De heropening van de nieuwe baan werd groots gevierd.

Er is lang naar uitgekeken, maar zaterdag 4 september jl. was het dan eindelijk zover… AVA`70 heropende haar atletiekcomplex met tal van festiviteiten voor haar leden. De hele zomer is er gewerkt aan de renovatie van de atletiekbaan, die voorzien is van een hele nieuwe toplaag en gootsysteem voor de afvoer van water. Daarnaast werd het middenterrein nieuw ingericht en uitgebreid met extra voorzieningen als een verspringbak, kogelwerpsectoren en er is nu zelfs de mogelijkheid om te kunnen polsstok hoogspringen. In het clubhuis werd een nieuwe warmtepomp geplaatst, waardoor er een grote besparing op het energie gerealiseerd wordt. Tenslotte werd ook de werpmuur op prachtige wijze door Miranda van Eerden op gepimpt met een schildering van een AVA`70-logo. Kortom: alle reden voor een feestje!  

De ochtend was gereserveerd voor de jongste talenten, die zich naar hartenlust konden uitleven op de stormbaan, het survivalparcours, bij het hordenlopen en het achteruitsprinten. Daarna was het de beurt aan de junioren, die naast de stormbaan ook een escaperoom in het clubhuis kregen voorgeschoteld en zich ook in het zweet werkten bij het skippybalspel. De animo voor de activiteiten was groot, want in totaal hadden zich maar liefst 135 kinderen opgegeven, die na afloop konden nagenieten onder het genot van een drankje en een saucijzenbroodje.

Vanaf 13.30 uur was het de beurt aan de Senioren, die gelijk al met een noviteit te maken kregen, want voordat ze het geel-blauwe openluchttheater mochten betreden, moest er eerst een geldige QR-code overhandigd kunnen worden. Na de koffie en de “Tracey Jewell-lekkernij” nam voorzitter Rudi Meinen het woord voor een bedankje in de richting van de verschillende leden en instanties, die bij de diverse projecten betrokken zijn geweest. Uiteraard werden zijn woorden kracht bij gezet door een warm applaus van de dik 100 aanwezigen. Namens de gemeente Aalten was wethouder Hans te Lindert van de partij en hij roemde de vasthoudendheid van het bestuur bij deze grootse renovatie. Daarnaast benoemde hij de uitstekende sfeer die er bij AVA`70 heerst, waardoor met name de jeugd, maar zeker ook de wat oudere leden kunnen sporten in een zeer prettige omgeving. Duidelijk de kracht van de vereniging!

De heropening van de baan kreeg een officieel tintje, toen Jan te Brake sr. de schaar in handen kreeg en het geel-blauwe lint doorknipte. Muzikant Gilbert van Zolingen zorgde voor een gezellige sfeer en nadat iedereen van een drankje en een hapje was voorzien, begon het vogelschieten. Uiteraard zorgde deze activiteit bij het zonovergoten terras voor de nodige hilariteit. Andre Balke schoot de rechtervleugel naar beneden, waarna Joost Lammers de vogel vleugellam maakte. Gerwin Jansen Eupe stak de kop in de broekzak, waarna de spanning naar een hoogtepunt steeg. De romp wankelde meerdere malen en het was uiteindelijk Tim te Brake, die zich mocht laten kronen tot de Koning van AVA`70 2021.

Even na het afgesproken tijdstip van half 5 nam Marloes Wensink het woord. Namens de, overigens puike, organisatie bedankte ze iedereen voor de aanwezigheid en gaf aan dat deze sfeervolle middag weer kan worden gezien als een mooi begin van tal van gezellige verenigingsactiviteiten. Waarvan acte…