Na een gedwongen pauze van ruim 1,5 jaar vanwege het coronavirus, was het dan maandag 30 augustus jl. dan eindelijk weer zover….. Er kon gestart worden met een nieuwe hardloopclinic voor beginners bij AVA`70. Aan de tafels zaten en stonden 17 deelnemers rustig te wachten op de start van hun (nieuwe) hardloopavontuur. Een enkeling keek toch wel wat gespannen, maar na het kennismakingspraatje, trok ook dit snel bij. 

Er volgde een korte uitleg over hetgeen er de komende weken op het programma staat. Behalve een tiental baantrainingen op de maandagavond, wordt er ook twee keer op zaterdag uitgeweken naar een locatie elders, te weten de Ringkamp en het Romienendal. Daarnaast wordt er ook aandacht besteedt aan kleding, schoeisel, voeding en andere relevante zaken, die voor hardlopers belangrijk zijn. Toen werd het de hoogste tijd voor de atleten om in actie te komen. Er werd een volledige training afgewerkt, bestaande uit een warming-up, loopscholing en een cooling down. Al snel werd duidelijk dat de groep bestond uit een mooie mix, bestaande uit aantal herintreders en starters. Om alle lopers voldoende aandacht te geven, worden er een tweetal ervaren trainers ingezet, namelijk Geert Kip en Marco van Rijs.

Om de beginnende hardlopers een beetje op weg te helpen krijgen ze een schema mee, dat in eigen omgeving gevolgd kan worden. Als extra service nodigde trainer van Rijs de beginnende sportievelingen op woensdag wederom uit bij het complex van AVA`70 voor een extra training, die op het schema stond aangegeven.

Het doel van de trainers is en blijft, om er voor te zorgen dat alle deelnemers aan het einde van de cursus in staat zijn om 5 kilometer hardlopend af te leggen. En daarin ligt een mooie uitdaging voor lopers èn trainers!