“MIDDAGJE GEZELLIGHEID EN HILARITEIT” 

Een prachtig boek over poesjes, een enorme urn, kerstpakketten en hele foute andere foute prijzen…. Zomaar een aantal artikelen die zondag een nieuwe eigenaar hebben gekregen tijdens het Rad van Fortuin.

In het clubhuis van AVA`70 werd het jaar 2014 afgesloten met een gezellige middag en die opzet slaagde op alle fronten. Een rijk gevulde prijzentafel, die op het laatste moment nog werd uitgebreid met een fijne bijdrage van de aanwezige sponsoren, beloofde voor de nodige spannende momenten te gaan zorgen. De loten gingen vanaf het begin al grif van de hand en de verkopers waren telkens in een mum van de tijd los. Erwin Wamelink had de verantwoordelijke taak om de nummers op eerlijke wijze te draaien aan het Rad, terwijl Ingrid van Zolingen de prijzen uitzocht, aanprees en verdeelde onder de winnaars en winnaressen. De toewijzing van alle prachtige en af en toe bedenkelijke prijzen, zorgde meermalen voor hilarische taferelen. Toen iedere aanwezige 1 of meerdere hebbedingen had veroverd, was het tijd voor een kleine adempauze. Dit duurde echter maar even, want het tweede programmaonderdeel volgde al snel, namelijk een heuse veiling. Het aantal veilingstukken ging van 5 aangekondigde items alsnog naar 7, door een spontane inbreng van een tweetal aanwezigen. De speciaal voor deze bijzondere activiteit aangestelde veilingmeester, Dirk Vreman, bleek zondag werkelijk in bloedvorm te verkeren. Tot groot genoegen van de aanwezigen wist hij de diverse items op hilarische wijze dusdanig te promoten, dat hij zelf bijna moeite had om de biedingen verbaal te verwerken. De Keniaanse wedstrijdshirts brachten uiteraard het meeste op, maar ook de massage- en knipbeurt deed het goed, evenals de poetsactiviteit van Wamelink Cleaning Service, al kun je je natuurlijk afvragen of je daar zo blij van zult worden. Meest opmerkelijk was misschien wel de veiling van het door de keurmeester breedlachend en uiterst serieus omschreven Lampikstel. Het teiltje ging van minus 4 euro naar een voortreffelijk eindbod van 13 euro. Het verhaal wil, dat de nieuwe eigenaar van dit kostbare veilingstuk hiervoor zijn inboedelverzekering heeft laten aanpassen. 

Kortom: het was zondag een geweldig gezellig gebeuren in het clubhuis van AVA`70, waar de sfeer met de minuut feestelijker werd. De activiteiten brachten bij elkaar ruim 700 euro op en dat was natuurlijk een prettige bijkomstigheid. Het geld zal worden gereserveerd voor een nieuw tijdsregistratiesysteem en dit is al direct een mooie bijdrage!