nu kun je op de volgende tijden komen trainen.

Zaterdag      9:00-10:00 Duurloop
Dinsdag      19:00-20:00 Duurloop
Donderdag 19:00-20:00-19:45-20:45 Baantraining


WEDSTRIJDKALENDER  2015
  
 • Track &Fieldcross: zaterdag 14 maart
 • Koningsloop: maandag 27 april
 • G.T.M.- loop: zaterdag 6 juni
 • Intratuinloop: donderdag 18 juni
 • G.U.V. – Zomeravondloop: dinsdag 7 juli
 • Fiat Winkelhorst Walfortloop: dinsdag 21 juli
 • Twee Bruggenloop: dinsdag 25 augustus
 • Kramprun: zaterdag 12 september (AVA`70 mede-organisator)
 • Boekeldercrosscompetitie: 7, 14, 21 en 28 november


 * PROGRAMMA ONDER VOORBEHOUD* 

 

  

Vanavond om19:00 in het programma "Hart van Nederland" vroege editie komt Roel Schreurs in beeld met Athletics Movements.
Vanmiddag hebben ze dit opgenomen op een school in Aalten.
Mocht u niet in staat zijn het direct te bekijken, maar dit toch wel erg graag wilt. Kijk dan na afloop via
Kijk SBS het nog eens rustig terug.

Meer Movements

Al vele jaren maakte Fons en Annet Nieuwenhuis uit Wehl deze zeer goed bekeken regio wedstrijd kalender. 
Dit jaar hebben zij aangeven dat uitgave 2015 de laatste zal zijn.
Namens Ava'70 willen wij Fons en Annet bedanken voor hun vele werk en inzet!

Na zending: 27 September 2e Hooilandloop Lichtenvoorde

      Regiowedstrijdkalender 2015  
Datum   Plaats Naam evenement Organisatie Website
    4-1-2015   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
  11-1-2015   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
  11-1-2015   Winterswijk KroeseWevers Cross AV Archeus www.av-archeus.nl
  18-1-2015   Beek Winterboslopen Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
  25-1-2015   Beek Winterboslopen Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
  25-1-2015   Arnhem Safari Run Arnhem Stg. Samenloop www.safarirun.nl
    1-2-2015   Beek Winterboslopen Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
  22-2-2015   Gendringen Engbergenloop Atletico 73 www.atletico73.net
    1-3-2015   Vorden Acht Kastelen loop AV Hanzesport www.hanzesport.nl
    1-3-2015   Didam Brondool Baggerloop Triathliem www.baggerloop.nl
    8-3-2015   Nieuw Wehl 20e Fatimaloop PactuWehl/AV ARGO www.pactuwehl.nl
  14-3-2015   Aalten Track & Field Cross AVA 70 www.ava70.nl
  15-3-2015   Winterswijk Runvision Mijlenloop AV Archeus www.av-archeus.nl
  22-3-2015   Eerbeek Lenteloop Rotary Eerbeek Zutphen www.lenteloop.nl
    5-4-2015   Lichtenvoorde Paasloop Lopersgroep 90 www.lopersgroep90.nl
    6-4-2015   Kilder 32e Paasloop Wilskracht www.paasloopkilder.nl
  12-4-2015   Barchem Lochemse Bergloop Ruumpolrunners www.lochemsebergloop.nl
  12-4-2015   Winterswijk Ninarun AV Archeus/Stg.Nina www.stichtingnina.nl
  27-4-2015   Aalten Koningsloop AVA 70 www.ava70.nl
    9-5-2015   Doetinchem 5x5 Estafetteloop AV ARGO www.argoatletiek.nl
  17-5-2015   Hengelo G Quintusloop SV Quintus www.quintusloop.nl
  21-5-2015   Winterswijk Smaakmakers CityRun AV Archeus www.av-archeus.nl
  25-5-2015   Zevenaar Kroon Ooyselandloop AV de Liemers www.ooyselandloop.nl
  29-5-2015   Raesfeld Raesfelder Volkslauf TSV Raesfeld www.tsv-raesfeld.de
  31-5-2015   Zutphen Running Center City Hanzeloop AV Hanzesport www.hanzesport.nl
    6-6-2015   Didam Diemse Toren Loop Didam op Stelten www.didamopstelten.nl
    6-6-2015   Aalten Gerard Tebroke Memorialloop AVA 70 www.ava70.nl
    7-6-2015   Beek Jubileumloop (ivm 40jr) Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
  14-6-2015   Keppel Keppelrun De Hessenrijders www.keppelrun.nl
  18-6-2015   Aalten Intratuinloop AVA 70 www.ava70.nl
  21-6-2015   Doetinchem Cityrun D'Run AV ARGO www.doetinchemrun.nl
    7-7-2015   Aalten G.U.V.ZomeravondRun AVA 70 www.ava70.nl
  21-7-2015   Aalten Fiat Winkelhorst Walfortloop AVA 70 www.ava70.nl
    5-8-2015   Winterswijk Koopman Bergrun Av.Archeus www.av-archeus.nl
  15-8-2015   Groenlo? Dwars deur Grolle? Lopersver.Groenlo www.lopersvereniginggroenlo.nl
  25-8-2015   Aalten Twee Bruggenloop AVA 70 www.ava70.nl
    6-9-2015   Ulft Rondje Oude IJsselstreek Atletico 73 www.atletico73.net
  12-9-2015   Varsseveld KrampRun AVA 70/AV.Argo www.ava70.nl
  20-9-2015   Winterswijk Marathon Nat.Landschap Av.Archeus www.av-archeus.nl
  4-10-2015   Groenlo? KaaKanonsloop? Lopersver.Groenlo www.lopersvereniginggroenlo.nl
11-10-2015   Wehl Wim Lebbink lopen Stg.Sportpromotie Wehl  
18-10-2015   Wehl Wim Lebbink lopen Stg.Sportpromotie Wehl  
25-10-2015   Doetinchem Halve Marathon Doetinchem AV. ARGO www.halvemarathondoetinchem.nl
  1-11-2015   Vorden Grote Veldloop AV Hanzesport www.hanzesport.nl
  7-11-2015   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
14-11-2015   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
28-11-2015   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
  6-12-2015   s-Heerenberg Pfixx Solar MontferlandRun Stg.Montferlandrun www.montferlandrun.nl
13-12-2015   Lichtenvoorde? Scharenborg Crossloop? Lopersver.Groenlo www.lopersvereniginggroenlo.nl
19-12-2015   Stokkum Montferland NightTrail Stg.Monferland Night Trail www.montferlandnighttrail.nl
20-12-2015   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
26-12-2015   Wehl Barend de Matterloop SDO www.covsdoetinchem.nl
27-12-2015   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
    3-1-2016   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
  10-1-2016   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl


      Dirk-Jan Robbe en Gerben Schepers nemen de groep op sleeptouw 


Zaterdagmiddag 4 januari, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is voor de voetbalvereniging DZSV in Dinxperlo. De belangstelling voor deze loop die elk jaar een andere loopronde kent is groots te noemen. Alleen al de Ava'70 deelname bestrijkt zowat het halve peloton van lopers die kunnen kiezen uit een 6km of 10km route. Dit jaar was er ook na afloop weer Snert( erwtensoep). De uitslagen laten meestal een aantal dagen zo niet weken op zich wachten maar bijna iedereen was toch tevreden met hun prestaties. Geert Wevers en Dick Lubbers liepen met hun camera’s rond om iedereen op zijn mooist op de foto te zetten.

Kijk zelf maar eens of dat gelukt is.

Foto's Geert Wevers
Foto's Dick Lubbers

Verslag door Frank Roos,
TRADITIE, ONGELDIGE P.R.`S EN SCORENDE GEELHEMDEN 

Het gebeurt niet vaak, dat er bij de inschrijving van een wedstrijd zo onnoemelijk veel tijd wordt uitgetrokken voor het op de juiste wijze noteren van de gegevens. Bij de start van het hardloopevenement, worden de deelnemers niet weggeschoten of met een snerpend fluitje op pad gestuurd. Welnee, in Dinxperlo roept de chef d `organisation gewoon op het moment supreme: “doei, doe je best en tot straks!” Heerlijke omstandigheden dus voor de echte liefhebber, maar een gruwel voor de serieuze hardloper, die zich ongans traint voor een topprestatie. Toch stond er van beide partijen een flinke afvaardiging aan de start bij de Snertloop, georganiseerd door voetbalvereniging D.Z.S.V. De eerste club die klaar stond voor vertrek voor hun wedstrijd, waren de lopers en loopsters, die zich hadden ingeschreven voor de 6 kilometer. Om pak um beet kwart voor twee zette het peloton zich in beweging en verliet het sportpark voor een loopavontuur door de Dinxperse dreven. Onder de groep dappere sporters een enorme afvaardiging van AVA`70, die voor de opening van het loopjaar dit  fijne “stukske traditie” hadden uitgekozen om de vorm te testen  en de spieren te teisteren. Sabine was er en Anita, Patrick liep bij de eersten, evenals Geert, Gerben en Gerrit 1 en 2. De ene in hemd zonder embleem, de ander zonder hemd maar met een stukje nostalgie. Ook Lianne kwam met een smile op haar gezicht voorbij en dat is een goed teken, want zij lacht altijd. Terug aan het wedstrijdfront zagen we ook Jan Rademaker voorbij flitsen. Goh, wat was hij blij dat zijn gestel hem dit keer niet in de steek liet. Sterker nog, als een jonge hinde huppelde hij fris en fruitig onder het finishvod door. Ook Marco van Rijs was weer van de partij, na een hele vervelende en langdurige blessureperiode. Zwoegend, ploeterend en zwetend als een otter (its all in the name..) kwam onze multi-talentvolle alleskunner over de meet, waar hij opgewacht werd door talloze clubgenoten, familie, vrienden, bekenden en paparazzi, die hem dit moment zo enorm gunden….het finishen na een wedstrijd.
Kortom, stuk voor stuk topprestaties van de AVA`70-kanaries, die het jaar in stijl openden en Dinxperlo liet trillen op de grondvesten en het publiek een fijne wedstrijd voorschotelden.
Toen was overigens de crème de la crème van de 10 kilometer al vertrokken voor hun battle. Ook hier weer veel geelhemden aan het vertrek, die ook vast en zeker van plan waren om er iets moois van te maken. Een prachtig slingerend parcours door het tegenwoordig ook Aaltense buitengebied, bracht de strijders tegen de elementen van asfalt en zand weer terug in de nabijheid van de plek van herkenning. Een ijzersterke overwinning van één van onzen en hele mooie binnenkomsten van bekende en onbekende lopers en loopsters. Ieder met een fraaie prestatie en de meesten ook met een P.R. Met name Erwin Wamelink was erg blij met zijn formidabele verbetering van zijn besttijd op de 10.000 meter, dat overigens nog geen week staat. Stiekem dwaalde onze blonde pijl met zijn gedachten af naar Rio. Als de vorm zich op deze wijze voortzet, zit er nog gruwelijk veel in het vat, zo speculeerde hij. Maar toen druppelden de eerste (onheilspellende) berichten binnen, die de één lachend aanhoorde, maar een ander dreef tot ongekende woede. De officiële meting van de Garmin gaf namelijk weer, dat de 6,0 kilometer in werkelijkheid tussen de 5,6 en 5,7 lag. Dus een afwijking van een metertje of 354 in de min . Snel omrekenen en ieder wist hoe laat het was. Ook bij de 10.000 meter lag de finish al een stukkie eerder, dus elk P.R. moest meteen de prullenbak in en thuis bracht de calculator veel duidelijkheid.
En toch… het was een mooie sportmiddag met prima prestaties, een gezellige sfeer als een warm bad en een heerlijke kop erwtensoep (lees: snert) na afloop.
Duidelijk is, dat veel AVA-janen de smaak van de wedstrijd en de vorm al vroeg in het jaar te pakken hebben.

Dit gaat weer een heel mooi sportend loopjaar worden………
Beste Ava-vrienden,

Wellicht hee
ft iedereen het al gezien, maar misschien is het aan je aandacht ontsnapt of is iemand zich nog vergeten op te geven:

Wie wil er ook werken op de Zwarte Cross voor het nieuwe clubgebouw? 

Opgeven kan nog tot komende maandag 25 februari. Er hebben zich tot nu toe al zo'n 35 vrijwilligers aangemeld. Hartelijk dank daarvoor! Maar hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe groter de clubkas! Geef je dus snel op als je dat nog niet gedaan hebt.

 Groetjes Marieke en MariskaWANNEER:

Donderdagavond 25 juli 2013
Vrijdag 26 juli 2013 (dit jaar voor het eerst een hele festivaldag) Zaterdag 27 juli 2013 (hele dag)
Zondag 28 juli 2013 (hele dag)

WIE:
Barmedewerkers, verkeersregelaars en stewards van 18jr* of ouder.

WAT:
Diensten van minimaal 4 en maximaal 9 uur achter elkaar. Er wordt van je verwacht dat hierin flexibel bent.

HIERVOOR:
Krijg je als vrijwilliger één festivalkaart op een dag naar keuze. + € 5,- per persoon per uur voor het nieuwe clubhuis van AVA!

*Barmedewerkers:
Mensen van dezelfde vereniging worden zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst. Samen met de vereniging vul je dan de diensten in, sommige zullen langer in rustigere periodes werken, sommige korter tijdens de drukte.

Verkeersregelaars: 
De verkeersregelaars dienen in het bezit te zijn van een certificaat alvorens ze mogen werken. Ruim voor het festival is er een cursusavond waaraan de medewerkers kosteloos kunnen deelnemen. Zonder dit certificaat is inzet niet mogelijk.

Stewards: 
Een steward is een assistent van de beveiliger. Hij/zij controleert bandjes, scant toegangskaarten, giet blikjes over in bekers, staat bij een nooduitgang te posten en helpt de beveiliging bij het leegvegen van het terrein ’s avonds.


Wil je meehelpen? Geef je voor 25 februari op!

Stuur een mailtje naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
met als onderwerp: Zwarte Cross
Geef naast je NAW-gegevens aan op welke dag je graag wilt helpen en wat je het liefst wilt doen. Je krijgt van ons zo snel mogelijk te horen of het doorgaat. Ook voor meer vragen kun je ons altijd een mailtje sturen.

 

  Klik op de foto voor een uitvergroting

Vanaf morgen kunnen de schaatsen weer in het vet en de Elfstedentocht illusies weer in de kast. Reden genoeg voor alle doorgewinterde schaatsfanaten om op deze ‘laatste’ ijsdag af te reizen naar het hoge noorden voor de Acht van Sleat, de Jan Durkspolder toertocht, de Rond de Wiedentocht of de Giethoornse dorpentocht. Maar voor 26 lopers van Ava’70 is er vandaag geen koek-en-zopie of Stempelpost. Nee, voor deze diehards staat er een loodzware heuveltraining op het programma. Plaats van handeling, het dorpje Kilder. Kilder wordt door zijn schitterende ligging en hoge bergtoppen ook wel het Sankt Moritz van de Achterhoek genoemd.

Trainer Theo Stronks, Feyenoord hooligan, heeft de ondankbare taak om het zootje ongeregeld in toom te houden. Pestkop Wim Brinkman noemt Feyenoord gekscherend ‘FC Blijdorp’, een opmerking waar Theo zichtbaar door is aangeslagen. Hoewel het er in eerste instantie erg ontspannen aan toe gaat, slaat de stemming tijdens de training volledig om. Een paar verschrikkelijke beklimmingen staan er op het menu. Door de aangevroren sneeuw lijkt het af en toe meer op klunen dan op hardlopen. Vooral raspaardje Katja Demkes, die vooral goed loopt met 25 graden en een lekker zonnetje, heeft veel moeite met het zwaar gehavende parcours. Met kunst en vliegwerk weet ze overeind te blijven, dit tot grote teleurstelling van de anderen.

Met verzuurde benen en een verbeten blik worden de heuvels genomen. Beklimmingen met namen als ‘de grijze Hendrik, Blonde Alie, rossige Willem en de rode Rinus blijken allen kinderspel. Alles staat tijdens deze training in het teken van één heuvel. Een gruwelijke pukkel waar de mannen van de jongetjes worden gescheiden, carrières worden gemaakt of gebroken en menig achillespees en hamstring is gesneuveld. De Kale Jacob. Met een glimlach van oor tot oor stuurt Theo de atleten deze kuitenbijter op. Er lijkt geen eind aan te komen en hij wordt als maar steiler. Het is ieder voor zich. Roepen om je moeder heeft geen zin meer. Verstand op nul en gassen is het enige wat de atleten naar de top brengt. Bij bovenkomst is de opluchting groot. Een enkeling moet een traantje laten. In polonaise gaat de groep weer richting de auto’s. Een aantal uitslovers lopen onder leiding van Gerrit Dijkslag nog een klein lusje extra. Maar ook deze atleten komen uiteindelijk terug op de parkeerplaats om huiswaarts te keren.

Op zaterdag 16 februari staat het volgende ‘juweeltje’ op het programma, dus dit kun je alvast in de agenda noteren. 


  Sabine Ikink en Sandra Wassink hebben het in de 1e ronde nog prima naar het zin.

Verslag door Erwin Wamelink 

Met een temperatuur ruim onder nul en een gevoelstemperatuur die nog veel verder onder het vriespunt ligt, wordt de eerste winterbosloop in Beek (Montferland) gehouden. Het parcours van de crossloop is bedekt met een behoorlijke sneeuwlaag wat prachtige plaatjes oplevert. Zoals bij iedere wedstrijd in de regio is ook in Beek het geel-blauw van Ava’70 weer erg goed vertegenwoordigd. Vooral de leden van de C-plus groep van trainer Henk Mengers laten zich bij iedere regionale wedstrijd in groten getale zien. Deze groep atleten is in voorbereiding op de Eiberrun in Eibergen die in mei van dit jaar op het programma staat. Het doel is om daar 10 Engelse Mijlen (16 km) of voor een enkeling 5 Engelse mijlen (8 km) te lopen. Met een strak in elkaar gezet trainingsschema bereiden zij zich op en top voor op dit evenement. 

 

Verslag van Frank Roos:

Af en toe zijn er van die dagen, waarbij het maar goed is dat je met anderen hebt afgesproken om samen naar een wedstrijd te gaan, anders is de kans groot dat je er niet komt.

Zondag was zo`n dag!

De thermometer kwam niet hoger uit dan – 5,6 graden en een snerpend koude poolwind maakte het wel anders, maar niet beter… Maar ja, afspraak is afspraak, dus togen we toch maar naar Haaksbergen, om deel te gaan nemen aan de 20e editie van de Watermolenloop. De plaatselijke atletiekvereniging beschikt over een prettige accommodatie, waar het vooral binnen aangenaam vertoeven was. Eenmaal buiten werd het allemaal wat frisser voor lijf en leden, maar desondanks was er een flink peloton van een honderd of drie uitgerukt om de kou te trotseren en deel te nemen aan de loop. Onder hen 5 dappere AVA`70 leden, die de moeite hadden genomen om huis en haard te verlaten voor deze wedstrijd. Dirk-Jan Robbe, Rianne Fokkens, Andre en Anky Bruil en Frank Roos besloten onafhankelijk van elkaar om de 10 kilometer af te gaan leggen en dat zorgde gelijk al voor de nodige saamhorigheid.

zaterdag 26 januari…. 

Is er voor de pupillen en junioren een leuke training op de schans in Lichtenvoorde!!!  

Dit motorcross circuit bevat leuke bulten en veel zand om lekker door heen te scheuren. Een keer wat anders dan het beroemde 1e of 2e bos. Het circuit is natuurlijk ook beroemd van de beruchte zwarte cross. 26 januari mogen jullie in plaats van de motoren, met jullie benen het circuit onveilig maken!! 

De training is volgens de gebruikelijke tijden en we vertrekken vanaf het ava veld om 10:00. Je kunt ook rechtstreeks richting de schans. De mensen uit Lichtenvoorde kunnen voor de verandering met de fiets. Vanuit Aalten is het ong. een half uurtje fietsen.  

De route staat hieronder op dekaart. 


Vragen kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Om alvast te noteren.

Omdat het dit jaar de 10e keer wordt dat Gerrit Ormel en ik het jaarlijkse heren uitje organiseren even het volgende.
Het zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 15 juni.

Over het programma kunnen we nog niets loslaten,maar dat het spectaculair wordt staat al vast.

Dus AVA heren zet deze datum in je agenda.
Verdere info volgt t.z.t.

Met vriendelijke sportgroet,
Theo StronksVerslag van Frank Roos 
Het was zaterdagochtend al vroeg ongebruikelijk druk in het clubgebouw van AVA`70, maar sporttassen waren niet zichtbaar en de loopschoenen lagen nog in de kast. Waar de één met een kerstboom achterop de fiets aan kwam bij de atletiekbaan, had de ander bij aankomst al een flink aantal bomen op de aanhanger liggen. Binnen wemelde het intussen al van de mensen en kwam  de geur van koffie je al bij binnenkomst tegemoet. Alles stond deze morgen in het teken van het ophalen van de Kerstbomen in Aalten en een flink peloton AVA-leden had zich voor deze activiteit aangemeld. Coördinator Gerben Duenk had in de voorbereiding de nodige ruggespraak gehouden met kerstboomactie-deskundige Dirk ter Maat, die in het verleden alles regelde. Duenk heette iedereen welkom en gaf aan, dat hij speciaal voor deze dag een winters weertje had besteld. En daar was niets aangelogen, want de kwakkeltemperatuur van de laatste weken was `s nachts omgeslagen in licht vriezend weer en er waren zelfs enkele vlokken sneeuw gevallen om het winterse plaatje compleet te maken. Voordat de troepen op pad gingen werden er eerst een paar mooie plaatjes geschoten door de huisfotograaf om de onderlinge band te vergroten en de sfeer te verhogen.

De kern van Aalten was het werkgebied waar het allemaal moest gaan gebeuren en  opgesplitst in 11 routes, die moesten worden afgewerkt.

Het tempo lag gelijk al immens hoog en het was duidelijk dat “de rapers” in uitstekende conditie verkeerden en de kerstbomen vlogen dan ook in hoog tempo op de aanhangers. Halverwege de ochtend was er een koffiestop ingelast en het trio van de catering, Ingrid van Zolingen en Anton en Hermien Daniels, had alle registers losgetrokken om het de sjouwers en chauffeurs naar de zin te maken en bood voldoende mogelijkheden om de calorieën weer op peil te kunnen brengen.

Honderden blauwsparren, Noordmannen en kerstdennen werden door het AVA`70-peloton naar de Aaltense gemeentewerf gebracht. Daar waren prachtige, fijn gezaagde exemplaren bij, maar ook foeilelijke lummels en enorme joekels van bomen met een kluit, zo groot als een skippybal. Af en toe was er zelfs een bruintje bij, maar ook dit randgeval werd meegenomen.

In recordtempo werd Aalten kerstboomvrij gemaakt en even na het middaguur bleek de klus geklaard en ging het hele gezelschap weer terug naar de thuishaven, waar de keus niet gemakkelijk was: of erwtensoep of tomatensoep, allebei met brood overigens. Coördinator Duenk gaf in zijn nababbel aan, dat de kerstbomen-inzamelactie als zeer geslaagd mag worden beschouwden dat er in totaal 1027 exemplaren geraapt zijn!

Na aftrek van de, tot een minimum gereduceerde, kosten vloeit er toch even € 463,50 in de clubkas van AVA`70, dat overigens gereserveerd zal worden voor de inrichting van het nieuwe clubgebouw.

Sponsor autobedrijf JAWI had besloten om de 12 chauffeurs, die hun medewerking hadden verleend, een gratis autowasbeurt aan te bieden. Een mooi gebaar dat uiteraard ook bijzonder werd gewaardeerd.

Tevreden keerde iedereen huiswaarts en gezien het feit, dat alles zeer snel was verlopen, zal menigeen toch nog even de hardloopschoenen uit de kast hebben gehaald om een trainingsrondje te maken……… 

De organisatie van de Kerstbomenactie bedankt de sjouwers en chauffeurs voor de hulp en het beschikbaar stellen van het materiaal. We waren ook aangenaam verrast door de grote groep jeugdleden die deze activiteit hebben geholpen. De noeste arbeid werd beloond met koffie, broodjes, cake, oliebollen en soep. Ingrid, Anton en Hermien: “Wat hebt jullie ons toch verwend!”

Klik op de foto voor een uitvergroting

 

In november 2012 werd voorzitter Jan Rademaker benadert door Gert-Jan Wassink met de vraag of hij gastlid van AVA`70 kon worden. De preses was aangenaam verrast door dit verzoek en natuurlijk waren de reacties bij de overige bestuursleden enthousiast. Wassink, geboren Varssevelder, mag immers gerekend worden tot de subtop van Nederland op de middellange afstanden ambitieus op de laatste stap richting de top te gaan maken. Dagelijks traint de sympathieke atleet op sportcentrum Papendal met de beste atleten en atletes van het land. We zijn dan ook best trots dat Gert-Jan gastlid wilde worden.

De eerste hardloopactiviteiten van Wassink liggen overigens ook in Aalten, toen hij als scholier van Schaersvoorde de eerste meters op weg naar de Olympische droom maakte in het Smees. Intussen zijn we enkele jaren verder en zijn de prestaties op de weg en de baan de komende jaren van groot belang voor de verdere carrière.

De atleet gaf als motivatie voor zijn verzoek om gastlid te worden aan, dat hij altijd een goede verhouding heeft gehad met de mensen van AVA`70 en dat met name de samenwerking rondom de KrampRun door hem enorm wordt gewaardeerd.

In ruil voor het gastlidmaatschap wil Gert-Jan ook graag iets in de praktijk voor AVA`70  gaan betekenen. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan een clinic voor de jeugd of een training voor beginners of gevorderden. Daarnaast biedt het uitgebreide netwerk van de Achterhoekse atleet ook diverse mogelijkheden om een activiteit te organiseren. Binnenkort zal hierover een gesprek volgen met de hardloper.  

Op dit moment verblijft Wassink in warmere oorden want hij is voor enkele weken naar Portugal vertrokken, om daar te trainen. Komend weekend vliegt hij echter even op en neer naar Nederland om deel te nemen aan de sterk bezette halve marathon van Egmond.

Gert-Jan Wassink timmert dus duidelijk aan de weg en heeft nog altijd die ultieme droom: deelnemen aan de Olympische Spelen.

Uiteraard wensen we hem, als clubgenoten, veel succes met deze missie!!!

Uitnodiging

 

     Winterbosloop: 20, 27 januari en 3 februari 2013 

    Inschrijven kan op wedstrijddagen vanaf 8:00 uur bij: 
    Uitspanning 't Peeske
    Peeskesweg 12
    7037 CH BEEK (Montferland)

    Starttijden van de wedstrijden zijn:
    Jeugd 1 km: 9:00 uur
    Jeugd 2 km: 9:15 uur
    Senioren 5 km: 9:45 uur
    Senioren 10 km: 10:15 uur

    Het inschrijfgeld per loop bedraagt:
    Jeugd: 3,00 euro
    Senioren: 3,50 euro

    De jeugd ontvangt bij de laatste loop een herinnering wanneer zij minimaal
    twee keer meegelopen hebben. Senioren kunnen de herinnering kopen voor 3 euro.

    Op de wedstrijddag wordt om 7:00 uur op de site vermeld of de loop doorgaat
    of dat het parcours vanwege slechte weersomstandigheden te gevaarlijk isZaterdag 2 maart ENGELSE MIJLENLOOP Winterswijk

Op zaterdag 2 maart 2013 is het weer zover, de zilveren oftewel 25e editie van onze Engelse Mijlenloop. Onderstaande informatie is nog onder voorbehoud. Bekijk regelmatig deze pagina voor het allerlaatste nieuws.

Ook in 2013 wordt de Engelse Mijlenloop georganiseerd en zoals de laatste jaren gebruikelijk wordt er weer gestart vanaf de Groenloseweg. Ook voor deze 25e editie kunnen we gebruik maken van de kantine en kleedruimtes bij Hockeyvereniging Avanti.

