UITSTEKEND WEER, DUS GOEDE TIJDEN …….!
 

Zaterdag werd de 2e wedstrijd afgewerkt van de Boekeldercross Competitie en de organisatie had er voor gezorgd dat het parcours er perfect bij lag.

De weersomstandigheden waren uitstekend en dat zorgde voor snelle tijden. Menig record sneuvelde dan ook en dat zorgde voor een prima sfeer bij de finish, waar zich weer een hele schare supporters had verzameld, om de deelnemers aan te moedigen. 

Bij de 1 kilometerrun werd gelijk de toon gezet en pakte AVA`70 de maximale score van 6 podiumplekken en werd eens temeer aangetoond dat er veel potentie bij de jeugd zit. Bij de jongens pakte ook dit keer Lenn Posthumus de overwinning met een snelle tijd van 3,49 minuten, gevolgd door Bram Berkelder en Indy Haverkamp, die ook allebei onder de 4,00 minuten liepen. Dit deed ook Janneke Gelderblom ruimschoots en ook zij werd voor de tweede achtereenvolgende keer de winnares. Clubgenote Noa Luimes en Annelot Posthumus werden respectievelijk fraai tweede en derde. 

Opvallend bij de wedstrijd over 2 kilometer was het grote en sterke deelnemersveld, waarbij met name de jeugdleden uit het Duitse Rhede de dienst uit maakten. Bij de jongens pakte Jerrel Balke een mooie 8e plek en was daarmee de snelste van de AVA-leden. Linde Klein Nibbelink liep een goede race en kwam uit op 7,49 minuten en was daarmee sneller dan vorige week. 

Bij de 5 kilometerloop gingen maar liefst 138 lopers en loopsters van start en het was een schitterend gezicht om te zien hoe dit gekleurde lint van deelnemers zich richting het Loohuisbos begaf.  AVA`70-lid Jan Wevers had zijn race uitstekend ingedeeld en pakte een kilometer voor de finish zijn laatste concurrent en ging onbedreigd op de meet af in een scherpe tijd van 18,14 minuten. Bij de Dames was Anky Bruil voor het eerst van de partij en ze liet zich gelijk van haar beste kant zien. Met een tijd van 23,56 minuten kwam ze net iets tekort voor het podium. 

Björn Demkes liet vorige week al zien in goede vorm te steken en toonde dat ook dit keer. Achter de ongenaakbare Winterswijker Lars Duistermaat, finishte Demkes op de tweede plaats met een prima tijd van 36,41 minuten en was daarmee ruimschoots sneller dan tijdens de 1e editie. Bij de Dames prolongeerde Katja Demkes de overwinning van vorige week door met 43,40 minuten te finishen. Ze bleef concurrent en Heidi Jentink voor, maar ook zij verbeterde haar tijd van vorige week ruimschoots. 

De lopers en loopsters van de lange adem konden 3 ronden lang genieten van de prachtige omstandigheden en het fraaie parcours, al zal niet iedereen daar evenveel oog voor hebben gehad. Eerst aankomende AVA`70-deelnemer was Gerrit Heersink, die een flinke hap van zijn tijd van vorige week afsnoepte en zeer tevreden was met zijn eindtijd van 1 uur, 6 minuten en 21 tellen. Bij de Dames pakte Ingrid van Zolingen, net als vorige week de tweede plek en liep een constante race. 

De organisatie keek naderhand bijzonder tevreden op deze tweede editie van de Boekeldercross Competitie. Het prima loopweer trok een recordaantal deelnemers, want maar liefst 319 atleten en atletes haalden de finish. De lopers kwamen vooral uit Aalten, maar ook uit de verdere regio, Bocholt en  Rhede. Daarmee is eens temeer aangetoond dat de wedstrijd reeks zich mag verheugen in een grote populariteit. De prachtige locatie, de goede organisatie en de gemoedelijke sfeer zullen daar zeker aan bijdragen!