Onderleiding van Trailclinic Trainer André Bleumink gaat de groep van start.

Voor mijn mede-AVAjanen organiseer ik een trailrun clinic bestaande uit drie delen. Zondag was de eerste bijeenkomst. In de AVA kantine verzamelden zo’n twintig dames en een tweetal heren om te luisteren naar de tips en tricks op trailgebied. Na een inleidend verhaal over wat trailrunning nu eigenlijk is werd er wat verteld over de diverse lengtes en moeilijkheidsgraden van trailrunevenementen.
De aanwezigen vielen van de ene verbazing in de andere toen er verteld werd over wedstrijden van meer dan 100 kilometer en met afschrikwekkende hoeveelheden hoogtemeters er in. Een zucht van verlichting ging er door het publiek toen er nog eens benadrukt werd dat in deze clinics vooral aandacht was voor kortere evenementen die gewoon goed te doen zijn, ook als je geen topper bent.


Hoe lekker is het immers om in onze eigen Achterhoek te genieten van de natuur, in je eigen tempo.
Er werd ook wat verteld over materialen, vooral over trailschoenen en rugzakjes. Natuurlijk ook over hoe je nu begint met trainen voor trails. Gewoon klein beginnen met stukjes in het bos en over maaipaden is een goede basis. Maar een theoretisch verhaal is natuurlijk alleen maar theorie, trailrunning doe je in de praktijk lekker buiten in de natuur. En zo gingen we met het hele gezelschap naar buiten. Een fijn zonnetje zorgde voor een stralend humeur bij iedereen en zo gingen we op weg naar het Walfortbos. Daar werd even gewerkt aan de betere moddertechniek en pakten we een mooi stukje bospad mee met bochtjes en boomwortels. Een echt trailpaadje dus. Naast de inspanning lag de nadruk vooral op het genieten en dat lukte bijzonder goed. Met veel plezier liepen we terug naar de baan, waarbij er nog genoeg ruimte was voor wat grappen en verhalen. Iedereen kwam weer met een glimlach op het gezicht terug bij de club, dat was toch een goed teken. Hopelijk volgende keer weer zo’n mooie opkomst en liefst ook zo’n mooi weer.