AVA'70 is de enige club in Nederland die de plannen voor een verenigingsbubbel al heeft klaarliggen!
Allemachtig…. wat was er bij AVA`70 naar uitgekeken? Het moment dat het eindelijk weer mogelijk was, om samen met de clubmaatjes te kunnen trainen. De 3e lockdown, maar het kan ook best al de vierde zijn geweest, hield verdraaid lang aan en iedereen was het alleen hardlopen meer dan zat. Af en toe werd er een duo gevormd, soms kwamen dravers elkaar, wel of niet afgesproken, pardoes onderweg tegen en werd er samen een duurloopje afgewerkt, maar dit alles kan natuurlijk niet tippen aan een buitengewoon gezellige groepstraining op het sfeervolle AVA-complex of in het fraaie buitengebied van Aalten of Bredevoort. En net als met zoveel dingen… je gaat het pas missen als het er niet meer is! 
 
Gelukkig kan het nu alweer enkele weken en dat is ook goed te merken. De trainingsopkomsten zijn uitstekend en de lachende gezichten bepalen het beeld van het peloton dat ontspannen het programma van de trainer aanhoort. Regen, wind, 12 versnellingen… het mag de pret allemaal niet drukken. Net overigens als de kleedkamerverhalen, die werkelijk een lust voor het oor zijn en het ene verhaal is nog mooier dan het ander. Het samen douchen duurt ook nog eens veel langer dan normaal en sommigen wassen zich zelfs wel een keer of 4 de haren. Duidelijk een signaal dat ook dit moment weer gekoesterd wordt. Maar misschien het mooiste is nog wel het gezellig samenzijn in het clubhuis. Het bestuur van AVA voelde dit perfect aan en besloot de koffie, thee en kerstkransen een week lang gratis aan te bieden. De gretigheid is bij dit alles duidelijk van de gezichten van de AVA-janen af te lezen en geeft het verenigingsgevoel natuurlijk een enorme boost.
 
Je moet er dan ook werkelijk niet aan denken dat er in Lapland, Congo of Verweggistan een nieuwe Corona-variant opduikt, die roet in het eten gooit. Het zal toch niet gebeuren, dat er op enig moment een extra journaal volgt dat het land weer gedeeltelijk op slot moet en alle clubactiviteiten wederom in de ban worden gedaan? Het gros van de maatschappij, waaronder tal van AVA`70-leden zullen een mogelijke volgende lockdown niet of nauwelijks trekken. Dit is wel een zekerheidje!
 
En juist daarom zijn er bij AVA`70 inmiddels al de eerste plannen gesmeed om bij een mogelijke volgende Coronavariant, die zou kunnen leiden tot een nieuwe lockdown, de leden volop tegemoet te komen. Zo zal er een AVA-bubbel worden opgezet, waarbij het gehele complex hierbij van de buitenwereld zal worden afgesloten. Op het middenterrein zal een grote feesttent herrijzen, die dienst gaat doen als eetzaal, maar waar tevens tal van evenementen worden georganiseerd. De deelnemers worden voor de nachtelijke uren ondergebracht in tipi tentjes rondom dit kloppende hart van het terrein. Naast de dagelijkse baantrainingen zijn er ook duurlopen, maar deze vinden uit veiligheidsoverwegingen en bescherming van de buitenwacht in het donker plaats. Het clubhuis heeft de nodige facilitaire voorzieningen en daarnaast worden hier een dikke 24 werkplekken gecreëerd, waarbij ieder kan beschikken over een laptop en speciaal hiervoor wordt 5G geïnstalleerd. 
 
Er kunnen gelijktijdig 50 Senioren in de AVA-bubbel voor de periode van een week en je kunt het complex pas verlaten na 7 dagen samenzijn, feesten en trainen als je een negatief getest bent, maar wel met een meer dan superpositief gevoel. Voor zover bekend, is AVA`70 de enige club in Nederland die de plannen voor een verenigingsbubbel nu al heeft klaarliggen. Mocht het zover komen, dan zal de eerste week van april deze bubbel beschikbaar zijn voor de groep marathonlopers, die in voorbereiding zijn voor hun missie in Rotterdam. Samen trainen, eten, slapen en genieten  van entertainment van het allerhoogste niveau moet dan leiden tot een ontspannen aanloop en een succesvolle finish op de Coolsingel! 
Hoe mooi is dat?