NK ATLETIEK INDOOR 2018 

Op 8598 kilometer afstand van Pyeonchang vond in Apeldoorn het NK Atletiek plaats voor Senioren. Even geen schaatstempels en schitterende skipistes, maar de prachtige Omnisporthal. Nederlands beste atleten kwamen in actie en daar zaten wereldtoppers bij. Een aantal AVAjanen liet deze kans niet voorbij gaan, om prachtige topsport in levende wijze bij te wonen en nam plaats in de fraaie atletiektempel. Het absolute koningsnummer van de dag was de 60 meter sprint voor mannen en vrouwen. Churandy Martina is al vele jaren een grote naam bij de sprintelite en ook dit jaar gaf hij acte de présence bij het NK. De altijd goedlachse Martina is een graag geziene atleet, die het ook bij de toeschouwers goed doet. Dit laatste is zeker ook het geval bij sprintkoningin Dafne Schippers. Op het moment dat zij de atletiek-arena binnenkomt gebeurt er wat. Het publiek wordt onrustig, juryleden doen extra hun best en collegasprintsters doen stilzwijgend hun ding. Schippers on tour… dat is strijden voor zilver, zeker als het om de Nederlandse titel gaat. In de series doen zowel Martina en Schippers het kalm aan, al maakte de 7,44 van Dafne gelijk al flinke indruk. Churandy had vooral veel plezier en plaatste zich relaxed voor de finale. Ook Schippers gaf extra gas en liep uiterst geconcentreerd de eindronde binnen. Bij de mannen  was sprake van een bloedstollende eindstrijd, waarbij maar liefst 3 atleten dezelfde tijd klokten van 6,70 seconden. De fotofinish wees Martina aan, als zilveren medaillewinnaar en daar was de sympathieke Surinaamse Nederlander gewoon heel erg blij mee. In een interview lachte hij zijn gouden tandje bloot en vertelde zeer content te zijn met het resultaat. Het was zijn eerste indoorwedstrijd en dan tweede worden….gewoon lekker dus.

Een kleine 10 minuten na dit prachtige stukje atletieksport, was het de beurt aan de dames, of eigenlijk aan Schippers en de rest. Gelijk na het startschot was de strijd al gestreden. De wereldtopper sprintte in een geweldige tijd van 7,09 tellen naar de meet en de overige atletes volgden op gepaste afstand. Natuurlijk was Dafne blij met haar zege, maar dit gold ook voor de nummers 2 en 3, want ook zij leverden zeker een uitstekende prestatie.

Na afloop was er in de kantine van het sportcentrum de mogelijkheid om een handtekening, foto of selfie te scoren. Het mooie van de atletiekwereld is, dat hier door de atleten ook ruim de tijd voor wordt genomen. Geduldig liepen de medaillewinnaars langs de rijen om een krabbel te zetten of een plaatje te laten maken. Met name Churandy Martina ontpopte zich als een ster met een hoog knuffelgehalte. De verhalen bleken waar, de 33-jarige vrolijke sprinter had alle tijd voor een krabbel en babbel. Dit gold overigens ook voor zijn collega-sporters, die het goede voorbeeld gaven en de jeugd aandacht schonk, die het vroeg. Laagdrempeligheid troef dus en dat wisten de kids wel te waarderen. En terwijl Martina achter in de zaal nog altijd druk was met signeren, stonden vele liefhebbers achter het lint te wachten op sprintkoningin Schippers. Mogelijk dat een dopingplasje zorgde voor enig oponthoud, maar het duurde al met al best lang. Na 46 minuten zenuwachtig drentelen, kwam het verlossende woord…Dafne kwam niet! Teleurgesteld liepen de kinderen, vergezeld van mopperende ouders de trap af naar de uitgang, om daar achter het glas te zien, dat Schippers in de catacomben rustig aan het uitwandelen was en wat babbelde met haar coach. Was dit nu echt belangrijker, dan even een kwartiertje handtekeningen uitdelen? Vast wel, in de ogen van Schippers, maar de jonge gasten begrepen hier weinig van. Vlak bij de deur stond echter gelukkig Martina . De zilveren sprinter had nog alle tijd voor het uitdelen van de 287e handtekening en het lachen voor foto nummer 169. Wat een held! Als de KNAU slim is, krijgt Churandy Martina per direct een contract voor het leven als ambassadeur van de atletieksport. Kan hij gelijk beginnen, om vedette Schippers een beetje …………….  

Koningsloop 2019

                                     

Start To Run Cursus

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken