WINTERSWIJK - Op zondag 6 maart houdt atletiekvereniging Archeus alweer de 28e editie van haar jaarlijkse RunVisionloop. Vorig jaar waren de afstanden al officieel gecertificeerd en dit jaar wordt voor het eerst met chipmeting gewerkt. Dat maakt de loop tot een ideale gelegenheid om precies te meten hoe het met de conditie is gesteld aan het eind van de winter.

De diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. Traditiegetrouw verschijnen naast het grote recreantenlegioen ook veel regionale toppers en Duitse atleten aan de start. Vorig jaar waren het Vincent te Brake, Gerben Schreurs en Tom Baak bij de mannen, Chantal Oortgiese, Nicole Hoffman en Sylvia Wassink bij de vrouwen, die de drie langere afstanden wonnen.

Start en finish zijn op de nieuwe atletiekbaan op de Hunenbulten.  Het parcours gaat door het prachtige buitengebied van Henxel langs de Vredenseweg, over de Schaapsweg, Kobstederweg, Jachthuisweg  en tot slot weer de Vredenseweg. De 5 km-lopers leggen de ronde een keer af, de 10 km twee keer en de 15 km drie keer. De jeugd loopt 800 meter (t/m 9 jaar) en 1500 meter (t/m 15 jaar).

Het programma van de RunVisionloop ziet er als volgt uit:

10.15 uur:  800 meter  t/m 9 jaar,
10.30 uur: 1500 meter t/m 15 jaar
11.00 uur: 5.000, 10.000 en 15.000 meter prestatieloop.

Inschrijven kan vanaf heden via de site www.av-archeus.nl tot en met 4 maart op www.av-archeus.nl of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine op sportcomplex de Hunenbulten.