Anno 2015 zijn er in Nederland (en andere landen) veel mensen die hun steentje aan de maatschappij bijdragen door het doen van vrijwilligerswerk. Dit doen velen met passie en met veel gevoel van verantwoordelijkheid. In dit vrijwillige werk wordt vaak veel tijd en energie gestoken wat soms ten koste gaat van andere dingen. 

Momenteel is de huidige economie nog steeds kwetsbaar en gaat het financieel wat minder met Nederland dan voorgaande jaren. Mede als gevolg van diverse bezuinigingen vertaald zich dit naar praktische problemen als; minder werkgelegenheid, hogere vaste lasten, hogere studiekosten enz. 

Deze praktische problemen zijn ook bij de Nederlandse overheid en bij de Europese Unie niet onopgemerkt gebleven. Om mensen enigszins tegemoet te komen (belonen) voor hun geweldige vrijwillige inzet voor de maatschappij, is het vrijwilligers certificaat in het leven geroepen. Met dit officieel door de EU erkende certificaat, kan een vrijwilliger bij een regionaal opleidingscentrum (ROC) of een nieuwe werkgever:

  • bewijs leveren van gedaan vrijwilligerswerk
  • opgedane ervaring/leerdoelen concreet laten zien
  • behaalde competenties bij vrijwilligerswerk onderbouwen

Het certificaat kan worden toegevoegd als onderdeel (bijlage) van je CV waarbij je kunt laten zien welke ervaringen je hebt opgedaan bij je vrijwilligerswerk. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat met een vrijwilligers certificaat, mensen eerder worden aangenomen bij o.a. studies of banen. Zie onderstaande link voor meer informatie en een voorbeeld van een certificaat: http://www.europass.nl/vrijwilligersorganisaties 

Mocht jij bij Ava vrijwilligerswerk doen, en ben je geïnteresseerd in een vrijwilligers certificaat. Stuur dan een mail met je naam en als onderwerp vrijwilligers certificaat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je zult een formulier toegezonden krijgen waarin een aantal vragen staan die beantwoord moeten worden waarna Sander het document zal voor jou zal aanmaken. 

Ava heeft besloten om met dit certificaat te gaan werken omdat wij als bestuur meer willen doen voor onze super vrijwilligers dan alleen een feestavond/etentje en of een bedankje/bloemetje op zijn tijd. Want bij Ava`70 zijn vrijwilligers letterlijk GOUD waard!