De groepstrainingen bij AVA`70 behoren al maandenlang tot het verleden, dus ook een meet-and- greet in het altijd gezellige clubhuis zit er helaas niet in. De wedstrijdkalender is blanco en de smaakmakende verenigingsactiviteiten staan in de ijskast, die vooralsnog hermetisch gesloten lijkt te zijn. Kortom… het is eigenlijk best wel kommer en kwel voor de AVA-janen. Via de media wordt gelukkig duidelijk dat de clubliefde het wint van de coronacrisis, maar het gemis van de hardloopmaten wordt door velen steeds heftiger. In de rubriek “De AVA-jaan in coronatijd,” peilen we de stemming van een clubgenoot. We vervolgen de serie met …….

Dick Lubbers

Coronatijd is natuurlijk een hele lastige periode voor ons AVA-janen. Als je daarbij dan ook nog eens trainer bent valt het helemaal tegen. Je wilt graag je groep begeleiden tijdens hun hobby en dat komt er nu al maanden niet van. Dick Lubbers kan hier over meepraten. De sympathieke en fanatieke trainer van de D-groep vindt het wel een keer mooi geweest met het solo-lopen en hoopt zijn volgelingen snel weer te zien. Voorlopig moet hij het echter met de foto`s doen…….

Hoe zien je hardlooptrainingen er op dit moment uit?

Voor mijzelf heeft het hardlopen de afgelopen vijf maanden bijna helemaal stil gelegen, sinds drie weken probeer ik weer regelmatig te lopen om te herstellen van een blessure. Bijna vier maanden niet gelopen en dus voorzichtig weer de draad oppakken. Jammer genoeg dus ook niet kunnen genieten van het hardlopen door de sneeuw. Voor de lopers van de D-groep proberen we als trainers elke week een paar leuke routes te bedenken zodat de atleten daar gebruik van kunnen maken.

Doe je verder nog iets om je conditie op peil te houden?

Klussen, klussen en klussen. Maarten, onze jongste zoon, heeft een huis gekocht waar we al onze energie in kwijt kunnen en ook in ons eigen huis zijn we volledig los gegaan. De tijd die over blijft vullen we op met klussen, klussen en klussen. Oh ja, soms als we nog ergens een gaatje vinden willen we nog wel eens wat klussen, gewoon omdat het nodig en leuk is. Door de blessure is mijn conditie nu echt naatje maar het begin is er weer en zodra we weer als club mogen probeer ik er weer lopend bij te zijn.

Hoe houdt je als trainer contact met je groepslopers? 

Appen! We zijn er bij de D-groep redelijk tot zeer goed in bedreven om elkaar via de app te vinden. Voor trainingen maar ook voor lekkere onzin.

Wat mis je het meest m.b.t. AVA`70?

De gezelligheid om als groep te lopen mis ik echt, het was ook van het ene op het andere moment dat het gewoon niet meer mogelijk was. Twee weken geleden ben ik gaan lopen samen met Mariska K. en toen merkte ik dat het gezellig kletsen onderweg keileuk is. Maar ook het koffie drinken in het clubgebouw en het slappe ouwehoeren na een training mis ik erg.

 Heb je nog een goede tip voor je clubgenoten?

Mocht je je vervelen omdat je niemand hebt om samen mee te lopen én iemand zoeken om slap te ouwehoeren, kom ons helpen klussen.

 Wil je verder nog iets kwijt?

Houd de moet er in, we merken dat er al weer wat meer mogelijk is en dat er iets meer mag. Binnenkort gaan we weer lekker lopen in kleine groepjes en t.z.t. worden de groepjes wel weer groter