Volgende week vindt, na een afwezigheid van een jaar, de eerste etappe plaats van de Boekeldercrosscompetitie. Start en finish is wederom bij `t Romienendal, waar wederom een prachtige arena zal worden opgebouwd. Het parcours voor de jeugd is altijd bijzonder pittig en met name de hindernissen die onderweg genomen moeten worden, vragen om een extra inspanning en maken de run vaak bijzonder spannend.

Om alvast weer het echte crossgevoel te ervaren, trainde de jeugd op zaterdag 16 oktober jl. op en rond het parcours. Daar werd gretig gebruik van gemaakt want tientallen pupillen stonden om 10.00 uur te trappelen van ongeduld om in het terrein lekker te gaan draven. Het was een prachtig gezicht om de jongste AVA-talenten in het Daalse buitengebied aan het werk te zien. Naast het geploeter langs de sloot en de zandpaden, werd er zeker ook genoten. De inspanning leverde mooie rooie koppies op. Na afloop was er als beloning warme chocolademelk en speculaasjes en dat werd bijzonder gewaardeerd. Daarna was het de beurt aan de junioren om te gaan crossen en ook hier namen tientallen jeugdleden aan deel. Na een uurtje trainen op het crossparcours konden ook zij zich melden voor de chocolademelk.

Op de zaterdagen 30 oktober, 6, 13 en 20 november gaat het er echt om en zal de strijd, maar zeker ook het plezier er vanaf spatten…….

Voor alle informatie en inschrijving: https://www.ava70.nl/42-nieuws/2887-boekeldercross-aalten-2021-it-giet-oan