Programma 25e Engelse mijlenloop 2013:

13.15 uur: 0,5 mijl Rabo kids run (0,8 km)
13.30 uur: 1 mijl Rabo kids run (1,6 km)
14.00 uur: 3 mijl (4,8 km), 5 mijl (8 km) en 10 mijl (16,1 km) prestatieloop

Inschrijven voor de Engelse mijlenloop kan via de site tot en met 27 februari 23:59 uur of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine van Hockeyvereniging Avanti aan de Jaspersweg.

Voorinschrijving voor de Engelse Mijlen loop kan hier.

Meer informatie: Arjan Onnink 06-44324209

Inschrijfgeld:
  Voorinschrijving op 2 maart
0,5 en 1 Engelse mijl € 2,50 € 2,50
3 Engelse mijl € 4,00 € 5,00
5 mijl € 5,00 € 6,00
10 Engelse mijl € 6,00 € 7,00

                          Klik hier voor een uitgebreide flyer

 

Verslag door Frank Roos
Zondag vond in Winterswijk de 1e K.W. cross plaats, die ook vorig jaar al plaats vond, maar toen onder een andere naam. De organisatie was toen en nu in handen van atletiekvereniging Archeus en voetbalvereniging Vosseveld.

In het buitengebied van het Winterswijkse buurtschap was een prachtig parcours uitgezet en er kwamen dan ook uit alle windstreken atleten en atletes op de wedstrijd af. Onder hen een groot peloton AVA`70-leden en waar de één besloot te jagen op een podiumplek, wilde de ander een lekkere cross afwerken en de basis leggen voor een goed loopjaar. De conclusie na afloop was overtuigend: beide doelen werden behaald en de geel-blauwe brigade liet zich op alle fronten overduidelijk zien….

De cross werd geopend met de jeugdloop over 1500 meter en hier was het al gelijk letterlijk en figuurlijk prijs. Bij de jongens liet Lenn Posthumus zien over het nodige talent te beschikken, door de goede lijn van 2012 door te trekken en pakte ijzersterk de titel. Achter hem was het Sem Balke, zoon van beroemde AVA-ouders, die met de tweede plek aan de haal ging. Janneke Gelderblom liep eveneens een sterke wedstrijd en de kleine blondine werd op fraaie wijze 2e,  gevolgd door de jonge Annelot Posthumus. Bij de prijsuitreiking ontstond er echter nog wel enige consternatie over haar leeftijd, want het geboortejaar 1973 bleek een mispeer van haar vader te zijn, die gelukkig ook meer verstand heeft van verzekeringen…

Hierna was het de beurt aan de wat oudere jeugd, die op pad ging voor 3000 crossmeters. Jerrel Balke was hierbij de titelverdediger, maar was al bijna direct kansloos voor prolongatie. Toch bleef de jonge AVA`70-atleet knokken en een prachtige 2e plaats op het podium was een prestatie van formaat.

Om half 12 viel het startschot van de cross voor senioren over 5 en 10 kilometer. Een hele batterij lopers en loopsters ging op pad en vormde een sierlijk lint door de Vosseveldse dreven. In de voorste geledingen was al snel het gele AVA-shirt van Erwin Wamelink zichtbaar. De blonde pijl is momenteel in bloedvorm en hij sprong als een sierlijke hinde over de boomstammen. Boomstammen? Jazeker… De organisatie had besloten om de cross nog meer cachet te geven door een 9-tal dikke eiken om te laten vallen en wel midden op het parcours. Wamelink gaf geen krimp bij deze natuurlijke obstakels en liep gestaag door richting de finish, waar hij bij de run over 5000 meter als derde arriveerde. Er was nog een podiumplaats voor een clubgenoot, want Heidi Jentink pakte bij de Dames de zilveren plek. De Lichtenvoordse liep een sterke race over de zandstroken, het sompige grasveld en de bospaden.

Ook op de langste afstand was er wederom gejuich in het AVA`70-kamp, want bij de Dames bikkelde Mariska van de Berg zich in 52 minuten richting de finish en dit bleek goed voor een 3e plaats.

Ook de overige geel- en blauwhemden presteerden heel erg prettig. Tevreden gezichten waren er na afloop zeker ook te bewonderen in het grote kamp van de beginnende lopers en loopsters. De cross maakte echter wel heel erg duidelijk, dat deze naam de groep in feite sterk te kort doet. Hoewel de bekkies voor aanvang soms nog wat strak stonden, bleken de prestaties in het veld uitstekend te zijn. Dit, uiteraard tot grote tevredenheid van het enthousiaste trainersduo Henk Mengers en Johan Assink.    

Al met al dus een hele mooie cross, die iedereen de kans bood om de basis te leggen voor een goed loopjaar. Een mogelijkheid die door het AVA`70-peloton met twee handen werd aangegrepen! 

Alle Uitslagen nu online !

Klik op onderstaand fotoalbum van Dave Posthumus voor meer foto's

KW-Cross Winterswijk 2013


Nieuwjaarsloop bij voetbalvereniging Zelos in Zelhem Patrick is 2e geworden met een eindtijd van 19.09 op de 5km.

Henk Mengers is weer terug na een knieoperatie en liep op de zelfde afstand 21.35

Verslag van Ton Le Noble ( Pr Zelos Zelhem)
Snertloop 2013,

Het was goed om te zien dat de belangstelling groot was voor de traditionele Snertloop. De plaats van de inschrijving was niet zo gelukkig gekozen en zorgde voor wat extra gezoek voor die tijd. Ikzelf stond buiten en stuurde zoveel mogelijk mensen de juiste kant uit. Een veelvoud van verschillende uitvoeringen overigens. In snelle pakjes en bijbehorende apparatuur waarvan ik dacht dat ze vanuit huis aangestuurd werden. Op de arm was een soort van schermpje gemonteerd met wat toetsjes. De één liep warm rond het veld een ander draaide een shaggie. Een ander had een Aviko-hempje aan, zonder mouwtjes, dus tamelijk frisjes, maar werd later wel eerste in zijn klasse.

Het was kostelijk om te zien dat bij de start de meesten fris en fruitig klaar stonden maar later bij de finish totaal uitgewoond waren. Maar ook bij sommigen nauwelijks een inspanning af te lezen viel. André Kuiperij is het eerste voorbeeld, een rood hoofd met holle ogen geposteerd op twee Socutera beentjes, die zo mee kon doen met een nieuwe actie voor Afrika. Een mij onbekende heer was het tweede voorbeeld. Na aankomst gaf hij direct een ooggetuige verslag van de loop aan zijn partner, die buitengemeen trots leek op zijn prestatie. Op de hand zag ik het inschrijvingsnummer, anders had ik zeker gedacht dat hij de hond uitgelaten had.


Door Frank Roos 

Op 31 december 2012 sloten Stan Prinsen en Mark te Brake het jaar af met de deelname aan de traditionele Sylvestercross in Soest. De wedstrijd staat bekend om de zware loopstukken door het mulle zand en het ijzersterke deelnemersveld.

Stan startte bij de jongens, junioren C en de jonge Varssevelder liep een goede wedstrijd. Prinsen kwam uiteindelijk als 28e over de finish in een tijd van 8,06 minuten. Omdat hij nog een 1e jaars C-junior is, mag Stan ook volgend jaar nog in deze categorie starten.

Mark te Brake nam als 1e jaars junior A deel aan de cross over een afstand van iets meer dan 6000 meter. Te Brake kende en wat teleurstellend verloop van het N.K. en wilde tijdens de Sylvesterloop wat recht zetten. Na een sterke start kwam Mark op een 25e positie door na de eerste van in totaal 3 ronden. In het vervolg zette onze clubgenoot goed door en wist verschillende tegenstanders in te halen. Na een uitstekende slotronde finishte te Brake als 12e in een tijd van 22,42 minuten en dat is gezien het zware parcours een hele goede prestatie. Mark was erg blij met het verloop van de wedstrijd, waarin hij aantoonde zich te kunnen meten met de top van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Zowel Mark te Brake, als ook Stan Prinsen kan terug kijken op een mooie afsluiting van 2012 en beide jeugdige AVA`70-talenten kijken dan ook al uit naar de wedstrijden van 2013!   


11e Marikenloop - Inschrijving geopend

De inschrijving voor de 11e  Marikenloop is geopend! De grootste en gezelligste ladies run van Nederland is dit jaar op zondag 26 mei. Je kunt als altijd kiezen uit 5 of 10 kilometer en de Marikenloop zal weer een echt dagje uit worden. Zo is er weer de befaamde sportmarkt, met allerlei leuke kraampjes waar van alles te zien en te koop is. Je kunt ook, samen met je loopmaatjes, deelnemen aan de pasta-party na afloop en er is altijd veel muziek en gezelligheid.

Inschrijven en deelnamelimiet

Alles wat je moet weten over de inschrijving vind je op de pagina "Inschrijven". Hier lees je wat de kosten zijn en wat de voorwaarden zijn. Let op: dit jaar hebben we ervoor gekozen om de deelneemsterslimiet op 12.500 te stellen. Dit is iets minder dan vorig jaar. Dus wacht niet te lang met inschrijven, zodra de limiet behaald is, stopt de inschrijving!


Op zondag 6 januari 2013 organiseren atletiekvereniging Archeus en voetbalvereniging Vosseveld de KroeseWevers Cross. Het parcours van deze hard-loopwedstrijd ligt in de omgeving van sportcomplex ’t Joosthuis van VV Vosseveld aan de Horstweg in Winterswijk. De lopers van de langste twee afstanden komen door Landgoed Gossink van het Geldersch Landschap.

De organisatie van de Cross heeft KroeseWevers uit Doetinchem als hoofd-sponsor weten te strikken. KroeseWevers is een zelfstandige en onafhankelijke fullservice organisatie van accountants en belastingadviseurs. Wim Ruesink van het organisatieteam: “Wij zijn zeer blij met KroeseWevers. Door de steun kunnen we van de cross-wedstrijd een nog leuker evenement maken.”

Omdat er in Winterswijk tot vorig jaar nog een crossloop op de hardloopagen-da ontbrak sloegen Archeus en Vosseveld de handen ineen. Begin 2012 heette de cross nog Open WK Cross. Mede door schitterend weer trok de eerste editie veel hardlopers en toeschouwers. Ook in 2013 mag iedereen deelnemen: atleten die gaan voor een snelle tijd en eremetaal, sporters die de conditie tijdens hun winterstop op peil willen houden of recreanten die voor de gezelligheid meedoen, iedereen is welkom bij de KroeseWevers Cross

Afstanden
In vergelijking met vorig jaar is de route voor de jeugdafstanden niet gewij-zigd. De jeugd kan 1500 meter en 3 kilometer lopen. De twee langere afstan-den, 5 en 10 kilometer, hebben we een kleine wijziging ondergaan. De lopers van de 10 km lopen twee ronden en komen dus weer bij Vosseveld voor het begin van de tweede ronde.

Starttijden:
10:45 korte jeugdcross
11:00 lange jeugdcross
11:30 korte en lange cross

Kosten
Het inschrijfgeld voor deelname aan de KroeseWevers Cross is gelijk gebleven. Voorinschrijvers van de beide Jeugdcrossen betalen €2,00. Deelname aan de Korte Cross bedraagt €3,00. Het inschrijfgeld voor de Lange Cross is €4,00.
Bij na-inschrijving, op zondag 6 januari, bedragen alle inschrijfgelden €1,00 meer.

 

Inschrijven
Voorinschrijven kan vanaf 1 december via 
deze link tot donderdagavond
3 januari 23:59 uur. Na-inschrijven en het ophalen van de startnummers kan in ‘t Joosthuis, de kantine van vv Vosseveld, Horstweg 1, 7101 PB Winterswijk, vanaf 9:30 tot 15 minuten voor de start.

Deelname aan de KroeseWevers Cross is voor eigen risico van de hardloper.
In het clubhuis zijn kleedruimtes en douchegelegenheid aanwezig
Met spikes lopen is niet mogelijk.

 Katja Demkes op volle snelheid ( inzet: binnenkomst van Wim, Marieke en Henrie) 

Verschillende clubgenoten stonden zaterdag aan de start bij de jaarlijkse cross in Holten. Het parcours was zeer afwisselend en selectief. Na een stukje vals plat, vroeg een strook met uitstekende boomwortelsvoor de nodige oplettendheid. Een diepe kuil in en ook weer uit en tenslotte een lekkere afdaling in de richting van de finish boden het deelnemersveld voor elk wat wils.
Waar AVA-atleten en atletes op dit moment aan de start verschijnen, worden ook prijzen behaald en ook in Holten was dit het geval. Katja Demkes pakte in haar leeftijdscategorie de tweede plek op de 5,2 kilometer met een scherpe tijd van 23,19 minuten. Ook Marieke Prinsen viel in de prijzen en wel bij de Dames, V35, op de 10 kilometer. Met een tijd van 48,56 minuten pakte ze de derde plaats.
 
Uitslagen: 
5,2 kilometer:
Geert Wevers   : 21,00 min.
Katja Demkes  : 23,19 min.
Rianne Fokkers: 27,18 min.
 
10 kilometer:
Björn Demkes   : 37,06 min.
Wim Brinkman   : 40,58 min.
Henrie Drenthel : 47,01 min.
Marieke Prinsen : 48,56 min.
Henk Lammers  : 49,20 min.

