Dinsdag 19 augustus vond de 3e editie plaats van de Twee Bruggenloop. De wedstrijd vormde het sluitstuk van de serie van 4 Zomeravondlopen, die AVA`70 heeft georganiseerd.

Een record aantal van bijna 400 deelnemers, een speaker in bloedvorm en bovenal prachtige sportprestaties van de atleten en atletes vormden de ingrediënten van een uitstekend verlopen sportevenement. Daar kon zelfs een enorme plensbui vlak voor het begin geen negatieve invloed op hebben, al zag het er even niet zo best uit. Vanaf 18.00 uur konden de wandelaars op pad voor een prachtige route van 9 kilometer in het bosrijke buitengebied van Miste en Bredevoort.
Om 19.00 uur stonden ruim 60 jeugdige talenten helemaal klaar voor hun wedstrijd over 1000 meter. Ondanks een flinke regenbui gingen de kids dapper van start, aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa`s en oma`s. Vanaf het begin waren de geelhemden van AVA`70 aan de kop van het veld te zien en bij de jongens liep Timo Westerveld op hele overtuigende wijze naar een fraaie overwinning. Tijn Piest streed dapper voor een tweede plek, maar kwam op de meet een tel tekort, maar was blij met zijn derde positie.
Marit Kleinbussink is de hele zomer al geweldig in vorm en trok ook nu de zege naar zich toe. Norah Rusink werd verdienstelijk derde en had hiervoor evenveel tijd nodig als de nummer 2.

Om 19.15 uur gingen de jongens en meisjes op de 2 kilometer van start voor hun wedstrijd over 4 rondjes. Bij de jongens ontwikkelde zich een prachtige strijd tussen Wout Reiniers uit het Belgische Hoetem en AVA`70-troef Mees Prinsen. Prinsen leek op weg naar de zege, maar moest uiteindelijk zijn concurrent net voor laten gaan en pakte de tweede plek. Op enige afstand werd Douwe Kleinbussink knap derde. Bij de meisjes was er een mooie podiumplaats voor Linde Klein Nibbelink, die twee meisjes van het Winterswijkse Archeus voor moest laten gaan.

Een enorm peloton van maar liefst 275 atleten en atletes stonden aan de start van de wedstrijd over 6 kilometer. Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen, maar de regen had het parcours toch wel behoorlijk drassig gemaakt. Direct na het startschot greep AVA`70-atleet Mark te Brake de koppositie. De winnaar van de vorige twee edities was er veel aangelegen om voor de derde keer te zegevieren en alleen Lars Duistermaat van Archeus kon het enorme tempo volgen. De rest van het deelnemersveld slingerde zich in een prachtig gekleurd lint over vakantiepark de Twee Bruggen richting de Slingeplas. Te Brake liep een ijzersterke race en duldde geen tegenstand op weg naar de finish. Met een prachtige eindtijd van 19,25 minuten zegevierde de atleet van AVA`70 en verbeterde zijn eigen parcoursrecord met 7 seconden. Ook Duistermaat liep een knappe race en finishte in een tijd van 19,32 minuten. Bij de Dames ging Lisa te Molder als favoriete van start en het lid van AVA`70 maakte de verwachtingen helemaal waar. Nadat ze zaterdag al in Groenlo met de zege aan de haal ging, won ze ook nu op zeer sterke wijze. Het parcoursrecord verpulverde ze met een halve minuut en bracht dit op 23,21 minuten. Absolute topprestaties van de winnaars , maar ook door de overige deelnemers werden uitstekende tijden op de klokken gezet. De altijd enthousiaste spreekstalmeester Henk Borgmeijer uit Dalfsen riep het ene record na het andere door de speakers, dit tot groot genoegen van lopers en publiek. P.R.`s sneuvelden er dan ook met bosjes en dat zorgde dan ook voor een uitgelaten sfeer bij de finish.

De organisatoren van AVA`70 kijken zeer tevreden terug op het verloop van de 3e editie van de Twee Bruggenloop. De wedstrijd mag zich jaarlijks verheugen in een groeiend, groot en kwalitatief sterk deelnemersveld. Daarnaast vormt vakantiepark de Twee Bruggen een uitstekende start- en finishlocatie voor het prachtige en sfeervolle hardloopevenement.

AVA`70 liet zich tijdens de Twee Bruggenloop weer van haar allerbeste kant zien. Vele tientallen AVA-janen kwamen tijdens de wedstrijd in actie en er werden diverse podiumplekken verovert. Daarnaast kon de organisatie (weer) een beroep doen op een batterij aan vrijwilligers, die op tal van terreinen werden ingezet.

Als vereniging kunnen we trots zijn op de enorme betrokkenheid van zowel atleten als zeker ook vrijwilligers!