In bloedvorm zijn en dan geblesseerd raken… het is de schrik van elke sporter.

Het overkwam AVA`70-atleet Mark te Brake tijdens de warming-up van een middagtraining op Papendal eind november. Bij het inlopen voelde te Brake ineens een felle steek in zijn voet. Hij wist gelijk dat het mis was. Een bezoek aan de arts bevestigde dit, want na een scan bleek dat het middenvoetsbeentje gebroken was. De hardloopschoenen moesten voor minimaal 6 weken in de kast blijven en dat was een forse streep door het wedstrijdprogramma dat op de kalender stond. Mark te Brake was geïnviteerd voor de Montferlandrun in `s Heerenberg begin december en twee weken later zou hij zijn debuut maken bij de halve marathon van Dronten. In plaats daarvan moest te Brake zich richten op alternatieve trainingsvormen om de conditie op peil te houden, gedurende zijn gedwongen hardlooppauze.  Een racefiets en mountainbike van Wisselink Tweewielers werden dagelijks uit de schuur gehaald. De trainingskilometers werden flink opgeschroefd en de ritten steeds langer. Niet altijd een gemakkelijke opgave overigens, want het weer speelde soms behoorlijk parten. Koude buitentemperaturen werden afgewisseld met lange regendagen. Het materiaal had behoorlijk te lijden onder de winterse omstandigheden, maar de atleet kon altijd bij zijn sponsor terecht. Wisselink Tweewielers zorgde er daardoor voor dat hij in beweging kon blijven. De conditie werd beter en beter en reikhalzend keek Mark te Brake uit naar het moment, dat hij het hardlopen weer op kon pakken.  De fietsschoenen zijn inmiddels weer ingeruild voor de hardloopkicks en de training is weer gestart, zij het op voorzichtige basis.

Hoewel Mark te Brake nog een flinke weg moet afleggen, voor hij zijn oude niveau weer terug heeft, is hij veel dank verschuldigd aan Wisselink Tweewielers. De fietsspeciaalzaak bood hem tijdens zijn blessureperiode volop de mogelijkheid, om al fietsend aan zijn herstel te werken en zijn conditie op pijl te houden, door het juiste materiaal beschikbaar te stellen.

De betrokkenheid van zijn sponsor heeft Mark te Brake optimaal gemotiveerd om hard door te trainen en topfit te blijven.