O.K… moeders kan dan wel aan het broeden zijn, maar deze vorm van overmatige bescherming is toch totaal overbodig. De weelderige haardos in combinatie van een enigszins kippig ogend loopje, maakte hem in ieder geval wel ongewild tot een gewild object. Met zevenmijlslaarzen vloog de voetballer over het asfalt richting de thuisbasis en deed hijgend en puffend zijn verhaal. Twee dagen later was het al weer raak, toen Gerdy Hoornenborg dezelfde omgeving in haar trainingsloop had opgenomen. De ranke atlete, gehuld in een flitsend rose tanktop had de pas er lekker in, maar had de mannelijke buizerd in het geheel geen boodschap aan. De laagvlieger  liet met een steeds verder dalende vluchtroute weten, dat de AVA`70-atlete op moest rotten uit zijn territorium. De aanvaller leverde haar bijna een segmentrecord op, maar het was haar op deze zondag zeker niet te doen om een kroontje te scoren. Een klein weekje later ging Thomas Lohuis op pad voor een  pittige duurloop en de natuurliefhebber begaf zich al snel in het buitengebied en arriveerde via wat omzwervingen ook op de Boterdijk,  waar je soms beter als hardloper dus niet kunt komen. Niets vermoedend hield hij zijn strakke tempo aan, toen nietsvermoedend zijn haardos voor een landingsbaan werd aangezien van de agressieve buizerd. Een respectloze actie natuurlijk, zeker als je weet dat Lohuis dierenarts is en dus het beste voor heeft met grote, middelgrote en kleine dieren. Daarnaast was de atleet gehuld in het fraaie jubileumshirt van AVA`70 en dan verwacht je zo`n belachelijke natuurlijk al helemaal niet…. Nauwelijks bekomen van de schrik, volgde de tweede aanval en weer was het een voltreffer, die tot een bloedende hoofdwond leidde. Een tweetal mislukte pogingen later kwam de draver in hoog tempo in de bewoonde wereld en maakte de schade maar eens op. Lichamelijk gekwetst en psychisch toch ook wel licht gekrenkt door het agressieve, laffe gedrag van de buizerd, wist Lohuis de thuishaven te bereiken. 

Hoe het zover is gekomen weet eigenlijk nog steeds niemand, maar de alarmerende verhalen van de hardlopers in het Aaltense buitengebied, bereikten ook de beleidsbepalers van het RIVM. Er werden gelijk passende maatregelen aangekondigd en die hebben er toe geleidt, dat vanaf komende week kleine groepstrainingen met maximaal 10 personen weer mogelijk zijn. Bij AVA`70 is gelijk actie ondernomen om dit gelijk maar serieus in gang te zetten. De atleten moeten wel 1,5 meter uit elkaar lopen, maar het is voor de buizerd zo natuurlijk totaal niet meer interessant om een aanval te plaatsen.

Wie toch een keer een spannende en confronterende ervaring met de buizerd  op wil doen? Ga solo op pad, trek bij voorkeur een fel shirtje of hemdje aan en trek een nietsvermoedend gezicht als je op de Boterdijk bij camping Goorzicht rent!

Veel plezier, maar trainen met een klein groepje clubgenoten is vast en zeker leuker en gezelliger. In ieder geval veiliger

Virtuele Grachtenloop

                                     
              
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken