In navolging op de actie NL-DOET, waarbij vrijwilligers zich een dag inzetten bij een maatschappelijke activiteit in de samenleving, organiseerde AVA`70 op zaterdag 25 maart jl. een geheel eigen variant. Vrijwilligers bij de club werden “uitgedaagd” om zich aan te melden voor een grote klusdag op het atletiekcomplex van de club. Voor 1 dag de hardloopschoenen in de kast laten staan dus, om zich verdienstelijk te maken voor de vereniging…….

Vanaf een uurtje of 09.00 uur in de morgen melden zich de eerste vrijwilligers al in het clubhuis, waar de dag wordt begonnen met een lekkere bak koffie. Al snel was het een gezellige boel en er bleek heel veel kwaliteit aanwezig te zijn, zo werd wel duidelijk. Vrijwilligers met groene vingers, technisch hooggeschoold personeel, poetsmiepen, een selectief gezelschap met flinke opruimkwaliteiten….Kortom, een breed scala aan klussers werd door de organisatie verwelkomd. Chef d`organisation Walter Vaags had zijn zaakjes weer keurig voor elkaar en de te verrichten taken op papier uitgewerkt. De radio`s werden op de juiste zender afgestemd en snel werd er een begin gemaakt met de verschillende werkzaamheden. De zon deed inmiddels ook volop mee en het duurde maar even of de jasjes gingen uit, werd hier en daar meegezongen met de muziek en nam de gezelligheid verder toe. Vaags keek tevreden in het rond en zag tot zijn grote vreugde, dat het wederom liep als een tierelier. In de keuken werd inmiddels ook al flink geklust, want de ruim 30 vrijwilligers moesten natuurlijk wel worden voorzien van een hele goede en bovenal, verantwoorde lunch. Alleen de voortreffelijke geur maakte al snel duidelijk, dat het lopende buffet weer Michelinster-waardig van kwaliteit zou zijn.

Het signaal van de organisatie, rond het middaguur dat het de hoogste tijd was om de inwendige mens te versterken, bleek niet aan dovemans oren gericht, want vanuit alle uithoeken van het complex, kwamen de klusser aangesjouwd. De balans van te verrichten werkzaamheden werd tijdens de maaltijd opgemaakt en het bleek dat men uitstekend op schema lag. Na de gezellige middagbreak, werden de puntjes nog even op de i gezet en met name de jeugdleden lieten zich van hun beste kant zien. Opvallend was verder, dat er een aantal heren in actie kwamen bij het poetsen van het gebouw en de ramen, die geweldig veel indruk maakten. Meermalen bleek schoon niet schoon genoeg en werd de poetsdoek nogmaals door het sop gehaald om ook de kleinste vlekjes weg te werken.

Rond een uur of half 4 bleek de klus geklaard en de lijst van Walter volledig afgewerkt. Hij bedankte het peloton vrijwilligers enorm voor hun bewezen diensten en bood ze nog wat te eten en drinken aan.

De actie AVA`70-DOET, bleek een enorme voltreffer en de ruim 30 vrijwilligers van de club, hebben er met een gezamenlijke inspanning voor gezorgd dat het complex van de club er weer schitterend bij ligt!