GERARD TEBROKE MEMORIALLOOP 2011


“VLEUGJE TOPSPORT IN AALTENSE DORPSKERN”


Op zaterdag 28 mei a.s. vindt de 11e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het atletiekevenement wordt georganiseerd door AVA`70, ter herinnering aan de overleden Aaltense atleet, die nationale en internationale bekendheid genoot en tal van records op zijn naam had staan.
Het pittige parcours leidt de deelnemers door het centrum van Aalten, waar het publiek de atleten meerdere keren voorbij kan zien komen.
Om 16.00 uur staat de Rabo Kids Run op het programma voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar en zij lopen 800 meter . Daarna zijn de kinderen tot en met 15 jaar aan de beurt voor het lopen van 1 Engelse mijl.
Om 17.00 uur klinkt het startschot voor de Menzis prestatieloop en de deelnemers aan deze run lopen 2 ronden van exact 2500 meter.
Hoofdnummer van de Gerard Tebroke Memorialloop is de 10 kilometer wedstrijd- en prestatieloop, die om 18.00 uur van start gaat. De atleten lopen 4 ronden over het heuvelachtige en zware parcours, dat een flinke conditionele inspanning vraagt van de deelnemers.
In het verleden al diverse toplopers en loopsters aan de start verschenen, die zorgden voor prachtige sport en hele snelle tijden. Het parcoursrecord bij de Heren dateert uit 2008 en is met een tijd van 28.27 minuten in handen van Daniel Mucke. Malika Asahssah heeft met 32.17 minuten de snelste tijd bij de Dames gelopen en deed dit in 2004. Voor verbreking van deze parcoursrecords stelt de organisatie een bonus van 200 euro beschikbaar.
Op dit moment is in ieder geval zeker dat Said Kanfaoui, Saiid Rabeha, Said Hayek, Sadek Morabert, de Belgen Theo van den Abbeel en Karl de Raeymaecker, alsmede onze regionale topper Gert-Jan Wassink op de
10 kilometer aan de start zullen verschijnen. Al deze atleten hebben in het verleden laten zien, dat ze in staat zijn om een hele snelle tijd van rond de 30 minuten te lopen.
Daarnaast rekent AVA`70 op de deelname van diverse sterke regionale lopers. Natuurlijk heeft de vereniging zelf ook een aantal sterke troeven in de hand, die hun uiterste best zullen doen, om bij deze plaatselijke wedstrijd te vlammen en een topprestatie neer te zetten.
In vergelijking met voorgaande edities, is het parcours in verband met wegwerkzaamheden enigszins aangepast, maar zeker niet eenvoudiger geworden.
Meer informatie is te vinden op deze site www.ava70.nl.
Deelnemers kunnen zich zaterdag 28 mei vanaf 15:00  inschrijven in de sporthal “het Stationsplein,” Landbouwstraat 1, 7122 VM Aalten. Hier is tevens gelegenheid tot parkeren, om te kleden en de mogelijkheid om te douchen.
Naast het prijzengeld op de 10 km. is er voor iedereen een leuke herinnering.

Voor nadere inlichtingen kan men contact opnemen met Johan Assink, tel (0543)475667 of Jan te Brake (0543)476139.
Gezien de ervaringen van de vorige edities belooft het zaterdag 28 mei a.s. weer een prachtig hardloopevenement te worden in Aalten.