      Regiowedstrijdkalender 2013 Fons en Annet
Datum   Plaats Naam evenement Organisatie Website
23-12-2012   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
26-12-2012   Wehl Barend de Matterloop S.D.O./Pac-tu-Wehl www.covsdoetinchem.nl
29-12-2012   Vorden 32e Oudejaarscrossloop Stg.Oudejaarscrossloop www.oudejaarscrossloop.nl
30-12-2012   Meddo 28e Keiloop Sportclub Meddo www.scmeddo.nl
30-12-2012   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
31-12-2012   Goch Dld Sylvesterlauf Pfalzdorf   www.sylvesterlauf.de
5-1-2013   Dinxperlo Snertloop Voetbalver.DZSV www.dzsv.nl
6-1-2013   Winterswijk Open KW Cross Av. Archeus www.av-archeus.nl
6-1-2013   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
13-1-2013   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
20-1-2013   Beek Winterboslopen Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
27-1-2013   Beek Winterboslopen Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
27-1-2013   Arnhem 6e Safari Run Stg. Samenloop www.safarirun.nl
3-2-2013   Beek Winterboslopen Stg. Omloop Beek www.sob-beek.nl
24-2-2013   Gendringen Engbergenloop Atletico 73 www.atletico73.net
2-3-2013   Winterswijk 25e Engelse Mijlenloop Av. Archeus www.av-archeus.nl
3-3-2013   Didam Baggerloop Triathliem www.baggerloop.nl
10-3-2013   Nieuw Wehl 18e Fatimaloop PactuWehl/Av ARGO www.pactuwehl.nl
24-3-2013   Eerbeek Lenteloop Rotary Eerbeek Zutphen www.lenteloop.nl
31-3-2013   Lichtenvoorde Paasloop Lopersgroep 90 www.lopersgroep90.nl
1-4-2013   Kilder 30e Paasloop Wilskracht www.paasloopkilder.nl
7-4-2013   Barchem 3e Lochemse Bergloop Ruumpolrunners www.lochemsebergloop.nl
7-4-2013   Elten Dld 37e Int.Grenzlauf Elten   www.tv-elten.de
20-4-2013   Kevelaer Dld Golddorflauf   www.golddorflauf.de
21-4-2013   Winterswijk 2e Ninarun Av.Archeus/Stg.Nina www.stichtingnina.nl
30-4-2013   Aalten Koninginneloop AVA 70 www.ava70.nl
4-5-2013   Bocholt Dld 14e Bocholter Citylauf   www.bochholter-citylauf.de
11-5-2013   Doetinchem 23 5x5 Estafetteloop AV ARGO www.argo5x5.nl
20-5-2013   Zevenaar Kroon ooyselandloop AV de Liemers www.ooyselandloop.nl
31-5-2013   Raesfeld Raesfelder Volkslauf TSV Raesfeld www.tsv-raesfeld.de
1-6-2013   Aalten Gerard Tebroke Memorialloop AVA 70 www.ava70.nl
9-6-2013   Keppel Keppelrun De Hessenrijders www.keppelrun.nl
14-6-2013   Emmerich Dld 4e Promenadenlauf   www.firmenfitness-niederrhein.de
20-6-2013   Aalten Intratuinloop AVA 70 www.ava70.nl
22-6-2013   Goch Dld Gocher Steintorlauf   www.steintorlauf.de
23-6-2013   Haldern Dld 11e Halderner Volkslauf   www.lauftreff-haldern.de
9-7-2013   Aalten Walfortloop AVA 70 www.ava70.nl
23-7-2013   Aalten Zomeravondloop AVA 70 www.ava70.nl
6-8-2013   Winterswijk Zomeravondloop Av.Archeus www.av-archeus.nl
17-8-2013   Groenlo Dwars deur Grolle Lopersver.Groenlo www.lopersvereniginggroenlo.nl
20-8-2013   Aalten Twee Bruggenloop AVA 70 www.ava70.nl
25-8-2013   Zevenaar SevenaerRun AV de Liemers www.sevenaerrun.nl
1-9-2013   Ulft Rondje Oude IJsselstreek Atletico 73 www.atletico73.net
7-9-2013   Varsseveld KrampRun AVA 70/AV.Argo www.ava70.nl
15-9-2013   Winterswijk 2e Marathon Nat.Landschap Av.Archeus www.av-archeus.nl
6-10-2013   Groenlo 25e KaaKanonsloop Lopersver.Groenlo www.lopersvereniginggroenlo.nl
6-10-2013   Wehl Wim Lebbink Herfstlopen Stg.Pac-tu-Wehl www.pactuwehl.nl
13-10-2013   Wehl Wim Lebbink Herfstlopen Stg.Pac-tu-Wehl www.pactuwehl.nl
20-10-2013   Wehl Wim Lebbink Herfstlopen Stg.Pac-tu-Wehl www.pactuwehl.nl
27-10-2013   Doetinchem Halve Marathon Doetinchem AV. ARGO www.halvemarathondoetinchem.nl
2-11-2013   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
9-11-2013   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
16-11-2013   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
23-11-2013   Aalten Boekelder Crosscompetitie AVA 70 www.ava70.nl
24-11-2013   Lichtenvoorde 20e Scharenborg Crossloop Lopersver.Groenlo www.lopersvereniginggroenlo.nl
1-12-2013   s-Heerenberg Pfixx Solar MontferlandRun Stg.Montferlandrun www.montferlandrun.nl
15-12-2013   Emmerich Dld Adventslauf   www.emmericher-turnverein.de
22-12-2013   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
26-12-2013   Wehl Barend de Matterloop SDO/Pac-tu-Wehl www.covsdoetinchem.nl
28-12-2013   Vorden Oudejaarscrossloop Stg.Oudejaarscrossloop www.oudejaarscrossloop.nl
29-12-2013   Meddo 29e Keiloop Sportclub Meddo www.scmeddo.nl
29-12-2013   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
5-1-2014   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
12-1-2014   Pannerden Dijkencross Dijkencross Comite www.dijkencross.nl
Vanmorgenvroeg werd alweer de 2e winterbosloop in Beek georganiseerd. 
Volgende week zondag de 3e en laatste loop uit deze reeks . 

Zie de uitslagen voor de prestaties van onze Ava leden..

Uitslagen 2e Bosloop Beek

Kom genieten van Topatletiek in Apeldoorn

 
Februari is standaard de maand van de nationale indoorkampioenschappen in Omnisport in Apeldoorn. Dat indoorfeest begint in het weekend van 11 en 12 februari met de AA-Drink NK Indoor Junioren. De weken daarna volgen de strijd om de titels op de meerkamp, bij de senioren en de masters.
Naast de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap op onder andere de 60 meter en bij het ver-, hoog- en polshoogspringen, wordt tijdens de AA-Drink NK Indoor Senioren ook het AA-Drink Talententeam gepresenteerd. En worden de prijzen uitgereikt aan de verschillende atleten van het jaar. Nieuw op het programma zijn de spectaculaire 200 meters bij de junioren en senioren.
Kortom: actie en show in een hopelijk volgepakte hal met atletiekfans.
 
Ook dit jaar kun je met korting een bezoek brengen aan de NK’s junioren en senioren (toegang tot de meerkamp en masters is gratis). Met de speciale kortingsbon krijg je aan de kassa € 2,50 korting op de toegangsprijs van € 7,50. Print daarvoor de pdf hieronder uit en neem iedere dag dat je komt een kopie mee.
Heb je een Atletiekunie ledenpas, dan krijg je op vertoon daarvan bij de kassa ook € 2,50 korting.
 
Nog even alle data op een rij:
* AA-Drink NK Indoor Junioren             11 & 12 februari
* AA-Drink NK Indoor Meerkamp          18 & 19 februari
* AA-Drink NK Indoor Senioren             25 & 26 februari 
                                   (met talententeam, atleten van het jaar en Athletics Arena)
* AA-Drink NK Indoor Masters               4 maart
 
Kijk voor meer informatie over de NK’s op www.nkindoor.nl. Hier vind je onder andere het programma en een routebeschrijving.

Print de bon uit en neem hem mee!
     

 

 

De Aaltense atletiekvereniging AVA`70 kan een atletiekbaan met 4 lanen en een lengte van 300 meter aanleggen. Het college van B en W heeft daarvoor 400.000 euro beschikbaar gesteld.
Dat betekent dat, als de gemeenteraad met het voorstel instemt, deze zomer de aanleg kan beginnen. Volgens de planning van de gemeente Aalten kan de nieuwe baan in februari of maart 2013 in gebruik worden genomen. De nieuwe baan is niet geschikt voor officiële wedstrijden, daarvoor is een lengte van 400 meter vereist.
AVA`70 heeft al langer ruimtegebrek op het sportcomplex aan de Bredevoortsestraatweg. De vereniging telt 375 leden en wil twee kleedkamers bouwen. Het is ook de bedoeling om tegelijkertijd extra parkeerplaatsen aan te leggen. Ook moet het in- en uitrijden veiliger worden. Daarvoor wordt nog een apart voorstel uitgewerkt.
De investering omvat de aanleg van een vierlaans kunststof baan van 300 meter, 6 sprintlanen, ruimte voor speerwerpen, verspringen en natuurgras op het binnenterrein.
 
Bron: de Gelderlander, dinsdag 24 januari 2012
 

.
 
Een week na zijn behaalde Gelderse titel, stond AVA`70-atleet Mark te Brake al weer aan de start van de Rabo Abdijcross in het Zuidlimburgse Kerkrade. Te Brake was in goed gezelschap, want de allerbeste lopers van het land behoorden tot het ijzersterke deelnemersveld. Te Brake, uitkomend in de categorie junioren B, liep een wedstrijd over 4500 meter, waarbij het parcours door de regen loodzwaar was geworden en bovendien een paar pittige heuvels kende.
De kersverse Gelders kampioen besloot enigszins behouden van start te gaan in de hoop het tempo in het tweede gedeelte van de wedstrijd te kunnen vasthouden. Niet ver achter een groep koplopers wist te AVA-atleet zich een prima positie te veroveren kon het strakke tempo goed blijven tot aan de finish. In een knappe tijd van 16 minuten en 12 seconden eindigde Mark op een uitstekende 8e plaats en hij was uiteraard bijzonder blij mee.
Te Brake toonde met deze prestatie eens temeer aan, dat hij steeds dichter bij de nationale top begint te komen!

Link Website


Linde Klein Nibbelink wordt aangemoedigd door haar trainer Hans Prinsen.

Traditiegetrouw wordt er op de twee laatste zondagen van januari en de eerste van februari hardgelopen in Beek. Wanneer je aan twee van de drie wedstrijden mee doet, word je opgenomen in het eindklassement. Hoewel de wedstrijden erg vroeg in de ochtend plaatsvinden weerhoudt dit een aantal Ava-leden niet om toch aan de start te verschijnen.
 
Björn Demkes liep tijdens de eerste wedstrijd de tien kilometer. Vier ronden van 2500 meter stonden er voor Demkes op het programma. Dat betekende ook dat hij vier keer een loodzware beklimming, die halverwege het parcours opdoemde, moest trotseren. Alleskunner Demkes snelde na een goed opgebouwde race naar een tijd van exact 39 minuten. Hiermee werd hij tweede in zijn leeftijdscategorie. Evelien Hillen was in de voorgaande jaren ook vaak in Beek aanwezig. Net als Demkes liep zij de tien kilometer en ook Hillen liep naar een tweede plaats. Haar eindtijd was 51:42 minuten.

.

  

Voorinschrijving via: Inschrijven Voor nadere informatie ;  (tel.nr. 0636170513).
(i.v.m. verwachte drukte gaarne voor in te schrijven, bij voorbaat dank)
Inschrijven kan t/m woensdag 28 Maart 23.59 uur.

Blijft de website www.alpe-dhuzesrun.nl volgen voor de allerlaatste informatie.

 

Bij een koude wind en miezer regen is vanmorgen de 1e Winter bosloop in Beek gelopen.
Gestart werd er op de 1, 2, 5 en 10Km.
De uitslagen staan online!
Uitslagen
Klik op onderstaande foto,s voor een uitvergroting
 

AVA`70-JEUGD SUCCESVOL BIJ G.O.K.
Foto:Hennie Bottenberg

    
 
Zaterdag namen diverse jeugdleden deel aan de Gelders-Overijsselse cross Kampioenschappen, die plaats vond in Harderwijk. 
Mark te Brake is al enige tijd uitstekend in vorm, maar kan dit tot zijn grote teleurstelling niet waarmaken bij de Nederlandse Kampioenschappen. Tijdens de Sylvestercross haalde hij sportieve revanche, door in een ijzersterk deelnemersveld een fraaie 11e plek op te eisen. Te Brake wist deze goede lijn door te trekken tijdens de Gelders-Overijsselse kampioenschappen. Bij de categorie Junioren B, liep Mark een goede wedstrijd en was oppermachtig. Met een voorsprong van maar liefst 32 seconden op de nummer 2, werd Te Brake Gelders crosskampioen en dat is natuurlijk een prachtige overwinning.
Bij de Junioren B verschenen Tim te Brake en Kylian Klein Hesselink aan de start en beide jeugdleden liepen een prima wedstrijd en eindigden in de middenmoot. Esther Boekelder liep mee bij de Pupillen A, 1e jaars en wist zich uitstekend staande te houden in de subtop en werd uiteindelijk 8e.
Aan het einde van de dag, verschenen ook nog Stan Prinsen en Ruben Boekelder aan de start. Beide junioren vochten onderling al menig robbertje uit en ook zaterdag was dit het geval. Ze liepen een hele goede wedstrijd en konden zich prima handhaven in hun leeftijdscategorie. Ruben was in Harderwijk net iets sterker en eiste een prachtige tweede plek op, terwijl ook Stan met een derde plaats op het podium stond. 
 
De AVA`70-jeugdleden hebben zich in Harderwijk van hun beste kant laten zien en toonden aan, dat ze zich prima kunnen meten met hun leeftijdsgenoten.
Een compliment aan de jeugdtrainers is dan ook zeker op zijn plaats!
Cross Uitslagen
Website
Foto's

                         And The Winners Are..


Harm Gelderblom 3e plaats (niet op foto).

AVA`70 had een grote groep atleten en atletes afgevaardigd naar het W.K. en het zal niet vaak meer voorkomen, dat 1 vereniging dit klaarspeelt. De norm voor selectie was laag gesteld, evenals de limieten en daardoor stonden heel erg veel veel geelhemden aan de start bij de diverse onderdelen van het W.K. 2012. Dat het hier het Winterswijks Kampioenschap betrof, mocht de (loop-)pret uiteraard niet drukken. De atletiekverenging Archeus en voetbalvereniging Vosseveld hadden als organisatoren van de W.K.-cross geen betere weersomstandigheden kunnen wensen. Het evenement vond voor de eerste keer plaats, maar had over belangstelling zeker niet te klagen, want heel veel regionale lopers en loopsters verschenen aan de start.
Om 10.45 uur werd de jeugd tot en met 12 jaar weggeschoten voor hun wedstrijd over 1410 meter. Onder de deelnemers diverse geelhemden, die zich van hun beste kant lieten zien en uitstekende prestaties leverden, met prima tijden.


