10-10-2020 staat al in ieders agenda hoop ik? Jammer genoeg zijn de feestelijkheden voor het jubileum van AVA voor het grootste gedeelte uitgesteld. Net als een groot gedeelte van de wedstrijden die AVA ’70 normaal organiseert. Gelukkig zijn de regels wat versoepeld en is er weer één en ander mogelijk. De Achterhoek-ultra is dusdanig kleinschalig dat deze met de huidige Corona regelgeving gewoon door kan gaan. Uiteraard met extra maatregelen op het gebied van afstand, hygiëne etc. maar niets staat verder een mooi loopfeestje in de weg. De route wordt vooral mooi, het is geen zware trail of zo (hoewel er wel veel trailwaardige stukken in zitten. Een beetje vergelijkbaar met de Slingetrail die we ooit organiseerden.


De 50 km individueel is natuurlijk ook ideaal voor degenen die bijvoorbeeld Rotterdam geannuleerd zagen worden. Of die eind oktober wel doorgaat is twijfelachtig. Jammer natuurlijk, maar de Achterhoek-Ultra biedt je de kans om een echte ultraloper te worden. Met dezelfde training, maar een iets rustiger tempo haal je die laatste extra kilometers ook wel.
Is 50 km echt te ver voor je? Met een team van drie kun je ook mee doen. Per persoon ongeveer 17 km, dat is zeker te doen voor heel veel AVA-leden.

De inschrijvingen zijn beperkt, hoewel er op dit moment nog voldoende ruimte is. Mocht je dus mee willen doen, schrijf je dan vooral in.

Meer info op de site http://achterhoek-ultra.nl/

 

Sportieve groet,

André Bleumink en Henrie Drenthel

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken

Achterhoek-Ultra