* Nieuwsflits 1 *
 

 De voorbereidingen voor de 19e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop zijn in volle gang. Op zaterdag 18 mei a.s. is het centrum van Aalten het domein van honderden atleten en wordt de Markt omgetoverd tot een prachtige hardlooparena.

De eerste 2 onderdelen van het wedstrijdprogramma zijn bestemd voor de jeugd. Om 16.30 uur valt het startschot van de Intertoys Kidsrun, bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar. Een bijzondere ervaring voor de kids is altijd weer de doorkomst door de Intertoys-winkel, het grootste speelgoedpaleis van Aalten. Een kwartier later is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar voor de Intertoys Kidsrun. Deze loop gaat over 2 ronden en de deelnemers leggen in totaal 1700 meter af.

Voor het derde jaar op rij staat de GUV Scholierenrun op het wedstrijdprogramma en hiervan is de start om 17.00 uur. De leerlingen van Schaersvoorde zullen de komende tijd worden voorbereidt om hieraan deel te nemen. Een aantal trainers van AVA`70 hebben speciaal een trainingsprogramma geschreven voor de scholieren, die een parcours van 1000 meter in totaal 3 keer af moeten leggen. Bijzonder daarbij is de passage  door café Leuven ook in elke ronde opgenomen. De leerlingen ontvangen een speciaal ontworpen loopshirt, dat gesponsord wordt door een 4-tal Aaltense bedrijven.
Om 18.00 uur vindt de start plaats van de 10 kilometer Ducona Run  op een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours. De organisatie heeft al een aantal toezegging van zeer snelle lopers ontvangen.  Zo zullen Gert-Jan Wassink en Dennis Licht in ieder geval aan de start verschijnen. Ook een aantal sterke regionale toppers behoren tot het startveld.  Het belooft in ieder geval een prachtig stukje topsport op te leveren in het centrum van Aalten. 

De 5 Kilometer Sorba Run vormt het sluitstuk van de 19e aflevering van de G.T.M.-Loop.  Het peloton deelnemers aan deze wedstrijd gaat om 19.15 uur van start. De lopers en loopsters leggen in totaal 3 ronden af op het selectieve, prachtige en sfeervolle parcours, waarbij de passage dwars door café Leuven dit jaar weer is opgenomen in het parcours. Ook dit jaar vormt de GUV-Bedrijvenloop onderdeel van de wedstrijd over 5 kilometer. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 lopers, loopsters of een mixed-team deelnemen.  Een gedeelte van het inschrijfgeld van de Bedrijvenloop komt ten goede aan het GUV Goede Doelen Fonds. Er hebben zich momenteel al een record aantal teams ingeschreven uit Aalten en omgeving. 

De honderden atleten en atletes kunnen bij de doorkomst en finish rekenen op de toejuichingen van het publiek, maar zeker ook op de enthousiaste  aanmoedigingen van speaker Bert Pessink.
Bij de finish ontvangt elke deelnemer een gevulde goodiebag en een fraaie medaille.
Alle informatie over de 19e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop en de mogelijkheid van voorinschrijving is te vinden op de site:www.gerardtebrokeloop.nl of via een link op de site van AVA`70, www.ava70.nl.  De voorinschrijving sluit op 17 mei a.s. om 23.59 uur.

Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur in het Gemeentehuis van Aalten, vlakbij start en finish.  

De organisatie zet maar liefst ruim 50 vrijwilligers in, om alles in goede banen te leiden. De Gerard Tebroke Memorialloop belooft zaterdag 18 mei wederom een prachtig sportevenement te worden in het centrum van Aalten, met start en finish op de Markt!