't Noorden heeft met De Boergondië een prachtige locatie neergezet voor deze zomer waar alles anders is.

Zaterdag 11 juli kon eindelijk de eerste activiteit in het jubileumjaar van AVA`70 plaatsvinden. Het originele programma is, vanwege het Coronavirus, voor een jaar in de koelkast gezet en toch werd het de hoogste tijd voor een gezamenlijk feestje, zo was de algemene gedachtegang. Thema was “AVA`70 viert de zomer” en partycentrum `t Noorden had een perfecte locatie in de aanbieding, namelijk Boergondië Aalten.

De ochtend begon met de gebruikelijke trainingsloop en geheel volgens afspraak, gebeurde dit in kleine groepen en met verschillende vertrektijden. De eerste serie lopers gingen om 09.00 uur op pad en de zon zorgde gelijk al voor een goede stemming bij de atleten. Ook de wandelgroep trok op dit tijdstip al het buitengebied in voor hun training. Vervolgens vertrokken nog een tweetal groepen voor de duurloop richting Dale en Barlo. De verspreidde momenten van vertrek, zorgde er ook voor dat de groepen niet gelijktijdig terugkeerden bij de finishplek.  

Op het sfeervolle buitenterras kon er een mooi plekje worden gezocht voor de na-zit. Als extra service kregen de atleten gratis fruit aangeboden om de vitamines weer aan te vullen en het mooie zomerweer zorgde voor een gezellige sfeer op het prachtige onderkomen. Het werd steeds een beetje drukker, waarbij steeds de 1,5 meter-regel gehandhaafd bleef en ook zitten een “must” was. Best lastig voor hardlopers, natuurlijk. Inmiddels meldden zich ook de eerste, van de in totaal 5 jeugdgroepen bij `t Noorden en zij kregen allen een overheerlijk softijsje. Tegen het middaguur kwam er een einde aan een zeer geslaagde zomeractiviteit van AVA`70, waarbij Boergondië Aalten een perfecte locatie bleek te zijn, voor een gezellig samenzijn!