Er was al lang over gepraat, sommigen deden er zelfs wat lacherig over, maar een mooie jurywagen in eigen beheer, zou een geweldige aanwinst zijn voor AVA`70. Het uiterst succesvolle koppel Marco en Bart, dat tijdens wedstrijden o.a. verantwoordelijk is voor de tijdsregistratie, uitslagenverwerking en het controleren van de alle bewegende beelden, zag het al helemaal voor zich. Het duo heeft ook best wel een grote gunfactor om hoog en droog te mogen zitten, zo is de algemene stem van het Aaltense hardloopvolkje. Tuurlijk, het is als atletiekclub maar weinigen gegeven om te beschikken over een eigen onderkomen voor juryleden en tijdsregistratie, maar bij AVA`70 hebben zich in het verleden al wel meer zaken voorgedaan, die feitelijk als onmogelijk werden bestempeld.  Het bestuur besloot echter unaniem te zwichten voor de bijzondere aanvraag en gaf er joviaal een klap op.

Patrick Ikink begon direct met het aanboren van zijn groots opgebouwde sponsornetwerk en na 3 telefoontjes was het al bijna raak. De aimabele Barloër gooide nog een extra dosis van zijn charmes in de strijd en dit hielp als de bliksem. Het Oldenzaalse bedrijf, NEMACO Bouwmachines had nog wel iets aantrekkelijks op de plas staan en besloot een roodgekleurd onderkomen gratis beschikbaar te stellen. Hoe mooi is dat?

Het voertuig werd naar Aalten gerold, waar het op de accommodatie van AVA`70 even de tijd kreeg om te acclimatiseren. Intussen werd er een beetje nagedacht over het licht oppimpen van het onderkomen, waarbij ook de toekomstige gebruikers mochten meedenken. De doelstelling was om bij het begin van de wedstrijdenreeks van 2020 te pronken met de eigen jurywagen, maar dit plan kon gelijk overboord. Niet het coronavirus, maar veel meer het wensenlijstje van het duo Wesselink-van Rijs bleek hiervan de oorzaak. Een enorm scala aan verzoekjes en aanpassingen werd er overhandigd en er mocht niets aan het toeval worden overgelaten, zo gaf het tweetal aan. Dit zonder met de ogen te knipperen, overigens. Tuurlijk, het sympathieke koppel legt de lat altijd hoog, maar deze eisen waren toch wel lichtelijk overdreven. Dansvloertje, kabelgootjes…. Het loog er niet om.

Afijn, er werd besloten om er maar volledig voor te gaan, dus werd er snel een team met specialisten geformeerd met onnoemelijk veel kwaliteiten. En dan hebben we het zeker niet alleen over de prestaties op hardloopgebied.

Geert Kip is van (bijna) alle markten thuis, dus kreeg hij de coördinerende rol. Normaal gesproken is een dergelijk aanspreekpunt gelijk schietschijf, maar de uiterst sympathieke Kiplegat van de Hollenberg had de zaakjes puik in orde en een uitvoerig plan van aanpak werd uitgerold.

Eerst werd de binnenzijde lichtelijk gestript en dat verliep zeer voorspoedig. Gerwin Jansen Eupe, directeur van het gelijknamige schildersbedrijf uit Bredevoort, kitte even snel de kiertjes en naadjes alvorens Kippie zelf met de kwast aan de gang kon met de verf die Eupe gratis en voor niets beschikbaar stelde. Kijk, dat geeft de zaak RAL-kleur natuurlijk. Een mooie dekkende laag werd aangebracht en het geheel kreeg een geheel ander aanzien. De vloer was alweer een ietske ingewikkelder onderdeel van het project. Er stonden immers kabelgootjes op het wensenbriefje van de toekomstige bewoners, dus dat vraagt wel enig denk- en vooral vakwerk. Wim Rensink is in dat soort situaties dan natuurlijk de juiste man op de juiste plek. Ineke Graven, een voormalig talentvol raspaardje uit de hardloopstal van Marco van Rijs schoot AVA`70 te hulp en besloot een hele mooie laminaatvloer te schenken. Een fijn gebaar richting de vereniging maar ook wel een beetje naar haar coach, aan wie ze veel dank verschuldigd is…. “De sloffert” zaagde en lijmde de stroken minutieus op de vloer. Ernst-Jan luiten moest hier en daar nog wat elektra aanpassen, want voldoende en goedwerkende stroompunten zijn natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde, om de tijdregistratie, printer, laptops, het koffiezetapparaat en natuurlijk het straalkacheltje te laten werken.  De metamorfose werd volledig in een stijlvol en clubgekleurd, dus geel-blauw design, waarmee de nieuwe sponsor DEKALU gelijk al een flink aantal bonuspunten scoorde.

De jurywagen is omgetoverd tot een luxueus 5*-onderkomen, die op vakantiepark de Twee Bruggen zeker een in het oogspringende kampeerplek zou veroveren en waar de gebruikers veel plezier aan zullen gaan beleven. De officiële in gebruik name vond plaats tijdens de Boekeldercross 2021. Vriend en vijand vergaapte zich gedurende de 3 wedstrijddagen aan de nieuwste AVA-aanwinst op wielen, die pontificaal op de start en finishlijn stond geposteerd. De gastheren, Marco en Bart, gaven enkele rondleidingen en deden in de richting van belangstellenden bovendien uitvoerig hun verhaal over ditjes, datjes en verdere onzin. Maar gezellig was het er binnen in de trendy pipowagen in ieder geval. Er was ook niets aan het toeval overgelaten, want er was zelfs een malloot ingehuurd, die elke 8 minuten met een zeempje de ramen lapte. Uiteraard waren er nog wat zaken die ontbraken, zoals een droogloopmatje, een vaasje met geurstokjes en een tosti-ijzer, maar verder….

AVA`70 is weer een prachtig, opvallend juweeltje rijker, daar is iedereen het unaniem wel over eens!!!