AVA`70 doet het niet alleen in Aalten e.o. goed, maar ook ver daarbuiten is de vereniging graag gezien. In het voorjaar bracht een ruime delegatie van het SKB uit Winterswijk een bezoek aan het Afrikaanse Gambia met als doel om gedurende enkele weken medische hulp en ondersteuning te bieden aan het Kanifing General Hospital in Serrekunda.


Een van de teamleden bij deze missie was Ria Hunting, die als hardloopster actief is bij de B-selectie van AVA`70. Naast het uitgebreide medische programma zijn er uiteraard ook verschillende  momenten, waarin men zich begeeft onder de plaatselijke bevolking. Er worden ook de verschillende goederen meegenomen die ter plaatse worden uitgedeeld. Uiteraard tot groot genoegen van de lokale Gambianen.

Zo kon het dus gebeuren, dat bij een ontmoeting met een groep jongeren het oog viel op een prachtig opvallend geel AVA`70-shirt, dat trots geshowd werd door een jongeman. Overigens waren er ook shirts van AZSV en de Graafschap te bewonderen. Uiteraard werd er door Ria een mooi kiekje geschoten. Mooi dat dit kan!