KWARTET AVA-LEDEN VOLGT TRAINERSCURSUS


Het groeiende aantal AVA-leden is natuurlijk prachtig voor de vereniging, maar zorgt ook voor luxeproblemen. Op trainingsavonden is het af en toe bijna dringen op de baan. Daarnaast wil de club graag, dat de diverse loopgroepen begeleiding krijgen van deskundige trainers en trainsters.
Om in die behoefte te kunnen blijven voorzien, heeft bestuurslid Technische Zaken, Henrie Drenthel, het initiatief genomen om een trainerscursus te organiseren voor belangstellenden. Op dit moment volgen 4 AVA-leden, Ingrid van Zolingen, Frederieke Boesveld, Marco van Rijs en Henk Mengers de cursus “Looptrainer 2.” Het kwartet is verder aangevuld met cursisten uit Winterswijk, Arnhem, Nijmegen en zelfs Venlo.
De deelnemers volgen o.l.v. een KNAU-docent een vijftal workshops en dienen daarnaast nog het nodige thuiswerk te verrichten. Onderwerpen die aan de orde komen hebben betrekking op het begeleiden van lopers, het verzorgen van trainingen en het assisteren van activiteiten bij de club. Elke cursist is daarnaast gekoppeld aan een praktijkbegeleider, die oefeningen beoordeeld en feedback geeft op praktische vaardigheden.
Over enige tijd is het kader van AVA`70 uitgebreid met 4 assistent-trainers en beschikt dan over meer mogelijkheden om het grote aantal lopers en loopsters te begeleiden!

Bron: Frank Roos