De C- en D-junioren van AVA`70 gaan half augustus een weekend naar Texel. Om deze trip mogelijk te maken, besluiten ze de handen uit de mouwen te steken en hebben diverse activiteiten op touw gezet. Zo vond er op zaterdag 17 juni jl. een CarWash plaats, waarbij auto`s werden gewassen. Flyers en posters hingen al weken in het clubhuis en de AVA`70-leden werden tijdens de trainingen door de jeugdleden zelf bijgepraat over de autowasdag.   Er werd een heus evenement van gemaakt en het bleek een groot succes.... 

Al om 07.30 uur werd er begonnen met de voorbereidingen. Op de parkeerplaats van het atletiekcomplex werd een heuse wasstraat ingericht. Allereerst een sopplek, daarna een wasgedeelte, vervolgens een droogmaak-strook en tenslotte een kassa, waar kon worden afgerekend. Terwijl het inrichten van het geheel nog in volle gang was, kwamen rond half 9 al de eerste bezoekers aanrijden, om hun auto te wassen. Gelijk kwamen de tientallen jeugdleden in actie en er werd fanatiek doorgewerkt om de wagens volop te laten blinken. Ruim voor negen uur kon de eerste Mercedes de wasstraat al weer glimmend verlaten. Natuurlijk zorgde een fijne beat er voor dat de jonge sporters gemotiveerd bleven. Voor de bestuurders was er de keus om in de auto te blijven wachten tijdens de CarWash of om even een kop koffie te drinken in het clubhuis en tegelijk de pupillen aan het werk te zien die op de baan aan het trainen waren. Achter het clubgebouw, was ook nog de mogelijkheid om de auto een VIP-behandeling te laten ondergaan, compleet met waxbeurt en ook daar bleek voldoende animo voor te bestaan.

Er was inmiddels een flinke stroom auto`s gearriveerd en het was zweten geblazen voor de junioren, die af en aan renden met emmers water, sop, sponzen en droogmaakdoeken. Rond het middaguur werd het eerste hoogtepunt van de dag gevierd, toen de 100e auto onder handen werd genomen. De eigenaar werd koffie aangeboden en een gratis doosje cupcakes, die tevens in het clubhuis te koop waren voor de trip naar Texel. De hele middag bleef het lekker doorlopen en de tientallen hardlopers bleven enthousiast doorpoetsen.

Nadat rond half 4 de laatste auto een wasbeurt had ondergaan kon de balans worden opgemaakt. Bij de Carwash waren bijna 200 (!) auto`s onder handen genomen en schoon gepoetst. Dit leverde  het enorme totaalbedrag op van 1000 euro en bij de bekendmaking van dit schitterende eindresultaat klaterde een luid applaus over het complex. Maar daar bleef het niet bij….. Een gulle gever besloot de enthousiaste samenwerking en de geweldige inzet van de 45 junioren bij deze activiteit te belonen met een ruime gift van maar liefst 500 euro.

De tientallen jeugdleden van AVA`70 hebben hard gewerkt om de Carwash te doen slagen en dit leverde hen een prachtige beloning op voor hun reis naar Texel!