Het roer gaat helemaal om, bij tal van AVA`70-leden……

Tenminste dat zou zomaar eens het geval kunnen zijn, bij degene die de info-avond hebben bijgewoond, die in het teken stond van Sport en Voeding. Het clubhuis zat vrijdag 7 november vol met nieuwsgierigen, die gemeen hadden dat ze hardlopen en eten. Daarbij vroegen ze zich wel af of ze de juiste eetgewoontes hebben, niet precies weten of het echt zo gezond is, wat er in huis is of gewoon alles lekker vinden. 

Allereerst vertelde gewichtsconsulente Denise van der Donk het één en ander over koolhydraten, eiwitten en vetten. Wat is hun invloed op het lichaam en dit in relatie tot sport in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. Belangrijk is het om op zoek te gaan naar een juiste balans. Daarna gaf ze wat richtlijnen en voedingtips op trainings- en wedstrijddagen.

Hormoonfactor-trainster Sandra Wassink nam het (praat-)stokje over en vertelde over het belang van een goede hormoonhuishouding. Vaktermen als serotine, neurotransmitters, quinoa en reservatrol vlogen door het clubhuis en de zaal luisterde aandachtig toe en probeerde de informatie in zich op te nemen. Het werd pas echt onrustig toen het “laat-dit-staan-lijstje” in beeld werd gebracht. Het was immers een opsomming van de geneugten des levens en om daar nu mee te gaan stoppen……. De aanvulling, gebruik met mate is toegestaan, zorgde voor een zucht van verlichting en het werd gelijk weer een stukje gezelliger. De toehoorders in de zaal knabbelden intussen lustig aan een stukje komkommer, een snoeptomaatje of een schijfje paprika. 

Toen er werd bekend gemaakt, dat er tenslotte nog een quiz volgde, met een mooie prijs voor de winnaar, werd het AVA`70-gezelschap ineens weer messcherp. De eerste vraag leverde gelijk al een afvaller op. Gerben van P., de coming-man van de C-groep had niet zo best opgelet of at net een worteltje. Feit was in ieder geval dat hij de vraag niet helemaal meekreeg, dus het gokje viel ook verkeerd uit. De spanning nam gruwelijke vormen aan, zeker toen er nog twee toppertjes over waren. Uiteindelijk was het José van Rijs, inderdaad de vrouw van, die met de zege aan de haal ging. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier sprake was van doorgestoken kaart, want manlief reageerde wel heel erg vreselijk opgetogen. De prijs loog er ook niet om. Insiders beweren dat het stel nu elke zondagavond een rondje tippelt langs de Kleine Gracht, want “het gewonnen licht” heeft de romantiek zeker een enorme impuls gegeven. 

Terug naar de realiteit!

De informatieavond over sport en voeding was interessant en informatief en er valt voor menigeen nog wel wat te schaven aan het voedingspatroon. Zeker als dit prestatie bevorderend werkt. Hoewel het biologische geneuzel feitelijk niet echt aan hem besteedt was, gaf de vrolijkste buschauffeur van Nederland aan, toch ook best wat te hebben opgestoken van de avond. Menigeen nam aan het slot van de avond ook schriftelijke informatie mee om thuis nog eens door te lezen. De trend is in ieder geval gezet, om bewust met de voeding om te gaan en te kijken waar er nog winst te halen is. Benieuwd overigens, wat er die avond bij thuiskomst op tafel werd gezet? De laatste restjes van het  “ laat-dit-staan-lijstje” of is het roer gelijk al om.

We zullen het binnenkort zien en horen!