Beste sportvrienden en vriendinnen, 

Na een aantal weken weer een update van het afbouwteam.
In de afgelopen periode is er weer veel werk verzet voor de afbouw van ons nieuwe onderkomen, dus ook een goed moment voor een overzicht. 

Atletiekbaan en parkeerplaatsen 

Maandag 14 oktober jl. is de atletiekbaan sporttechnisch gekeurd door ISA Sport.
De baan is getest op een groot aantal punten geheel volgens de regels die hiervoor zijn opgesteld.
De testuitslagen tonen aan dat de baan op alle sporttechnische eisen ruimschoots voldoet aan de hiervoor gestelde normen. Zowel de gemeente Aalten als AVA`70 zijn natuurlijk tevreden met deze uitslag. Er zijn nog wel een aantal opleveringspunten die nog moeten worden afgewerkt.
De belangrijkste hiervan is het opnieuw aanbrengen van de gootafdekking aan de binnenzijde van de baan. We hebben er alle vertrouwen in dat de opleveringspunten naar behoren worden afgewerkt. 

Zoals wellicht al bekend, en inmiddels ook op de AVA-site vermeld, heeft ons oude onderkomen een nieuwe bestemming gekregen en wordt in het voorjaar opgehaald. Nadat het oude gebouw is  verwijderd kan fase 2 worden uitgevoerd. Henrie Drenthel heeft hiervoor reeds een voorstel tekening gemaakt. Hierin zijn voorzien de fietsenstalling, extra parkeerplaatsen en opslag van trainingsmiddelen. Dit voorstel is voorgelegd aan het bestuur en wordt in de bestuursvergadering van november besproken. 

De gemeente Aalten werkt aan een oplossing voor verbetering van de verkeersveiligheid. Wanneer dit zijn beslag gaat krijgen, staat op dit moment helaas nog niet vast. 

Clubgebouw 

Deze week was er de mogelijkheid een kijkje te nemen in het nieuwe clubgebouw. Zoals jullie wellicht hebben gezien gaat de afbouw zeer voorspoedig. Dit is voor een groot deel te danken aan het vele werk dat er door de inzet van vrijwilligers is verricht. Hoewel ik niet de illusie heb volledig te kunnen zijn, wil ik toch een aantal werkzaamheden die door vrijwilligers zijn uitgevoerd noemen.

Afhangen binnendeuren, plaatsen van de plafondpanelen en verlichting, aanbrengen gipsplaten, behang en schilderwerk alsmede een wezenlijk deel van het installatie werk  ………………. enz. enz.
Daarnaast hebben we van Partycentrum “het Noorden” de bar met koeling en de  achterkast gekregen. De verlichting voor kleedkamers en douches heeft Henrie kunnen regelen uit een verbouwing. Mede hierdoor is het mogelijk om alle plannen  te kunnen realiseren en toch binnen het eerder vastgestelde budget te blijven. Alle vrijwilligers en gulle gevers nu al bedankt voor jullie inbreng en inzet.

Komende week wordt er gestart met het aanbrengen van de plafonds in de hal, kantine en nevenruimtes en verder gewerkt aan de afronding van het schilderwerk. Zodra de plafonds gereed zijn  worden de wandkasten geplaatst. Binnenkort wordt ook de beslissing genomen over de inrichting van de kleedruimtes. Door zelfwerkzaamheid is er ruimte ontstaan in de begroting waardoor het mogelijk is de inrichting volledig nieuw aan te schaffen. 

Het afbouwteam is met veel enthousiasme en gepaste trots aan het werk. Het einde is in zicht, nog even de voet op vol het gaspedaal houden. Het is ook goed om te zien dat de voortgang zeer voorspoedig verloopt en op planning ligt. En misschien nog wel belangrijker het resultaat wordt fantastisch. 

Namens het afbouwteam,
Jan Rademaker