           De Foto's.
WK-Cross Winterswijk 2012        Website organisatie

Nog even 2011…….
 
 
 
AVA-jeugd aan start bij Sylvestercross
 
 
Hoewel de eerste Nieuwjaarslopen van 2012 al weer achter ons liggen, blikken we nog even terug naar 2011. Op oudejaarsdag vond namelijk in Soest de traditionele Sylvestercross plaats en tussen de beste lopers en loopsters van ons land, stonden ook enkele jeugdleden van AVA`70 aan de start.
Bij de jongens B stond Mark te Brake tussen de top van Nederland opgesteld. Doelwas vooraf duidelijk: een goede wedstrijd lopen en daarmee het mislukte Nederlands Kampioenschap gauw vergeten. Het parcours was mooi, maar ook zwaar en vanuit de start werd er gelijk een hoog tempo gelopen. Te Brake startte als 20e en wist zich gedurende de loop naar voren te werken. Steeds meer jongens werden door Mark ingehaald en uiteindelijk kwam hij als 11e over de finish en was erg blij met deze prestatie.
Ook broertje Tim verscheen aan de start en liep een prima wedstrijd. Een plek in de middenmoot is een verdienstelijke prestatie. Stan Prinsen is al enige tijd erg goed op dreef en kon dit ook in Soest laten zien. Uiteindelijk eindigde hij op een uitstekende 8e plek. Broertje Mees moest als eerste van het kwartet van start en liep naar een mooie plek in de middenmoot.
De 4 AVA`70 leden kunnen zeer tevreden terugkijken op hun deelname aan deze ijzersterk bezette wedstrijd, die op de laatste dag van 2011 werd afgewerkt!

 De uitslagen van de Snertloop zijn binnen!

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar staat meestal in het teken van de Nieuwjaarslopen. Dit jaar was er in Dinxperlo de Snertloop, en in Eibergen de Nieuwjaarsloop. Op beide lopen werd goed gepresteerd om alle oliebollen er weer af te lopen. Zie hieronder beide albums voor een mooie impressie van deze zaterdagmiddag. Zodra de uitslagen binnen zijn worden deze aangevuld.

   Foto's Katja Demkes (Eibergen)                                   Foto's Geert Wevers (Snertloop)
   Tv-Berkelland heeft een mooi item                                  Uitslagen 6KM (=4.7KM)
   van de Nieuwjaarsloop gemaakt.                                     Uitslagen 10KM
   Klik op de link om hem te bekijken.
   Film
Zaterdagmiddag 31december werd op traditionele wijze de oudejaarsloop georganiseerd.
Ook dit jaar was de opkomst groot, er werd deelgenomen door jong en oud.
Voor de jeugd was er een bosspel  en voor de senioren nog een stevige loop.
Na afloop kon iedereen het sportieve jaar afsluiten met een hapje en een drankje.
Geert Wevers heeft  van deze gezellige middag diverse foto’s gemaakt . Klik op onderstaande link voor zijn foto verslag.
Foto Link

Fred Keurentjes kuitenbijter bij uitstek in Beekse heuvels
Door Benno Stevering

BEEK – Fred Keurentjes uit Zevenaar won afgelopen zondagochtend onbedreigd de tien kilometer in een nette tijd van 36.13 minuten. Dit was de eerste in een sessie van drie wedstrijden in de strijd voor de Beekse Bosloopcompetitie van Stichting Omloop beek. Op enige achterstand was het tenslotte triatleet Wim van Hilst uit Steenderen die uit het achtervolgende groepje ontsnapte en tweede werd. Gerton Prinsen uit Eibergen werd derde voor Rudi Spekschoor uit Mariënvelde. Sandra Huntink uit Voor-Drempt was de beste vrouw op de tien kilometer in 48.29 minuten. Met 49.55 minuten finishte Frederieke Boesveld uit de Heurne als tweede dame. De vijf kilometer werd een prooi voor Erwin Reijmer met 15.56 minuten.
Fred Keurentjes uit Zevenaar, logistiek medewerker in Duiven won de tien kilometer onbedreigd. Hij liep gedurende vier ronden in een straf tempo alleen aan kop. ‘’Ik had wat meer concurrentie verwacht. Ik moest continue alleen lopen. Ik ben dan ook niet heel erg tevreden met mijn eindtijd. Toch waren er genoeg deelnemers. Een paar jaar geleden heb ik ook al eens gewonnen hier op de tien kilometer. Ook nu zit ik weer goed in mijn vel. Ik ben volledig blessurevrij en mijn gevoel is goed. Dit is mijn terrein, mijn lust en mijn leven. Hier train ik vaak. Nu is het nog vroeg donker, maar straks kan ik hier na mijn werk weer heerlijk trainen. Van dit soort zware crossen wordt je sterk en leg je de basis voor de rest van het seizoen. Ook onlangs in Pannerden ging het goed met 33.30 en 33.40 minuten. Na de crosscompetitie hier in Beek richt ik me op de Fatimaloop in Nieuw-Wehl. Omdat ik langzaam op gang kom en mijn tempo weet op te bouwen ligt me die langere afstand gewoon wat beter. Misschien wordt het straks eens tijd om de baan op te gaan! Trainen, zo’n vijf maal per week, doe ik altijd het liefst alleen. Ik wil verder geen verplichtingen, dan gaat het goed!’’. Gerton Prinsen uit Eibergen had onlangs in de Loohuiscross te Aalten een goede basis gelegd op de tien kilometer. In Beek wist hij dit vast te houden door zich te nestelen in de achtervolging op Keurentjes. Echter triatleet Wim van Hilst uit Steenderen beschikte over de langste adem in de slotfase en werd tweede. Willy Elshof uit Didam won bij de zestig plussers in 42.12 minuten. Met 40.28 minuten was klimmer Jos Haagen uit Wehl de beste in de vijftig plus categorie.
Erwin Reijmer heerst op vijf kilometer
Erwin Reijmer uit Doetinchem domineerde de vijf kilometer samen met Jeroen Reintjes uit Didam. Deze lopers moesten twee volle ronden afleggen. Samen bleven de twee over om de strijd voorin het veld te bepalen. Reijmer trok de wedstrijd naar zich toe en noteerde vijftien minuten en 56 seconden. ‘’Deze strijd had ik wel verwacht. We zijn een beetje aan elkaar gewaagd. We liepen in een hoog tempo bij elkaar. In de tweede ronde kreeg ik een gaatje en wist door te trekken. In de afdaling werd het in de slotfase best zwaar. Uiteindelijk lukte het mij om de wedstrijd naar mijn hand te zetten en te winnen. Volgende week wil ik snel lopen op de tien kilometer. Over twee weken loop ik in Apeldoorn de 18,5 kilometer. Met meer kilometers in mijn benen denk ik eind maart een goede halve marathon te kunnen lopen in Venlo.‘’ Voor de nummer twee op de vijf kilometer, Jeroen Reintjes van het Running Team Achterhoek uit Didam viel de eindtijd enigszins tegen. Hij liep net 1 seconde boven de zestien minuten: ‘’Het tempo lag vanaf het begin hoog. Veel harder kon ik niet. Ik kon geen antwoord geven op de versnelling die Erwin plaatste. Hij maakte het verschil in de tweede ronde en liep naar een voorsprong van 15 meter. Voor het publiek was het een prachtig wedstrijdbeeld. Ik ging voor de winst maar mijn lactaat zat zo vol en moest terrein prijsgeven, maar kon mijn tweede plek vasthouden!’’ Reintjes heeft zich genesteld bij de Nederlandse selectie duatlon. Hardlopen blijft zijn hoofdtak van sport. Binnenkort wacht hem een runbikerun in Etten-leur en het NK duathlon. Het is nog onzeker of Jeroen de laatste wedstrijd in het kader van de Beekse competitie zal meestrijden. Michael van der Kroon uit Pannerden hield het verschil met zijn voorgangers beperkt en werd derde in 16.23 minuten. Sten Schaper uit Kilder noteerde als vierde een tijd van 17.15 minuten. Beste veertiger werd Marco Rutgers uit Doetinchem van Argo in 17.46 minuten. Bij de vijftig plussers was het Jos Slutter uit Varsselder die zegevierde in 19.19 minuten en zijn opponent Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg op 1 minuut achterstand zette. Zestiger Frank Duking uit Gendringen won in zijn categorie met 21.14 minuten. Sophie van der Most uit Duiven won de strijd bij de vrouwen in 19.39 minuten. Ondanks haar snelle tijd bleef ze toch nog boven het parcoursrecord. De 12-jarige deelnemer Nieck-Jan uit Kilder liep met zijn opa Guus Schmitz uit ’s-Heerenberg een mooie tijd van 23.10 minuten op de vijf kilometer. Het enige record dat werd aangescherpt was dat op de kilometer door Rutger Molenkamp van Atletico’73 die 3.34 minuten noteerde. Voor hem lag er een mooi paar sportschoenen te wachten bij Run2day in Arnhem. Mats Fierkens uit Zevenaar won de 2 kilometer in 7.01 minuten. Voorzitter Jan Leuverink van de Stichting Omloop Beek was bijzonder content met de deelname: ‘’Wij mochten hier in de bossen rondom het Peeske 264 hardlopers welkom heten. Met name de jeugd was sterk vertegenwoordigd. Ook de vijf kilometer was sterk bezet. Dit is een goede basis voor de rest van de competitie. Met dank aan alle sponsoren en vrijwilligers.’’

Uitslagen Bosloopcompetitie Beek, 23 januari 2011: Tien kilometer Mannen Veteranen I: 1. Fred Keurentjes (Zevenaar) 36.13 minuten, 2. Wim van Hilst (Steenderen) 37.40, 3. Rudi Spekschoor (Mariënvelde) 38.00, 4. Eric Demkes (Aalten) 38.51, 5. Andre Neerlaar (Beltrum) 41.30. 10 kilometer Mannen Senioren: 1. Gerton Prinsen (Eibergen) 37.44 minuten, 2. Bjorn Demkes (Lievelde) 39.20, 3. Jorik Huizinga (Pannerden) 39.38, 4. Marcel Ruesink (Breedenbroek) 39.45, 5. Luuk Siemes (Ulft) 40.01. 10 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jos Haagen (Wehl) 40.28 minuten, 2. Guus Elfering (Lobith) 42.00, 3. Wim Brinkman (Aalten) 42.42, 4. Geo Boumann (Huissen) 43.37, 5. Ab Huntink (Doetinchem) 43.42. 10 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Willy Elshof (Didam) 42.12 minuten, 2. Willy Gunsing (Zevenaar) 43.21, 3. Otto Meijering (Arnhem) 58.24. 10 kilometer Vrouwen: 1. Sandra Huntink (Voor-Drempt) 48.41 minuten, 2. Frederieke Boesveld (De Heurne) 49.55, 3. Anita van Zuilekom (Zelhem) 52.33, 4. Evelien Hillen (Aalten) 52.53, 5. Margret Tetsch (Emmerich) 58.18. 5 kilometer Mannen Senioren: 1. Erwin Reijmer (Doetinchem) 15.56 minuten, 2. Jeroen Reintjes (Didam) 16.01, 3. Michael van der Kroon (Pannerden) 16.23, 4. Sten Schaper (Kilder) 17.15, 5. Daan Reintjes (Zevenaar) 17.22. 5 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Marco Rutgers (Doetinchem) 17.46 minuten, 2. Clemens Krus (Kilder) 19.04, 3. Dries Pluimers (Arnhem) 19.55, 4. Peter Wissing (Megchelen) 20.37, 5. Christian van Haselen (Doetinchem) 21.31. 5 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jos Slutter (Varsselder) 19.19 minuten, 2. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 19.28, 3. Jos Tanck (Vragender) 20.03, 4. Paul Huls (Doetinchem) 20.21, 5. Carel Stortelder (Gennep) 20.46.  5 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Frank Duking (Gendringen) 21.14 minuten, 2. Jan Wolbrink (Kilder) 23.45, 3. Guus Schmitz (s’-Heerenberg) 24.05, 4. Ben Aalbers (Angeren) 24.15, 5. Tony Bergmans (Zevenaar) 28.15.  5 kilometer Vrouwen: 1. Sophie van der Most (Duiven) 19.39 minuten, 2. Kersten van Embden (Elten) 21.40, 3. Barbara Steenbergen (Doetinchem) 21.54, 4. Katja Demkes (Lievelde) 22.12, 5. Heidi Jentink (Lichtenvoorde) 22.17. 2 kilometer Jongens: 1. Mats Fierkens (Zevenaar) 7.01 minuten, 2. Jorn Heinst (Spijk) 7.16, 3. Bernard Overman (Atletico’73) 7.36, 4. Lars van Bergen (Argo) 7.41, 5. Aike de Heer (Atletico’73) 7.46. 2 kilometer Meisjes: 1. Mayke Nusselder (Argo) 8.07 minuten, 2. Seline Vels (Argo) 8.36, 3. Celine Wessels (Doetinchem) 8.37, 4. Sophie te Mebel (Argo) 8.39, 5. Lisa Thuijs (Argo) 8.47.1 kilometer Jongens: 1. Rutger Molenkamp (Atletico’73) 3.34 minuten, 2. Sam Helmink (Atletico’73) 3.50, 3. Harm Gelderblom (Aalten) 4.06, 4. Merlijn Wentink (Wehl) 4.08, 5. Sam Gademan (Beek) 4.13. 1 kilometer Meisjes: 1. Kyra Keurentjes (Argo) 3.41 minuten, 2. Sanne Cornelissen (Atletico’73) 3.59, 3. Renske Michels (Argo) 4.09, 4. Iris Bokkers (Atletico’73) 4.10, 5. Janneke Gelderblom (Aalten) 4.15.Ava’70 atleten lopen snelle tijden op zwaar parcours
Terwijl de meeste mensen nog in diepe slaap waren, was Ava’70 alweer met een grote groep atleten vertegenwoordigd bij de eerste winterbosloop in Beek.

Oproep

Leden (senioren) die nog geen trainingspak hebben besteld hebben de mogelijkheid dit alsnog te doen t/m 31 januari 2011 bij Sportshop Navis.

Ada te Voortwis weer helemaal terug

 

Drie atleten van Ava’70 mochten in Eibergen de hoogste tree van het podium beklimmen. Gerrit Dijkslag wist zijn concurrenten op de tien kilometer ver achter zich te houden. Eric Demkes deed hetzelfde op de vijftien kilometer. Het derde lid van ava’70 die als eerste over de finish kwam was Ada te Voortwis. De langeafstandsloopster heeft een hele lange tijd met een blessure aan de kant gestaan, maar hier was tijdens haar rentree niks van te merken. Te Voortwis won de tien kilometer bij de vrouwen.  

 

Doordat het parcours door de winterse omstandigheden op sommige stukken er erg slecht bij lag, was de organisatie genoodzaakt het parcours op een aantal stukken aan te passen. Door deze aanpassingen werden de afstanden iets ingekort. De start van de tien en vijftien kilometer was tijdens de crossloop in Eibergen tegelijkertijd. In de eerste ronde waren het Eric Demkes en Gerrit Dijkslag die het tempo bepaalden. Demkes had moeite om op de gladde stukken in een goed ritme te blijven. Dijkslag kon beter met deze omstandigheden omgaan. In de tweede ronde nam Dijkslag een kleine voorsprong op zijn clubgenoot. De eindtijd van Dijkslag was 31:59 minuten. Tweede op deze afstand werd Wim Brinkman. Net als Dijkslag maakt ook Brinkman deel uit van de stal van Ava’70. Zijn eindtijd was 35:16 minuten. Gerrit Heersink kwam net te kort om het podium te halen. Hij werd met een tijd van 36:47 minuten knap vierde. Eric Demkes kon in zijn laatste ronde het verval laag te houden en  won de vijftien kilometer in een tijd van 47:58 minuten.

 

Na langdurig blessureleed maakte Ada te Voortwis in Eibergen weer haar rentree. Dit deed Te Voortwis niet onverdienstelijk. Na twee ronden van vijf kilometer kwam Te Voortwis als winnares over de eindstreep. De tijd die ze op de klokken bracht was 43:07 minuten. Natuurlijk heeft Te Voortwis haar topvorm nog niet te pakken, maar dit is een uitstekend begin van het nieuwe jaar.

 

Uitslagen (atleten ava’70) :

9 kilometer: Gerrit Dijkslag (31:59 min), Wim Brinkman (35:16 min), Gerrit Heersink (36:47 min), Henrie Drenthel (40:12 min), Ada te Voortwis (43:07 min)

13,5 kilometer: Eric Demkes (47:58 min), Henk Mengers (56:16 min), Gerrit te Lindert (1:01:12 min), Henk Lammers (1:04:59 min)

Helaas zijn we er niet in geslaagd een andere datum te vinden om de cross in Aalten alsnog te houden.

Deze datum zou voor 12 februari moeten zijn omdat dan de finale van de crosscompetitie wordt gehouden in Epe.
Wat AVA70 betreft had dit wel gekund, maar welke datum we ook kiezen we komen steeds in botsing met andere wedstrijden die op die data worden georganiseerd.
Deze wedstrijden worden georganiseerd door verenigingen die ook met veel atleten aan de cross mee zouden doen

Spijtig genoeg moeten we dan ook concluderen dat er geen goede alternatieve datum is te vinden om de cross alsnog te organiseren.

Spijtig voor jullie als atleet, maar ook wij vinden het jammer dat alle voorbereidingen voor niets zijn geweest en we jullie geen mooie cross konden bieden.

Wie weet volgend jaar !

Sien Meinen
namens organisatie GOK cross Aalten

Hallo allemaal
De kerstboom inzameling is dit jaar weer prima verlopen. Er zijn ca. 1350 bomen opgehaald. Een mooi resultaat wat we vooraf niet hadden verwacht.
Chauffeurs, helpers, verzorging van de catering en de bedrijven die hun aanhangwagens beschikbaar stelden, ontzettend bedankt.
AVA'70 is trots op jullie!

Drie overwinningen voor AVA'70 in Eibergen

Onder begeleiding van Langeafstandstrainer Gerard Demkes zijn negen AVA'70 leden afgelopen zaterdag naar Eibergen vertrokken, waar het parcours er op één glad stuk en één heel nat stuk, voor een cross redelijk goed bijlag. Na het startschot liepen er de eerste kilometer drie atleten op kop, de uiteindelijke nummer drie op de 10km en de clubgenoten Gerrit Dijkslag (ook 10km) en 15km loper Eric Demkes. Na een kilometer nam Demkes de kop over, toen Eric na 1,5km moeite had met het meest gladde stuk in het bos, nam Dijkslag de kop over, met Demkes in zijn spoor. Ondanks de harde wind in de tweede ronde kon Dijkslag het tempo gelijkmatig houden en in de laatste ronde iets van Demkes weg lopen, om zo onbedreigd de winst te pakken. Demkes liep ook in de derde ronde een bewonderenswaardig gelijkmatig tempo en pakte de tweede AVA'70 zege, met Henk Mengers op een prachtige derde plaats. Op de 10km was de tweede plaats voor Wim Brinkman, ondanks een kleine verloping in de eerste ronde. Gerrit Heersink kon de snel gestarte atleet voor hem net niet meer inhaalde en viel met zijn vierde plaats net buiten het podium. Ada te Voortwis wist wel het podium te bereiken. In haar eerste wedstrijd na langdurig blessureleed, wist ze bij de dames meteen de 10km te winnen. Doordat er rond Sportpark Bijenkamp hier en daar nog ijzige landweggetjes te vinden waren, had de organiseerden Voetbalvereniging FC Eibergen het parcours enigszins aangepast waardoor de afstanden iets korter waren.

Uitslagen Crossloop Eibergen:

9 km dames: 1 - Ada te Voortwis 43:07, heren: 1 - Gerrit Dijkslag 31:59, 2 - Wim Brinkman 35:16, 4 - Gerrit Heersink 36:47, Henrie Drenthel 40:12, 13,5km: 1 - Eric Demkes 47:58, 3 - Henk Mengers 56:16, Gerrit te Lindert 1:01:12, Henk Lammers 1:04:59

GUV sponsort veilige kleding AVA ’70.
 
GUV heeft, in samenwerking met Sportshop Navis, er voor gezorgd dat de senioren van AVA ’70 in mooie, maar ook veilige, trainingspakken de weg op kunnen. De kleding bevat een speciale reflecterende stof die sterk oplicht. (Zie ook de foto van de overhandiging) De trainingspakken met speciale reflecterende materialen zijn geleverd door Sportshop Navis.
 
“Tijdens het overleg met het bestuur van AVA ’70 hebben we geconstateerd dat we met een enthousiaste club mensen van doen hebben. Het zijn in alle opzichten sportief ingestelde mensen die een bloeiende vereniging aansturen. Het sponsoren van een club die zo aan de weg timmert en ook sociaal een sterke onderlinge band bevorderen was na een tweetal gesprekken dan ook al beklonken”, aldus Bert van Asselt, directeur van GUV. En zo worden 150 atleten van Atletiek Vereniging Aalten in een nieuwe outfit gestoken.
 
Over de keuze voor kleding van Sporthop Navis vervolgt Gerard te Roller, hoofd uitvaartzorg bij GUV: “De keuze viel op een plaatselijke leverancier omdat wij dat belangrijk vinden. En Sportshop Navis heeft bovendien ook nog eens een zeer goed aanbod neergelegd met een fikse korting. Samen met de heer Navis hebben wij overlegd over de bedrukking. Daarvoor hebben we gekozen voor een in het licht niet al te opvallende kleur. Voor onze promotiedoeleinden wat minder geschikt. Maar het grote voordeel is dat deze speciale stof in het donker zeer sterk oplicht. De veiligheid van de mens gaat tenslotte voor!”
 
Elke Navis van de gelijknamige Sportshop is blij een bijdrage geleverd te hebben. “ Wij hebben voor de plaatselijke verenigingen toch altijd een speciaal plekje. Wij zijn zelf sportminded en als we een bijdrage kunnen leveren, doen we dat graag. De kleding die AVA ’70 gekozen heeft is van een goede kwaliteit, zo’n pak gaat vele kilometers mee. En het mooie van deze bedrukking is dat ze goed in de gaten lopen!”
 
Als vertegenwoordigers van AVA ’70 zijn Johan Assink, Evelien Hillen en Diana Ottevanger bij de overhandiging van de kleding. “De kleding geeft onze lopers echt een bescherming in deze donkere dagen. De felheid van het reflectiemateriaal is echt uniek. We zijn bovendien erg blij met de ondersteuning van GUV en van Sportshop Navis. Al onze leden waren direct zeer enthousiast met deze kleding. En op tweede kerstdag waren al enkele leden tijdens de Keiloop te zien op TV Gelderland in de nieuwe kleding. De kleding zit lekker en loopt goed, aldus de eerste ervaringen van onze leden.”


 
Op de foto: v.l.n.r.: Gerard te Roller, Johan Assink, Evelien Hillen, Diana Ottevanger en Elke Navis

Op de Zondagen 23 en 30 Januari en Zondag 6 Februari 2011 organiseert de Stichting Omloop Beek weer haar jaarlijkse Winterboslopen.
 
Het parcours is uitgezet in de prachtige Montferlandse Bossen en is geheel onverhard, gestart zal worden vanaf Uitspanning ´t Peeske gelegen aan de weg van Beek naar ´s-Heerenberg Peeskesweg 12 in Beek.
 
De starttijden en afstanden zijn als vanouds :
 
 
09.00 uur         1 KM             Pupillen tot en met 10 Jaar Jongens/Meisjes.
 
09.15 uur         2 KM             Junioren 11 tot en met 14 Jaar Jongens/Meisjes.
 
09.45 uur          5 KM                        Heren, Veteranen 1 (40 t/m 49 Jaar), Veteranen 2 (50 t/m 59
                                                Jaar), Veteranen 3 (60 Jaar en ouder), Dames.
 
10.15 uur          10 KM           idem.
 
Inschrijving is mogelijk tot 10 minuten voor de start.
 
Voor kinderen die 2 x meegelopen hebben, krijgen een prachtige herinnering, .
Ook de volwassenen kunnen desgewenst een herinnering bijkopen.
 
Kleedruimte en EHBO zijn vanzelfsprekend aanwezig.
 
Wij hopen dan ook weer op een grote deelname en wie weet tot ziens.
 
Mocht U verder nog vragen hebben, dan kunt U ten allen tijde contact opnemen met
Sylvio Stienissen  (Tel. Nr. 0316 – 531543) of check onze internet-site www.sob-beek.nl

Dit jaar bestaat AV Argo 50 jaar en om die reden ben ik een archief aan het samenstellen.  

Ik ben op zoek naar materiaal t.a.v. harlopen en atletiek in de Achterhoek. 

Denk daarbij aan foto's, krantenknipsels, filmpjes, verslagen, enz. enz. 

Vooral materiaal uit een wat verder verleden is welkom.   

Mocht je iets hebben, laat het me weten aub. 

Dank alvast voor je reactie.  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het open Gelders/Overijssels crosskampioenschap morgen (8 jan) is afgelast. !!!

 

Vanmorgen zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is de cross door te laten gaan.

Er ligt nog teveel ijs op het parcours.

Onze mensen hebben geprobeerd dit weg te hakken maar ze komen er gewoon nog niet door.

Ook is nog gekeken naar een alternatief parcours. Ook dat lukt niet.

Atleten moeten veilig kunnen lopen en dat kan op dit moment niet.

Daarom hebben wij helaas moeten beslissen dat de wedstrijd wordt afgelast.

Heel erg jammer, maar we hopen dat u begrip hebt voor de situatie.

 

NB

Er wordt nog bekeken of de wedstrijd kan doorgaan op een andere datumGlad parcours schrikt ava’70 atleten niet af.
 

start van de 5.2 km met nog net zichtbaar rechts Ava'70 lid Gerrit Dijkslag. (foto G.Willems)
Door een dun opgevroren sneeuwlaagje waren sommige stukken van het parcours van de Holterbergcross niet goed te belopen. Maar dit weerhield de organisatie van de wedstrijd er niet van de cross door te laten gaan. De Holterbergcross is de derde wedstrijd van het TIB Finishing crosscircuit (voorheen OAD crosscircuit). 

