PARCOURS

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan het parcours van de Boekeldercross, die komende zaterdag van start gaat. Gisteren heeft een testloper het 5 kilometerlange traject gelopen en zijn conclusie laat niets aan duidelijkheid over: het parcours ligt er fantastisch bij! Morgen wordt ook de ronde voor de jeugd in gereedheid gebracht en ook dat beloofd wederom een schitterend gebeuren te worden, inclusief de hindernissen. Zaterdagochtend wordt de Start- en Finishlocatie opgebouwd en de uitdaging is om dit rond de middag allemaal gefikst te hebben.

 

VOORINSCHRIJVING

Het aantal voorinschrijvingen is uitstekend te noemen en duidelijk is nu al, dat de Boekeldercrosscompetitie een regionaal gebeuren is, want uit alle hoeken van de regio hebben zich al deelnemers aangemeld. Ook een flink aantal Duitse atleten heeft zich inmiddels ingeschreven. Om alles goed te kunnen verwerken en het geplande tijdschema aan te kunnen houden, wordt de deelnemers vriendelijk verzocht om hun startnummer tijdig op te komen halen. Zo voorkomen we lange wachtrijen bij het secretariaat.

Voorinschrijven is nog mogelijk tot en met vrijdagavond 2 november 23.59 uur. De teller van het aantal voorinschrijvingen staat inmiddels op 350 inschrijvers
Na inschrijving is tot 10min voor de te lopen afstand ter plaatse nog mogelijk

STARTNUMMERS

De startnummers zijn voorzien van een chip die uw looptijden bij  en worden na de finish weer ingenomen. 
Wij zorgen er dan voor dat hij weer klaar ligt voor je volgende wedstrijd.
Draag het startnummer altijd aan de voorzijde en zichtbaar (niet onder een jas of shirt)

 

UITBREIDING PRIJZENPAKKET BOEKELDERCROSSCOMPETITIE

De organisatie van de Boekeldercrosscompetitie heeft besloten om het prijzenpakket bij de jeugd dit jaar behoorlijk te vergroten. Er zal dit keer voor het eerst een onderverdeling worden gemaakt per leeftijdscategorie. Dit wil zeggen dat er prijzen beschikbaar zijn voor de nummers 1, 2 en 3 bij jongens en meisjes in de volgende leeftijdsgroepen:

4 - 5 jaar

6 - 7 jaar

8 – 9 jaar

10 – 11 jaar

12 – 13 jaar

14 – 15 jaar

De prijzen worden verdeeld aan de hand van de eindrangschikking en dat betekent, dat er aan minimaal 3 van de in totaal 4 wedstrijden moet worden deelgenomen. Hiermee hoopt de organisatie de jeugd extra te stimuleren en is er een grotere kans om op het podium te komen. Daarnaast zijn er ook een aantal aanmoedigingsprijzen beschikbaar.

Dat is natuurlijk niet het belangrijkste om mee te doen aan de Boekeldercrosscompetitie, maar leuk is het natuurlijk wel!!!

 

PARKEREN

Gezien de verwachte drukte, worden deelnemers uit Aalten vriendelijk verzocht, om met de fiets naar de wedstrijd te komen. Het aantal parkeerplaatsen is immers beperkt en bovendien is parkeren langs de weg verboden. Ook de veiligheid van de atleten komt hiermee in gevaar.

WEERSVOORSPELLING

“De weersvooruitzichten voor zaterdagmiddag 3 november a.s. zijn prima. Het ziet er naar uit dat het uitstekend en zonnig loopweer is en met 10 graden is het  een mooie temperatuur voor de tijd van het jaar. De wind is zwak en vormt dus geen tegenstander voor de atleten.

 

VRIJWILLIGERS

Bij  de Boekeldercrosscompetitie doet AVA`70 wekelijks een beroep op de inzet van ruim 40 (!!!)vrijwilligers. Het gaat hierbij om de diverse werkzaamheden op het gebied van inschrijven, parcoursbouw en verkeersveiligheid. Alles wordt in het werk gesteld om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kan ten allen tijde echter voorkomen, dat er toch iets mis gaat. We hopen in dat geval te kunnen rekenen op het sportieve begrip van alle deelnemers. Opmerkingen, zowel positief, als negatief zijn ten allen tijde welkom. Laten we er samen voor zorgen, dat de Boekeldercrosscompetitie 2018 weer een prachtig loopfeest wordt.

 

 

Virtuele Grachtenloop

                                     
              
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken