Na een mooie lange zomer wordt het s'vonds alweer eerder donker.
In september sluiten we dan ook onze zomer reeks 1e dinsdag van de maandtraining af.
Niet zomaar maar met de kers op de taart, we starten op de parkeerplaats van Obelink.
De mooie route van ongeveer 10km,  zal hoofdzakelijk over zandwegen en bospaden gaan.

Vertrek tijden 19:00uur en 19:45uur(aangepaste route)

Hoi Runners van de D groep,

De stemmen zijn geteld! Zaterdag 14 oktober aanstaande lijkt het ons erg leuk om met jullie gezamenlijk een duurloop te gaan doen in de mooie omgeving van het Montferland te ’sHeerenberg.

Vertrektijd is om 10:00uur vanaf het Ava gebouw. De afstand is ongeveer 6 a 7km en wordt in een rustig duurlooptempo gelopen waardoor het voor iedereen goed te doen is.

De normale duurloop van 10:00uur komt op deze datum te vervallen.
Mochten er toch mensen zijn wie graag een duurloop bij de Ava willen doen kunnen zich eventueel om 9:30uur aansluiten bij de duurlooptraining van Johan Assink.

Mocht je onverhoopt 14 oktober toch niet kunnen laat ons dat eventjes weten i.v.m. vervoer.

Tot dan! Groetjes Pascal en Eric

Zaterdag 9 september organiseerd Ava70 mede de Kramprun in Varsseveld.

Daardoor zijn alle trainingen komen te vervallen op zaterdag.

Doe mee of  kom kijken naar de Kramprun in Varsseveld.

www.kramprun.nl 

 

Heb jij je al aangemeld voor de Coöperatieavond van de Rabobank?

Donderdag 22 september a.s. vindt in Zalencentrum Schepersveld in Aalten de jaarlijkse Coöperatieavond van de Rabobank plaats. Het programma gaat om 20.00 uur van start. Het betreft hier de regio Aalten-Winterswijk.

De volgende instellingen en verenigingen zijn genomineerd:

  1.  FC Trias, Winterswijk
  2. Chr. Muziekvereniging de Eendracht, Aalten
  3. Stichting Speelotheek Bambi, Aalten
  4. Stichting Openbaar primair Onderwijs, Winterswijk
  5.  AVA`70, Aalten 

Elke genomineerde krijgt tijdens deze avond 7 minuten de tijd om het ingezonden project te presenteren aan de zaal. Vervolgens krijgen de aanwezigen de gelegenheid om hun stem uit te brengen. De stembriefjes worden geteld en de vereniging met het meeste aantal stemmen is de winnaar, gevolgd door de nummer 2, 3, 4 en 5.

Alle genomineerden verdienen deze avond in ieder geval een mooie geldprijs om het project geheel of gedeeltelijk te financieren.

 AVA`70 doet mee met het project:

“ATLETIEK EN DE ZON GEVEN ENERGIE!” 

De vereniging zal het geld besteden voor de realisatie van Zonnepanelen op het dak van het clubgebouw.

We hopen dat veel leden van AVA`70 aanwezig zullen zijn op de Coöperatieavond van de Rabobank. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer stemmen er binnengehaald kunnen worden!!!


Zondag 18 september a s is er weer een lange duurloop .
Deze duurloop is 20 km en we vertrekken dit keer van af het huis van Nathalie Demkes in Borculo.
Zij heeft een mooie route uitgezet, in een voor de meesten van ons, onbekende omgeving. 
Vertrek vanaf AVA om 8.30.

Voor alle kermisgangers: Even heerlijk de alcohol uit het lijf lopen, en dan zondagmiddag er weer fris tegen aan.

 

Binnenkort start er bij Argo atletiek de cursus assistent trainer meerkamp. Deze cursus wordt bij de atletiekunie (de laatste tijd) niet aangeboden.  Wij streven naar een deelnemersaantal van 8-15 personen. Omdat het niet de verwachting is dat er binnen onze vereniging 15 personen aan de cursus zullen deelnemen, willen we onze 'buurverenigingen' de gelegenheid bieden om in te tekenen op de cursus. Hierbij geldt vol=vol. 

Kosten voor de cursus zijn E 20,- 
Meer Info vind je Hier. opgave bij 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Tevens  begint er in Eibergen de cursus Baantrainer Atletiek.
Meer info daarover vindt je hier.


 

Mensen die lid zijn van de Rabobank hebben deze week per mail of brief een uitnodiging ontvangen voor de Coöperatieavond van de bank. Tijdens deze avond krijgen een vijftal verenigingen de gelegenheid om een project te presenteren, waarmee ze meedingen naar mooie geldprijzen.

