MARCO VAN RIJS SLAAGT VOOR DE CURSUS LOOPTRAINER 2

Clubgenoot Marco van Rijs ontving de afgelopen week het verheugde bericht, dat hij de cursus Looptrainer 2 met goed gevolg had afgelegd.
De Bredevoorter nam de afgelopen maanden deel aan de KNAU-cursus, die is opgesplitst in 3 verschillende delen.
Allereerst zijn er een 4-tal workshops, waarin de diverse facetten van de atletiek uitgebreid aan de orde kwamen en waarin ook uitvoerig het geven van trainingen aan een groep werd besproken.
Daarnaast moest Marco enkele praktische opdrachten uitvoeren, die beoordeeld moesten worden door een gecertificeerde clubtrainer van AVA`70 en in zijn geval was dit Mart Slotboom.
Zo organiseerde Marco een introductiedag voor beginnende lopers, begeleidde hij atleet Geert Wevers tijdens zijn deelname aan de Mijlenloop in Winterswijk en verzorgde hij diverse trainingen voor de verschillende groepen.
Tenslotte was er nog het theoretische gedeelte van de cursus, waarbij via een portfolio de opdrachten moesten worden aangeleverd, waarna een Toetsingscommissie een beoordeling gaf.
Dinsdag kreeg Marco van Rijs te horen, dat hij voor alle onderdelen van de cursus geslaagd was.
Uiteraard was de nieuwbakken trainer erg blij met dit bericht, want hij erkende, dat het hem zeker niet mee was gevallen.
Echter, het positieve resultaat maakte alles in één klap weer goed. Marco doet op dit moment praktische ervaring op als assistent-trainer bij de groep van de gevorderde lopers (niveau B).
Een felicitatie voor Marco van Rijs voor deze prestatie is zeker op zijn plaats en AVA`70 is daarnaast ook erg blij, dat hij gelijk in kan worden gezet als trainer!