Een mooie groep deelnemers aan de Najaarsclinic 2014 Ava'70 (Klik op het plaatje voor een uitvergroting) Foto: Geert Wevers

Op maandagavond 1 september jl. ging de najaarsclinic “Lopen voor beginners” van start bij AVA`70. De vereniging heeft er bewust voor gekozen om het aantal deelnemers te beperken tot 20, om zo voldoende aandacht te kunnen schenken aan de beginnende lopers en loopsters. Ruim voor de aanvangsdatum was de limiet al bereikt en zo stond er dus een compact peloton klaar voor de start. De ervaren trainers Johan Assink en Marco van Rijs zullen zich de komende maanden met de groep bezig gaan houden en de trainingen verzorgen. Al snel bleek dat de groep nieuwelingen veel talent bezat en het was voor de trainers dan ook lekker om met de lopers en loopsters aan het werk te gaan. Opvallend was het feit, dat er zich weer eens wat meer heren hadden aangemeld, want de laatste clinics was de aanwezigheid van mannelijke lopers bijzonder minimaal.

De komende 10 weken wordt er door de groep op de maandagavond getraind op de baan, maar er zal ook zeker worden uitgeweken naar het natuurschoon van `t Walfort. Natuurlijk ontbreekt zelfs een heuveltraining in de Ringkamp op de Haart niet. Het doel is om de lopers en loopsters op een verantwoorde en plezierige wijze enthousiast te maken voor het hardlopen en de ervaring heeft geleerd dat menigeen versteld zal staan van zijn eigen prestatie.

Wanneer de deelnemers na de clinic besluiten om lid te worden van AVA`70, zullen ze aansluiten bij de D-groep en wordt de training op de baan uitgebreid met een duurtraining. Zo ver is het echter nog niet. Johan Assink en Marco van Rijs zullen de komende weken alles in het werk stellen, om de lopers en loopsters van de clinic een flinke stap op weg te helpen en op een plezierige wijze kennis te laten maken met de loopsport!