Met zege in Beekse bosloop zet Edwin Wissema progressie voort

Door Benno Stevering

BEEK – De eerste editie van de Beekse winterbosloopcompetitie werd een prooi voor Edwin Wissema uit Didam. In een flink tempo liep de 31-jarige atleet eenzaam en alleen naar een eindtijd van 35.24 minuten. Hiermee maakte hij zijn favorietenrol waar. ‘’Ik moet hiermee absoluut tevreden zijn, want ook alleen lopen is zwaar. In de bosloop van Beek geldt echter ook dat het werk pas gedaan is als je de eindstreep passeert! In de tweede van de vier ronden kreeg ik wat verval.’’ Veertiger Geron Peters uit Wehl,  werd een uitstekende tweede met 36.11 minuten. Stefan Blonk uit Didam, liep na de start nog bij Peters, maar werd derde in 37.06 minuten. Het was zelfs Wissema die zijn 1e wedstrijd in Beek destijds nog verloor van Blonk. De eerste drie finishers zijn lid van de Liemers. Tweede senior, triatleet Bernhard Hilferink uit Zelhem werd vierde. Sylvie Doppen uit Zieuwent was met 42.09 minuten de rapste bij de vrouwen en won. Marathonloopster Mariette Ten Bokkel hield de achterstand beperkt met een tweede klassering in 43.03, terwijl Grada Boschker de derde plek opeiste. Vierde bij de vrouwen werd Chantal Klein-Gunnewiek uit Lichtenvoorde. Jeroen Reintjes, lid van Running Team Achterhoek uit Didam legde beslag op de overwinning op de vijf kilometer. In zijn kielzog finishte Michael van der Kroon uit Pannerden. De winst bij de vrouwen ging naar Lisa te Molder uit Zieuwent in 20.15 minuten.
Edwin Wissema is ten opzichte van vorig jaar sterker en  overtuigender gaan lopen. Onlangs tijdens de Dijkencross te Pannerden liep de atleet van de Liemers nog met een lichte kuitblessure.  In Beek testte hij zijn vorm op het moment en scherpte zijn record met een minuut aan.  ‘’Normaal gesproken ben je geprikkeld op de persoon die voor en achter je loopt. Dit keer moest ik het alleen doen en dan is het moeilijker om hard te gaan en je tempo hoog te houden. Het is prachtig als je alleen op kop loopt. De druk om de voorsprong te behouden op je achtervolgers leg ik mezelf bewust op.  Ik draag continue compressiekousen omdat mijn benen gevoelig blijven voor kou, elke keer als ze de grond met een klap raken. Het kost me extra energie om keihard naar beneden de afdaling in te gaan. Daar zal ik me zeker nog op moeten trainen. Vorige week lag er nog een pak sneeuw en nu was het parcours goed begaanbaar met dank voor de organiserende Stichting Omloop Beek. De bossen rondom ’t Peeske kennen we qua training op de vierkante meter en dan is het met de wedstrijd niet anders. Maar toch had ik verwacht dat mijn clubgenoot Geron, waarvan ik overigens vorig jaar nog verloor, het gaatje op mij dicht zou kunnen lopen. Met de Liemers zijn we nu goed bezig. Dankzij trainer Titus Fierkens heeft onze prachtgroep veel plezier in het trainen!  Ik zal niet de gehele competitie in Beek meelopen. Wel wil ik nog een goede vijf kilometer neerzetten om straks over drie weken scherp te zijn voor het NK tien km cross in Schoorl. Ik kom daar echter 130 lopers tegen die onder de 36 minuten kunnen lopen, waaronder Butter en Stitzinger. De bosloop in Beek is een goede voorbereiding hierop. ‘’  De moegestreden Geron Peters uit Wehl beaamde dat hij in Wissema zijn meerdere moest erkennen. ‘’Edwin maakt een grote progressie door en is erg sterk op het moment. Zelf wil ik me richten op een podiumplek in de Beekse bosloopcompetitie. ’’  Daar waar Stefan Blonk opviel na een periode van afwezigheid bij wedstrijden door eerste te worden bij de vijftig plussers was het Jan Wevers uit Aalten die tweede werd in deze categorie. Frank Duking uit Gendringen was de beste zestigplusser. Eerste jaar senior Jeroen Reintjes uit Didam liep zich - na de tweestrijd met Michael van der Kroon uit Pannerden  – naar de zege op de vijf kilometer.  ‘’Met 16.13 minuten ben ik content. Net als bij de Dijkencross had ik best moeite om Michael van me af te houden. Toch kwam ik goed door en hield het verschil op 15 tellen.  Met minimale blessures gaat het nu goed. Net als bij de junioren wil ik stap voor stap naar een hoger niveau toewerken.’’ Reintjes, looptrainer bij Triathliem, die er de afgelopen maanden even uit lag vanwege een voetblessure, wil regionaal zijn zelfvertrouwen herwinnen. In Beek heeft hij zijn zinnen gezet op het eindklassement. Met deze dagzege in Beek en een tweede plek onlangs bij het Gelders Kampioenschap in Aalten is hij op de goede weg om zich straks  toe te werken naar een snelle tien kilometer. Maar eerst heeft Reintjes zijn zinnen op het eindklassement in Beek gezet, waarna hij nog op de 12 km lange Baggerloop in Didam zal starten. Opvallend was verder de strijd bij de veertig plussers tussen Stefan Scanu uit Lichtenvoorde en Peter Weinans van Atletico’73. Het verschil was vijf tellen in het voordeel van Scanu. Jos Slutter uit Varsselder werd met 19.50 minuten de beste vijftiger op de vijf kilometer. Gerard ten Back uit Zevenaar won bij de zestig plussers. De jonge Lisa te Molder uit Zieuwent hield met 20.15 minuten bij de vrouwen Heidi Jentink uit Lichtenvoorde en Katja Demkes uit Lievelde op afstand. Bram van Aalten van Atletico’73 was met 6.45 minuten nipt verwijderd van het parcoursrecord bij de jongens voor de twee kilometer. Mayke Nusselder van Argo won bij de meisjes met 8.14 minuten. Lisa Thuijs van Argo werd tweede. Met 3.42 minuten was het Hanna van Aalten van Atletico’73 die met de winst op de 1 kilometer naar huis ging. Met deze zege was ze dicht in de buurt van het parcoursrecord. Bij de jongens was het Rutger Molekamp van Argo die met 3.43 minuten won. Voorzitter Jan Leuverink van de organiserende Stichting Omloop Beek was

Uitslagen 1e editie bosloopcompetitie Beek, 24-01-2010:  10 kilometer Mannen Senioren: 1. Edwin Wissema (Didam) 35.24 minuten, 2. Bernard Hilferink (Zelhem) 39.22, 3. Marcel Ruesink (Breedenbroek) 39.54, 4. Maarten Hoes (Enschede) 40.57, 5. Dennis Hesselink (Tolkamer) 44.52.  10 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Geron Peters (Wehl) 36.11 minuten, 2. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde) 39.46, 3. Clemens Krus (Kilder) 40.04, 4. Riny Crul (Bemmel) 41.12, 5. Marcel van Londen (Lobith) 41.39. 10 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Stefan Blonk (Didam) 37.06 minuten, 2. Jan Wevers (Aalten) 39.41, 3. Jos Haagen (Wehl) 39.52, 4. Paul Visser (Duiven) 39.55, 5. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 40.26. 10 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Frank Duking (Atletico’73) 43.50 minuten, 2. Ton Overeem (Driel) 45.08, 3. Arnold Jummen (Arnhem) 50.53, 4. Otto Meijering (Arnhem) 54.40, 5. Theo van Aalst (Terborg) 59.01. 10 kilometer Vrouwen: 1. Sylvie Doppen (Zieuwent) 42.09 minuten, 2. Mariette ten Bokkel (Hengelo-Gld) 43.03, 3. Grada Boschker (Apeldoorn) 44.15, 4. Chantal Klein Gunnewiek (Lichtenvoorde)  45.38, 5. Dorothe  Schunselaar (Arnhem) 47.33.  5 kilometer Mannen Senioren: 1. Jeroen Reintjes (Didam) 16.13 minuten, 2. Michael van der Kroon (Pannerden) 16.44, 3. Han Disveld (Doetinchem) 17.42, 4. Melvin Seevinck (RTA) 17.49, 5. Mark te Brake (AVA’70/RTA) 18.48. 5 kilometer Mannen Veteranen I:  1. Stefan Scanu (Lichtenvoorde) 18.37 minuten, 2. Peter Weinans (Atletico’73) 18.42, 3. Peter Wissing (Megchelen) 19.32, 4. Marcel Domhof (Harreveld) 20.02, 5. John Peters (Wehl) 20.19. 5 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jos Slutter (Varsselder) 19.28 minuten, 2. Manfred Raith (Nutterden) 21.51, 3. Ronald Leyzen (Emmerik) 22.02, 4. Frans Smit (Beek) 22.04, 5. Arnold Timmer (Doetinchem) 22.42.  5 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Gerard Tenback (Zevenaar) 20.10 minuten, 2. Bernhard Bade (Arnhem) 20.57, 3. Ben Tabor (Zevenaar) 22.08, 4. Jan Wolbrink (Kilder) 22.35, 5. Wim Witjes (Kilder) 24.39. 5 kilometer Vrouwen: 1. Lisa te Molder (Zieuwent) 20.15 minuten, 2. Heidie Jentink (Lichtenvoorde) 22.06, 3. Katja Demkes (Lievelde) 22.25, 4. Doris Raith (Nutterden-Dld) 24.48, 5. Linda Tanck (Vragender) 25.16.  2 kilometer Meisjes: 1. Mayke Nusselder (Argo) 8.14 minuten, 2. Lisa Thuijs (Argo) 8.45, 3. Carolien de Korte (Argo) 8.46, 4. Jilian Seevinck (Didam) 8.48, 5. Puck Langenhof (Atletico’73) 9.18. 2 kilometer Jongens:  1. Bram van Aalten (Atletico’73) 6.45 minuten, 2. Robin Pastoor (Stokkum) 6.52, 3. Timon den Houting (Argo) 7.00, 4. Thijs Kranenburg (Atletico’73) 7.21, 5. Bernard Overman (Atletico’73) 8.01.  1 kilometer meisjes: 1. Hanna van Aalten (Atletico’73) 3.42 minuten, 2. Emma Matse (Atletico’73) 4.06, 3. Kyra Keurentjes (Argo) 4.07, 4. Nina Keijzer (Etten) 4.08, 5. Celine Wessels (Doetinchem) 4.09.  2 kilometer Jongens: 1. Rutger Molekamp (Atletico’73) 3.43 minuten, 2. Paul van der Woude (Argo) 3.56, 3. Luuk Nusselder (Argo) 4.01, 4. Finn Garritsen (Argo) 4.05, 5. Marlijn Wentink (Wehl) 4.11.

Eerste winter bosloop Beek levert mooie tijden op.
 
Stichting omloop Beek organiseert jaarlijks een drietal hardloopwedstrijd in de bosrijke omgeving van het Montferland. Deze drie wedstrijden worden gehouden op de twee laatste zondagen van januari en de eerste zondag van februari. Als je aan twee van de drie wedstrijden mee hebt gedaan word je opgenomen in het eindklassement.
De eerste wedstrijd leverde al direct twee ereplaatsen op voor ava’70. Heidie Jentink(22:06min) uit Lichtenvoorde legde op de vijf kilometer beslag op de tweede plaats. Katja Demkes uit Lievelde werd met een tijd van 22:25 minuten knap derde. De overwinning op deze afstand ging afgetekend naar Lisa te Molder uit Zieuwent. Te Molder klokte een tijd van 20:15 minuten. Mark te Brake uit Aalten toonde opnieuw aan over veel talent te beschikken. De laatste weken kampte te Brake nog met een flinke verkoudheid, maar hier was vandaag niets van te merken. Te Brake kwam na vijf kilometer over de finish in een keurige tijd van 18:48 minuten. Met deze tijd werd hij vijfde.
Dano Harmsen eveneens lid van atletiekvereniging ava’70 liep in de eerste ronde van zijn vijf kilometer nog voor Te Brake, maar moest deze snelle start in de tweede ronde bekopen. Harmsen werd zevende in een tijd van 19:23 minuten.
 
Chantal Klein Gunnewiek uit Lichtenvoorde nam deel aan de tien kilometer. Deze afstand bestaat uit vier ronden van 2,5 kilometer. In elke ronde moet er een paar honderd meter flink geklommen worden. Klein Gunnewiek liet zich niet afschrikken door dit zware parcours en noteerde een tijd van 45:38 minuten. Deze tijd was goed voor de vierde plek. Jan Wevers liep ook een bijzonder sterke wedstrijd. Wevers(39:41min) werd achter Stefan Blonk(37:06min) knap tweede bij de mannen veteranen 2. Tim te Brake liep op de twee kilometer naar een verdienstelijke vijfde plaats. Door een fout in de uitslagen is er helaas geen correcte eindtijd beschikbaar.
 
Uitslagen 1e winterbosloop Beek (leden van Ava’70) 24-01-2010
2 km: Tim te Brake: (vijfde plaats, geen tijd beschikbaar).
 
5 km: Mark te Brake(18:48min), Dano Harmsen(19:23min), Heidie Jentink(22:06min), Katja Demkes(22:25min)
 
10 km: Jan Wevers(39:41min), Wim Brinkman(41:45min), Gerrit Heersink(42:26min), Gerrit Molenkamp(45:32min), Chantal Klein Gunnewiek(45:38min), Henrie Drenthel(45:39min), Gerrit te Lindert(46:20min), Henk Mengers(46:25min), Henk Lammers(47:26min), Gerben Duenk(50:03min), Evelien Hillen(52:08min)

Twee leden Ava’70 aan de start tijdens derde safarirun.

Voor de derde maal vond in Arnhem de safarirun plaats. Deze wedstrijd die in 2008 voor het eerst plaats vond, wordt geheel gelopen op onverhard terrein. Het hoogteverschil tussen het laagste en hoogste punt op het parcours is 39 meter, hierdoor mag deze wedstrijd als pittig worden gezien. Na afloop van de wedstrijd is het voor iedere deelnemer mogelijk om gratis dierenpark burgers zoo te bezoeken. Voor ava’70 stonden Geert Wevers en Theo stronks aan het vertrek van de vijf kilometer. Wevers die sinds het eind van 2009 in een lichte vormcrisis zit, lijkt de stijgende lijn weer een beetje te hebben ingezet. Met een tijd van 20:11 minuten nadert Wevers weer de twintig minuten grens. In tegenstelling tot Wevers was 2009 voor Theo Stronks een prachtig loopjaar. Bijna elke wedstrijd leverde Stronks een prachtige tijd op. Met een tijd van 22:30 minuten trekt stronks de lijn van 2009 goed door. Over alle afstanden stonden ruim achthonderd deelnemers aan de start. Uniek feit is dat zich op de vijf kilometer meer vrouwen dan mannen hadden ingeschreven.Ook Frank Roos stond in Arnhem aan de start en zijn eindtijd was 19:31 minuten.

 

Programma AVA’70,  2010

1. 09 jan. Open Gelders/Overijsselse crosskampioenschappen 10.30 uur
 
2. 30 April: Koninginneloop 11.00 uur
 
3. 29 Mei: Gerard Tebroke Memorialloop 16.00 uur
 
4. 17 Juni: Intratuinloop 19.00 uur
 
5. 13 Juli: Walfortloop 19.00 uur
 
6. 27 Juli: Besselinkschansloop 19.00 uur
 
7. 10 Aug: Zomeravondloop 19.00 uur
 
8.  6-13-20-27 Nov: 3dNb crosscompetitie 13.00 uur

Gerrit Dijkslag wint in Haaksbergen.

