De Achterhoek is normaliter bijna het stiltegebied van ons land. Ieder doet gewoon zijn werk, geniet van de natuur of drinkt een kop koffie bij de buren. Toch is de sfeer momenteel wat broeierig en dat heeft niet alleen met de warmte te maken. Je hebt het gevoel dat er wat bijzonders aan zit te komen. Omdat Oranje op het WK Voetbal schitterde door afwezigheid, werd dit toernooi maar met een half oog gevolgd. De Tour de France is inmiddels ook op gang gekomen en natuurlijk worden de verrichtingen van Aaltens trots, Robert Gesink, nauwlettend gevolgd. Daarnaast is Neerlands hoop gevestigd op Tom Dumoulin, maar het vuurwerk in de wielerronde laat nog wel effen op zich wachten.

De echte reden van de groeiende nervositeit  is natuurlijk het feit, dat we aan de vooravond staan van… de ZWARTE CROSS!!!!
De jaarlijkse muziek-, motor- en feest 4daagse houdt de regio bezig en alles duidt er op dat iedereen er klaar voor is.

 Ook bij AVA`70 is dat het geval….

Tientallen clubgenoten trekken komend weekend naar de Lichtenvoordse Schans om te kijken, te luisteren, sfeer te proeven en af en toe een glas te heffen op het leven. Maar, er wordt ook gewerkt! Maar liefst een kleine 60 geelhemden, familieleden, fans en sympathisanten van onze club hebben zich aangemeld om 1 of meer dagdelen als vrijwilliger in actie te komen.

De veelzijdigheid en kwaliteiten van dit peloton is bijzonder groot, want ze worden op verschillende locaties ingezet. Zo zijn aan handvol AVA-janen op donderdagochtend al present om bij de caravansluis alles in goede banen te leiden of de coureurs naar her rennerskwartier te sturen. Op vrijdagmorgen gaat een beste stoet van 16 personen koffie schenken op de camping en dit zal ongetwijfeld een hilarisch gebeuren zijn. Dan zijn er natuurlijk de werkzaamheden bij de verschillende bars op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond.

Ook dit keer is het wederom Mariska van de Berg die verantwoordelijk voor de coördinatie van alle vrijwilligers, de verzending van de accreditaties en meer van dit soort werkzaamheden. Haar jarenlange ervaring werpt zijn vruchten af, want de voorbereiding loopt op rolletjes.

Behalve al de lol dat de Zwarte Cross de vrijwilligers van AVA`70 oplevert, is het ook voor de vereniging een lucratieve activiteit. Elk uur vrijwilligerswerk levert de club 5 euro op en gedurende de feest-4-daagse loopt de teller dan lekker door.

We wensen alle AVA-janen heel veel plezier bij de werkzaamheden en raden bezoekers aan eens op de borrel te gaan bij hun actieve clubgenoten! 

Koningsloop 2019

                                     

Gerard Tebrokeloop

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken