“VAN 0 NAAR 7 KILOMETER IN 3 MAANDEN”

Eind augustus was Myrna Kolks een van de deelneemsters die startte met de clinic “hardlopen voor beginners. ”Ze kwam blanco binnen en had vrijwel geen hardloopervaring. Enthousiast volgde ze de trainingen van Geert Kip en Marco van Rijs en eind oktober volbracht ze met verve een duurloop van 7 kilometer…..

# Myrna, kun je iets vertellen over je sportverleden?

Ik heb altijd gevoetbald en doe dat op dit moment nog steeds bij de Dames 25+ van AD`69.
 

# Waarom ben je gaan hardlopen?

Eigenlijk om lekker gezond bezig te zijn en een betere conditie te krijgen. Het lijkt me fijn om goed en gemakkelijker een lekker stuk te kunnen rennen.
 

# Welke doelen heb je jezelf gesteld?

Ik zou het fijn vinden, als ik straks met gemak en een beetje goed tempo 10-15 kilometer zou kunnen hardlopen.
 

# Wat vond je van de clinic “hardlopen voor beginners?”

Heel erg leuk! Geert en Marco doen het super goed, staan voor iedereen klaar en zijn erg betrokken. Ze hebben er veel verstand van en proberen je echt een goede manier van hardlopen bij te brengen. De groep was ook erg leuk en gezellig!

 

# Ben je ook van plan om deel te gaan nemen aan wedstrijden?

Nee, dat zal ik waarschijnlijk niet gaan doen…..
 

# Wat was er bij AVA`70 anders dan je had verwacht?

Het is niet alleen maar “rondjes rennen” wat ik eerst dacht, maar er zit ook veel variatie in de oefeningen zoals hindernissen, wedstrijd-elementjes, samenspel en dat maakte het erg leuk.

# Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vond het erg leuk om in 10 weken een “echte” hardloper te worden. Ik had zelf nooit gedacht dat ik het vol zou houden om 5 kilometer te kunnen rennen. Ik raad het iedereen aan en ik denk dat het bij iedereen met deze goede begeleiding moet lukken. Alsnog bedankt daarvoor!

In Maart 2022 starten we de volgende Cursus

Aanmelden kan nu al via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.