Prachtig weer, een deelnemersveld om je vingers bij af te likken en een snel groeiende vorm. Dus geen enkel excuus om het rustig aan te doen. Mark te Brake startte afgelopen zondag  in de Parelloop in het Limburgse Brunssum. Na vijf kilometer stond er een eindtijd van 16.21 minuten op de klok.

Een belangrijk onderdeel van de 26e  Parelloop is de ‘Talent Run’. Een grote groep snelle atleten tot 22 jaar schreef zich in voor deze wedstrijd over vijfduizend meter. Waaronder ook Ava’70-atleet Mark te Brake. Hij wilde in Brunssum laten zien dat hij bij de beste atleten van Nederland behoord, maar het is voor hem vooral een goed meetmoment in aanloop naar het baanseizoen.

De eerste kilometer gaat in een moordend tempo. Na 1000 meter staat er 2.55 minuten op Marks horloge. Deze kamikazeactie moest hij na ruim drie kilometer bekopen. Tussen de derde en vierde kilometer was nog een gemene klim verwerkt, waardoor het tempo iets daalde. Uiteindelijk kwam Mark over de streep na 16.21 minuten. Hij eindigde als achttiende in een veld van bijna vijftig atleten. Mark was gematigd tevreden over zijn prestatie.

Nagenoeg gelijk met Mark kwam voormalig Ava-lid Arjan Weijenborg over de finish. Ook hij noteerde een tijd van 16.21 minuten. Arjan, die sinds kort in Delft studeert, weet week in week uit zijn persoonlijke records aan te scherpen.