Ruim 300 deelnemers namen deel aan de jaarlijkse watermolenloop in Haaksbergen. Drie van deze deelnemers vertegenwoordigden de kleuren van AVA’70.

Op de tien kilometer stonden Gerrit Dijkslag en Rob Berkelder aan de start. Voor beide mannen was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Door de smeltende sneeuw op de zandpaden was een gedeelte van het parcours moeilijk te belopen, hierdoor bleven hele snelle tijden uit. Gerrit Dijkslag liep direct vanaf de start aan de leiding. Aan het begin van zijn wedstrijd liep hij nog tussen een aantal lopers van de 5,2 kilometer, maar het grootste deel van de wedstrijd liep hij helemaal alleen. Dijkslag liep een heel constante wedstrijd en kwam in een tijd van 38:06 minuten als winnaar over de streep. Op gepaste afstand kwam Rob Berkelder(41:45min) als tweede over de finish. Berdelder is net al Dijkslag lid van atletiekvereniging Ava’70. Ook Berkelder liep een mooi vlak schema en was tevreden over zijn goede resultaat. Berkelder die in het vorige jaar erg veel progressie boekte lijkt deze goede lijn door te hebben getrokken.

 

Arjan Weijenborg viel op de 5,2 kilometer net buiten de prijzen. Het 17-jarige talent van Ava’70 liep in zijn eerste wedstrijd van het seizoen een tijd van 19:41 minuten. Dit leverde Weijenborg een verdienstelijke vierde plaats op.

GERARD TEBROKE CLINICS 22 MAART VAN START.
 

AVA’70 geeft ook dit jaar weer de Gerard Tebroke-Clinics. Het doel is om iedereen, beginners, gevorderden en wedstrijdlopers optimaal voor te bereiden op de 5 of 10 km. loop op 29 mei 2010.

Op maandag 22 maart, aanvang 19.00 uur wordt de eerste training van een reeks van 8 gehouden. De trainingen worden gehouden op de Hamelandbaan, Bredevoortsestraatweg 110a. Voor het inschrijfgeld, € 35,00 wordt u een compleet pakket aangeboden.

Ø 8 lessen onder leiding van een gediplomeerde trainer

Ø Kleed en douche gelegenheid

Ø Koffie of thee na de training

Ø Kleding en schoen advies op de eerste training

Ø Een origineel loopshirt

Ø Gratis deelname aan de loop op 29 mei

Ø Bij overleg Menzis zorgpas € 5,00 korting

Heeft u interesse dan kan u zich vooraf inschrijven via E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of op de dag zelf.

Voor inlichtingen, contactpersoon J. Assink tel. 0543-475667 mob. 06 517 85 657

 

Ava’70 atleten presteren goed tijdens thuis wedstrijd.
 
De vierde wedstrijd van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie en tevens het oost Nederlandse cross kampioenschap vond dit jaar plaats in de Ringkamp in Aalten.
Door het extreme winterweer van de laatste weken bleef het tot enkele dagen voor de wedstrijd spannend of de wedstrijd wel door zou gaan. Uiteindelijk heeft de organisatie een dapper besluit genomen om de wedstrijd door te laten gaan, achteraf bleek dit een zeer goede beslissing.
Met 39 atleten was organiserende vereniging Ava’70 redelijk goed vertegenwoordigd.
 
Bij de pupillen C was er een prachtige tweede plaats voor Esther Boekelder. Boekeler die de derde wedstrijd van deze competitie in Kampen nog won moest alleen haar meerderen erkennen in Sophie van der Berg uit Emmeloord. Ook voor Noah Woeltjes(pupillen A) was er een mooie podium plaats. Woeltjes werd in zijn leeftijdscategorie derde. Er waren ook twee derde plaatsen voor Tim te Brake(junior D) en voor Roel Schreurs(junior A). Schreurs toonde tijdens zijn zes kilometer veel karakter en ontdeed zich in de slotfase van zijn concurrenten. Met een snelle laatste kilometer liep Schreurs naar een verdiende bronzen medaille. Jan Rademaker zorgde voor de verassing van de dag. Na een uitstekende race liep de voorzitter van de Aaltense atletiekvereniging naar de overwinning. Met deze overwinning mag Rademaker zich een jaar lang Oost Nederlands kampioen noemen. Bij de dames greep Katja Demkes net naast de Oost Nederlandse titel. lang liep ze samen met haar concurrentes Jannemien Bosman en Giny Dunnewold maar moest in de slot kilometers Bosman toch laten gaan. Met een goede versnelling op het einde bleef Demkes Dunnewold nog wel voor. Voor Demkes is dit al de tweede keer deze week dat ze op het podium staat. Ook tijdens de Nieuwjaarscross in Eibergen pakte Demkes het zilver. De zevende en laatste medaille voor Ava’70 werd binnen gesleept door Wim Rensink. Rensink pakte op de 7,5 kilometer de bronzen medaille.

Uitslagen van de G/O Crosscompetitie te Aalten (9 januari 2010)

uitslagen zijn ook te vinden op www.uitslagen.nl

foto's Geert Wevers

foto's Henk VreemanOp de foto Jan Rademaker winnaar van de 5 km bij de recreanten (foto Geert Wevers)

 DRINGENDE OPROEP VOOR DE INZAMELING VAN DE KERSTBOMEN !!

 WE KOMEN NOG EEN AANTAL MENSEN TEKORT, WIE HELPT ONS MEE ? 
        HET GAAT TENSLOTTE OM DE AVA’70 KASSA TE SPEKKEN.
 
 

Ronnie Leusink snelste loper in Nieuwjaarscross Eibergen
 
Door onze atletiekmedewerker
EIBERGEN – De jaarlijkse Nieuwjaarscross te Eibergen, dit jaar voor het eerst op zondag, werd een prooi voor Ronnie Leusink uit Beltrum , lid van ASV Eibergen. Hij legde de 12 kilometer in het winterse landschap als snelste af in een relatief goede tijd van 50.25 minuten. Twee jaar geleden werd Leusink nog derde in 55 minuten. In de Scharenborgcross te Lichtenvoorde werd hij onlangs nog zesde op de 6,1 kilometer. Even dreigde de nieuwjaarscross niet door te gaan. Maar atletiekverenging ASV heeft zondagmorgen toch besloten de jaarlijkse cross niet af te lassen. Jeroen Gelinck uit Eibergen, eveneens lid van de organiserende vereniging ASV Eibergen werd tweede tijdens de Nieuwjaarscross in 51.40 minuten. Onlangs werd hij ook tweede achter Eric Demkes in de halve marathon van Meddo. In totaal kwamen er vier lopers onder het uur, waaronder ook Richard Leussink uit Haaksbergen en Benno Diepenmaat uit Rekken. Diana Luyrink uit Neede won bij de vrouwen in 1.01.31 uur. De negen kilometer leverde een overwinning op voor Tamo Vogel uit Eibergen. Bij de vrouwen was het Carla Jager uit Geesteren die met 46.09 minuten de winst pakte. De organiserende atletiekvereniging ASV Eibergen was content met het aantal deelnemers gezien de winterse omstandigheden. Ruim 125 deelnemers hebben de kou en sneeuw getrotseerd om deel te nemen aan deze jaarlijkse Nieuwjaarscross. Het parcours ging over de akkers, het Slingebos en over de hardloopbaan. Over het algemeen waren de deelnemers tevreden. "Het was wel een zwaar parcours zo met deze sneeuw, maar wel heel mooi om zo rond te lopen door de prachtige omgeving" aldus een tevreden deelnemer.

Uitslagen Nieuwjaarscross Eibergen 3 januari 2010:
6000 meter Mannen: 1. Wouter Doesburg (Rekken) 26.07 minuten, 2. Erwin Wamelink (Aalten) 26.07, 3. Klaus Schluter (Vreden-Dld) 27.58, 4. Robert de Jong (Eibergen) 29.30, 5. Robert Weerkamp (Eibergen) 30.14. 6.000 meter Vrouwen: 1. Reina Visser (Nijmegen) 26.27 minuten, 2. Anne Veltman (Enschede) 28.34, 3. Katja Demkes (Lievelde) 31.26, 4. Ineke Visser (Neede) 31.38, 5. Karin te Vaarwerk (Rekken) 31.57. 9.000 meter Mannen: 1. Tamo Vogel (Eibergen) 50.10 minuten, 2. Erik te Mors (Eibergen) 52.40, 3. Robert Mekkeltholt (Eibergen) 57.26, 4. Martijn Boeijnk (Eibergen) 58.07, 5. Gijs Koerts (Eibergen) 59.43. 9.000 meter Vrouwen: 1. Carla Jager (Geesteren) 46.09, 2. Gonny Spexgoor (Eibergen) 50.13. 12.000 meter Mannen: 1. Ronnie Leusink (Beltrum) 50.25 minuten, 2. Jeroen Gelinck (Eibergen) 51.40, 3. Richard Leussink (Haaksbergen) 57.26, 4. Benno Diepenmaat (Rekken) 58.07, 5. Hilko Doesburg (Rekken) 1.00.12. 12.000 meter Vrouwen: 1. Diana Luyrink (Neede) 1.01.31, 2. Arjanne Boomkamp (Harreveld) 1.07.46.
 
 
 

Twee podiumplaatsen voor Ava’70 in Eibergen.
 
Een dik pak sneeuw en een temperatuur ver onder het vriespunt waren de zwaartepunten tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarscross in Eibergen. Dit ondervonden ook Ava’70 atleten Katja Demkes en Erwin Wamelink. Voor beide atleten was dit de opening van het loopjaar 2010. En dit deden zij niet onverdienstelijk.

De beheerders van deze website wensen iedereen binnen AVA'70 en natuurlijk ook daarbuiten een zeer sportief en vooral gezond 2010 toe.

Paul Stortelder
Andries Stortelder
Paul Waalders

Hoofdtrainster Pupillen-Junioren

Sien Meinen
Halteweg 36
7122 MC Aalten
(0543) 47 47 39
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mob.: 06-10469172
Trainers Pupillen

Gerhard Witt, (0543) 47 16 44
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan te Brake, (0543) 47 61 39

Anne Schutte
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sander Wikkerink, (0543) 47 65 92

Sjaak van den Bosse
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arno Kastein
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Trainers Junioren

Mart Slotboom
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sien Meinen (0543) 47 47 39
Mob.: 06-10469172
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainers
   
Hoofdtrainer Senioren  Trainers Pupillen
Bert Klutman, (0543) 47 31 57 Gerhard Witt, (0543) 47 16 44
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Maandagmorgen trimgroep
dames/heren
 
Gerda Demkes, (0543) 47 17 94 Sander Wikkerink, (0543) 47 65 92

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Maandagavond recreantengroep  
Jan Raben, (0543) 47 23 66 Jan te Brake, (0543) 47 61 39
Johan Assink, (0543) 47 56 67 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
   
Maandagavondgroep Arno Kastein
"Sportief Wandelen" E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dirk ter Maat, (0543) 47 40 27  
   
Dinsdagmiddaggroep  Assistent pupillentrainers
"Sportief Wandelen"  Inge Wesselink
Marja Hofs, (0315) 24 36 76
 Erwin Wamelink
   Peter van den Bosse
Herengroep  Lennard Nawijn
Hoofdtrainer Bert Klutman, (0543) 47 31 57  
Theo Stronks (ass), (0543) 47 62 21  
Gerrit Dijkslag (ass), (0543) 47 58 74 Junioren trainers
Gerrit te Lindert (ass), (0543) 47 56 46 Mart Slotboom
Ronald Pastoors (ass),  (0543) 47 66 72 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Damesgroep Sien Meinen (0543) 47 47 39
Gerard Demkes, (0543) 47 17 94 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assistent: Roel Schreurs
   
Zaaltraining dames/heren
(november t/m februari)  
Bert Klutman, (0543) 47 31 57
 
   
Hoofdtrainster Pupillen-Junioren  
Sien Meinen  
Halteweg 36  
7122 MC Aalten  
(0543) 47 47 39  
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Mob.: 06-10469172   
Eerste Bosloop Beek voor Mark te Brake [18-1-2009]


AVA'70 atleet Mark te Brake heeft de eerste van drie Winterboslopen in Beek gewonnen. Op de 2 km had Te Brake een ruime voorsprong op de nummer twee, zijn winnende tijd was 7.33 min. Derde werd hier Tim te Brake in 8.13 min.
Bjorn Demkes werd in een glad Bergerbos, waar de lopers aan de bosrand ook nog eens de wind tegen hadden, knap vijfde bij de senioren op de 5 km in 20.14 min, in deze klasse liep ook Tom Wevers mee. Geert Wevers werd in een spannende wedstrijd derde bij de veteranen in 19.38 min. De drie AVA'70 atleten die in Haaksbergen de 14,8 km tijdens de Watermolenloop liepen hadden alle drie een ander verhaal aan de finish. Zo kreeg Paul Stortelder na 12 km last van kramp, waardoor de laatste kilometers moeizaam gingen, eindtijd 1:20:14 uur. Gerrit te Lindert voelde voor de start al in zijn benen dat er de dag voordien een pittige heuveltraining op het programma had gestaan. Desondanks kon Te Lindert redelijk in het spoor van Henk Mengers blijven. Mengers op zijn beurt had weer te maken gekregen met een overstekende kudde schapen, die hij nog tenauwernood wist te ontwijken. Mengers kwam uiteindelijk na 1:06:11 uur weer terug op de atletiekbaan van AV Haaksbergen, Te Lindert zat daar slecht één minuut achter, 1:07:17 uur. Fred Janssen en Christel te Lindert liepen met succes de 5 km. Onno Wessels startte zijn wedstrijdjaar in Hengelo, tijdens de Woolderesloop op de 10 km. Te midden van bijna 400 deelnemers werd Wessels 39ste in 42.55 min.