Drie Achterhoekse atletiekverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gezamenlijke crosscompetitie opgezet. Atletico Gendringen, AVA '70 Aalten en AV Archeus uit Winterswijk gaan begin 2019 van start met de Achterhoekse Cross Competitie (ACC). Daarmee is een nieuwe dimensie toegevoegd aan de atletieksport in de Achterhoek.

Berto ten Brinke van AV Archeus: "Voor komend jaar is besloten om alleen de 5 km deel uit te laten maken van de ACC. Het heeft te maken met het simpele feit dat de drie verenigingen allemaal een eigen unieke cross organiseren met een eigen programma voor jong en oud. Het gevolg is dat we in 2019 alleen de 5 km opnemen in het totaalklassement van de ACC, ook met een veertigplus-categorie. Dan kunnen we ook mooi ervaring opdoen, met de intentie in de komende jaren meer afstanden toe te voegen in de ACC, zoals de 10 km en enkele jeugdafstanden. Mogelijk dat dan ook nog andere Achterhoekse atletiekverenigingen aansluiten."

Als atleten aan alle drie crossen deelnemen worden ze opgenomen in het eindklassement. Het programma is als volgt: zondag 13 januari, de 5 km van de KroeseWeverscross AV Archeus te Winterswijk; zondag 24 februari, de 5km van De Engbergenloop van Atletico '73 te Gendringen en zaterdag 9 maart, Track&Field Cross van AVA '70 te Aalten