Elk jaar wordt er vooraf een groepsfoto gemaakt.. 

Op vrijdag 27 december a.s. vindt de 12e editie plaats van de Late Kerst, Vroege Nieuwjaarsloop. De traditionele hardloopactiviteit vormt jaarlijks een sportief breekpunt tussen de verschillende Feestdagen, waarbij de nodige calorieën naar binnen worden gewerkt en de passiviteit vaak zegeviert.

Dit jaar zijn de start en de finish bij de Schoppe, de horecagelegenheid van vakantiepark de Twee Bruggen. Er wordt een mooi en afwisselend parcours gelopen door het mooie buitengebied van Corle. Er zijn 2 afstanden, namelijk 11 en ruim 14 kilometer en de snelheid waarin wordt gelopen zal de rond de 6,00 en 6,20 minuten per kilometer liggen. De eerste 9 à 10 kilometer blijft de groep bij elkaar, waarna een afsplitsing volgt.

We starten om 10.00 uur bij restaurant de Schoppe, Meenkmolenweg 23, 7109 AH Winterswijk (Miste). Na afloop is er de gelegenheid om koffie of thee te drinken. Neem hiervoor wat klein geld mee.

Geef je snel op en geniet van dit mooie tussendoortje….

 Opgave: www.geertwevers.blogspot.com

Om deel te nemen aan de Late Kerst, Vroege Nieuwjaarsloop 2019, hoef je geen lid te zijn van AVA`70, dus iedereen is welkom!!!

Maandag 31 december omstreeks 13:00 uur wil AVA'70 het jaar weer traditioneel afsluiten met een "Oudejaars-duurloop."
Het vertrek is gezamelijk en na enige kilometers kan er gekozen worden voor diverse afstand groepjes.
voor de jeugdleden zal er een spannend bosspel gehouden worden.
Na afloop kan er nog gezellig het jaar doorgenomen worden met een oliebol en een drankje.

Kom jij ook? wink

Zondag 16 december is de laatste zondags duurloop van 2018.

Dit keer een mooie tocht van 12 km, we toeren rustig door het mooie landschap van de Haart.
En natuurlijk sluiten we deze keer ook weer af met koffie / thee en wat lekkers er bij.

We vertrekken om 10:00 uur vanaf AVA'70 in een tempo van ongeveer 6 min. / km.

(Er wordt nog sneeuw verwacht) .. hoe mooi kan het zijn. :) 

De komende 2 weken zal de Website verhuizen naar een andere Webserver.
Het kan zijn dat de Layout daardoor anders is dan u gewend bent en soms zelfs even Offline zijn is zelfs mogelijk. 

 

 

  

Op 31 december a.s. sluit AVA`70 het jaar op sportieve wijze af met de traditionele oudejaarsloop. Nog 1 keer worden in 2016 de hardloopschoenen gestrikt voor een afsluitende duurloop. Om 13.00 uur vindt het gezamenlijke vertrek plaats bij het clubhuis van AVA`70 en er kan gekozen worden voor verschillende afstanden, dus iedereen kan op zijn of haar niveau aansluiten bij een groep. Ook de jeugdactiviteit begint om 13.00 uur en de trainers zullen zeker weer een gezellige en sportieve bezigheid op touw zetten.

Na de training kan er in het clubhuis gezellig worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Langzaam wordt er toegewerkt naar het moment waar al velen dagen, zo niet weken naar uitkijken…

de AVA`70-sportverkiezing van het jaar 2016. Erwin Wamelink zal op geheel eigen wijze de genomineerden aankondigen en de uitslagen bekendmaken. Velen denken dat het reeds een gelopen koers is, maar niets blijkt minder waar. De blonde pijl is al tijdenlang koortsachtig bezig om de statistieken te analyseren en de inzendingen van clubgenoten te verwerken. In het clubgebouw staat nog een doos met tientallen nominaties, suggesties en waardevolle informatie te wachten, dus dat wordt nog nachtwerk. Wamelink kennende, zal hij zich hier zeker mee gaan redden. Voor de winnaars en winnaressen wacht behalve de eeuwige roem, ook een zeer toepasselijk en vast en zeker waardevol geschenk. De sportverkiezing vormt dan ook een bijzonder spannend sluitstuk van 2016. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om bij dit sportieve hoogtepunt aanwezig te zijn. Je kunt immers zomaar de gelukkige zijn, want niets en niemand is zo onvoorspelbaar als een sportverkiezing en helemaal als Erwin Wamelink de leiding in handen heeft…

Om 17.00 uur wordt het licht in de clubhuis van AVA`70 voor de laatste keer in 2016 gedoofd!Voor alle vrijwilligers van Ava70 wordt er een feestavond georganiseerd op 7 januari. Geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 
Uitnodiging: Workshop “Sportrepen maken ” voor leden AVA’70

Op dinsdag 10 januari organiseren wij; Mariska Dute, sportdiëtist (www.mariskadute.nl) en Denise van der Donk, BGN-gewichtsconsulent (www.ikkanhetaan.nl) een leerzame, voedzame en ongetwijfeld gezellige workshop: “Sportrepen maken.”

Hierbij krijg je antwoord op de vragen wat een gezonde sportreep is, wat is het verschil tussen verschillende soorten sportrepen en hoe kun je deze repen het beste gebruiken kunt. Zelf sportrepen maken is eenvoudiger dan menigeen denkt en dat willen we jullie laten ervaren tijdens deze workshop. Het is gezonder, goedkoper en er worden “normale” producten uit de supermarkt gebruikt.

Benieuwd naar je huidige lichaamssamenstelling? Tijdens deze workshop kun je tevens gebruik maken van een meet- en weegmoment waarbij naast je gewicht ook je BMR, visceraal vet, vochtpercentage, spiermassa, botmassa, daadwerkelijke leeftijd en vetpercentage gemeten wordt. 

Onderwerpen tijdens deze workshop

  • Korte uitleg en de functie van de belangrijkste macro- en microvoedingsstoffen als koolhydraten, eiwit, vet, vitaminen en mineralen bij sport en wat de link is met het maken van sportrepen.
  •  Uitleg receptuur van de producten (sportrepen) die gemaakt worden tijdens de workshop.
  • Bereiden van de diverse sportrepen incl. proeven.
  • Aan het einde van de workshop kun je de zelfgemaakte repen mee naar huis nemen, mocht er nog iets overgebleven zijn…

Praktische info

-       Na afloop ontvang je recepten met informatie uit de workshop om thuis nogmaals de repen te kunnen maken. Per reep is ook terug te lezen wat de voedingswaarde is. Tip: Neem een bewaarbakje mee!

-       20.15 – 22.00 uur: Sportrepen maken, inclusief mogelijkheid tot persoonlijk meet- en weegmoment. Locatie: Kantine AVA’70

-          Ben je niet in de gelegenheid om 10 januari hierbij aanwezig te zijn? Wij hebben meerdere leuke workshops in de planning, houdt de website in de gaten voor meer info!

Aanmelden en kosten

Er is plek voor max. 15 personen. De kosten bedragen € 15,- p.p. Mocht er onverhoopt geen plek meer zijn, dan organiseren wij een tweede avond. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-13035818. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 januari en is definitief als betaling is voldaan op bankrek.nummer: NL02RABO0188210865 t.n.v. D.J.F. van der Donk o.v.v. “Sportrepen maken.”