Nadat hij in 2015 al uitgebreid werd gehuldigd als vrijwilliger van het jaar bij AVA`70, werd Marco van Rijs dit jaar naar voren geschoven als clubheld van 2018. De verkiezing is een initiatief van de regionale en nationale dagbladen, om de vrijwilligers bij verenigingen, stichtingen en clubs in het zonnetje te zetten. Het werk van deze clubmensen is immers onbetaalbaar en daar mag zeker wel eens de nodige aandacht voor zijn. Tussen de verschillende kopstukken van andere verenigingen werd AVA-jaan Marco van Rijs winnaar van de gemeente Aalten. Met een eindtotaal van maar liefst 268 stemmen liet hij de concurrentie ver achter zich en ging met de titel aan de haal. Ter vergelijking: de winnaar van Amsterdam had iets meer dan 200 stemmen.

 Marco van Rijs toont bij AVA`70 zijn veelzijdige kwaliteiten en is dagelijks voor de vereniging in touw. Als beheerder van de website zorgt hij voor actuele berichtgeving en verfraait aangeleverde artikelen met plaatjes en foto`s. Daarnaast is de actieve vrijwilliger (mede) verantwoordelijk voor de tijdregistratie bij alle wedstrijden van AVA`70. Telkens is van Rijs weer bezig om het systeem te verbeteren en verder uit te breiden. Zo heeft hij het voor elkaar gekregen, dat direct na de finish de eindtijd van de deelnemers in beeld is en terug te vinden op de website.

Tenslotte is Marco trainer van de B-selectie, waarbij hijzelf ook nog actief meeloopt met zijn atleten. De groep neemt niet alleen in aantal toe. Tot zijn genoegen ziet hij dat de prestaties van zijn pupillen bij regionale en nationale wedstrijden enorm verbeteren. Bijna wekelijks worden er persoonlijke records gescoord, waar de coach ruim aandacht aan besteedt tijdens zijn wekelijkse speech voor aanvang van de training.

Regelmatig trakteert van Rijs zijn hardloopmaatjes als beloning voor hun inzet op mooie en verrassende duurlopen in Aalten en omgeving. In de zomermaanden zijn de trainingen op locatie favoriet en vinden o.l.v. de populaire van Rijs een keer of 6 plaats.

Kortom, de veelzijdige vrijwilliger van AVA`70 is terecht door zijn vereniging aangemeld voor de verkiezing “Clubheld van het jaar” en is een terechte en ijzersterke winnaar van de gemeente Aalten, waar de vereniging apetrots op is!