Bronzen medaille voor Jamie Piek op onderdeel kogelstoten bij Open Gelders Overijsselse Atletiek Kampioenschap.

Een 6-tal AVA junioren mocht meedoen aan het Open Gelders/Overijssels Kampioenschap atletiek. Selectie voor dit kampioenschap vindt plaats aan de hand van eerder dit seizoen geleverde prestaties, alleen de beste atleten worden toegelaten.

Daarbij werden een aantal uitstekende prestaties geleverd.

Hoogtepunt was de 3e plaats op het onderdeel kogelstoten voor Jamie Piek.

Hij stootte de kogel maar liefst 10.36 m ver, daarmee behaalde hij niet alleen een fraaie 3e plaats maar vestigde hij ook een nieuw p.r met de 4 kg kogel.

Op het onderdeel 100m sprint plaatste Jamie zich als 6e voor de finale, maar omdat een oude blessure weer opspeelde ging hij niet van start in de finale.

Ook Teun Houwers was in zeer goede doen. Op de 80m horden miste hij de finale op een haar na, hij werd 3e in zijn serie met een tijd van 16.69 sec,

Daarmee werd hij 9e terwijl de beste 8 zich voor de finale kwalificeerden.

Op zijn favoriete onderdeel speerwerpen wierp Teun in de voorronde 27,54 wat al goed was voor een nieuw p.r . Hij plaatste zich hiermee als 7e voor de finale, in de eindronde verbeterde hij zich opnieuw tot 28.95m en daarmee klom hij op tot de 6e plaats in de eindrangschikking.

Mick Wagener wilde bij al die goede prestaties natuurlijk niet achterblijven en volgde het goede voorbeeld van zijn clubgenoten. Ook hij werd 3e in zijn serie op de 80 m horden met een tijd van 16.86 sec. Hij kwam ook uit op verspringen.

De laatste weken zette hij een zeer constante serie sprongen neer maar de 4 m grens bleek steeds net iets te ver. Een kampioenschap is natuurlijk een prachtig moment om die grens te verleggen, stiekem hoopte hij vooraf dat het ging lukken en die wens kwam uit en hoe. Met een sprong van maar liefst 4.20 m haalde hij een fraaie 10e plaats.

Ruben Boekelder en Stan Prinsen hebben de laatste weken al diverse malen een 1000 m gelopen en steeds bleken ze erg aan elkaar gewaagd. Dat was ook nu weer het geval. Deze keer kon Ruben in de laatste ronde nog net iets meer aanzetten en bleef hij Stan enkele seconden voor. Ruben finishte als 10e in 3.23.95 en Stan als 12e in 3.26.89. Goede prestaties voor deze beide 1e jaars junioren. Ruben deed ook mee op het hoogspringen waar hij 6e werd met 1.30m

Twan Wagener , die een week eerder een nieuw p,r van 4,70 m vestigde bij het verspringen, kon dat nu niet evenaren, Hij bleef nu steken op 4.37m, dit was goed voor een 12e plaats. Op de 100m sprint werd hij 11e