Ook AVA`70 is genomineerd om zich te presenteren met het project:

“ATLETIEK EN DE ZON GEVEN ENERGIE!”

De opbrengst van het project zal beschikbaar gesteld worden voor de realisatie van zonnepanelen op het dak van het clubhuis.

Alle mensen die op de Coöperatieavond aanwezig zijn hebben stemrecht en het is dus belangrijk, dat zoveel mogelijk leden van AVA`70 zich aanmelden en op het project van de club gaan stemmen. Je kunt je nu al aanmelden voor deze avond en in de mail en brief van de Rabobank staat de verdere informatie. De avond vindt plaats op donderdag 22 september a.s. in Zalen centrum Schepersveld in Aalten. Een heuse thuiswedstrijd dus…. 

Ben je wel klant van de Rabobank, maar nog geen lid?

Je kunt als klant heel eenvoudig lid worden van de Rabobank. Je profiteert van de verschillende voordelen en het is kosteloos. Op de site van de Rabobank is te lezen hoe je lid kunt worden. Daarnaast kun je ook bij het filiaal van de Rabobank terecht voor informatie.

Als lid, kun je je direct aanmelden voor de Coöperatieavond.

 We hopen uiteraard dat er een groot peloton leden van AVA`70 aanwezig zijn op de Coöperatieavond van de Rabobank, zodat we een mooie prijs in de wacht gaan slepen!!!

 

 


Pfeiffer en Hillebrink winnen in Varsseveld

Hendrik Pfeiffer heeft in stijl de 5e editie van de Kramp Run gewonnen. De 22-jarige Duitser liep een tijd van 14.18 minuten en dook hiermee zeven seconden onder het parcoursrecord van Roy Hoornweg. Pfeiffer, vorig jaar derde in Varsseveld, nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong op een achtervolgend trio en stond de leiding niet meer af.. Mohammed Ali Mohammed (14.28 min) won de sprint om de tweede plaats van de Belg Yannick Michiels (14.29 min). Publiekslieveling Gert-Jan Wassink kwam in het topveld als vierde over de streep. Op de vooravond van de wedstrijd trad Wassink in het huwelijk met ‘zijn’ Veerle. Bij de dames won Yasmin Hillebrink (17.03 min) op overtuigende wijze de TopRun. Van kop af aan snelde ze naar de winst. Marlin van Hal (17.17 min), winnares in 2013 en 2014 en houdster van het parcoursrecord, werd tweede. Haar parcoursrecord van 16.44 minuten kwam niet in het geding.  Patty den Ouden (17.37 min) bleef in de strijd om de derde plaats b-junior Jasmijn Lau nipt voor.

Achterhoeks Kampioenschap
Tijdens de Kramp Run werd ook het officieuze Achterhoeks kampioenschap gehouden. De titel bij de heren ging naar Remi Rondeel van atletiekvereniging ARGO uit Doetinchem. Zijn trainingsmaatje Bob te Lindert greep het zilver en het brons ging naar Lars Duistermaat uit Winterswijk. Bij de dames waren het Ava-atletes Lisa te Molder en Eva Bruil die de show stalen. Op gepaste afstand werd Wendy Sasse uit Harreveld derde.

Recreanten- en BusinessRun

Hans Waalder (16.55 min) won net als in 2012 de RecreantenRun. De survivallaar uit Aalten sleurde vanaf de eerste meter stevig aan kop en niemand was bij machte hem te volgen. Marc Jansen (17.27 min) deed ruim een halve minuut langer over zijn 5 kilometer. Joost Somsen maakte het podium compleet. Gerdy Hoornenborg van Ava’70  was tot haar eigen verbazing de snelste vrouw . Ze won  in een tijd van 21.22 minuten. Annemiek Saalmink (21.35 min) en Bo Meerbeek (21.44 min) vielen ook met hun neus in de boter.

Het team van Victor’s Fruit won heel overtuigend de BusinessRun. Victor Duurland, eigenaar van  bosbessenkwekerij Victor’s Fruit  in de Heelweg en lid van Ava’70, was met zijn teamgenoten goed voor een totaaltijd van 1.13.59 minuten. Dit is de snelste teamprestatie uit de geschiedenis van de Kramp Run. De ijzersterke ploeg van Harrie Arendsen, winnaar in 2012 en 2013 en de nummer twee van 2011 en 2014 beklom ook in de lustrumeditie het podium. De derde plaats ging naar KAB Accountants. De deelnemerslimiet van de immens populaire Recreanten- en BusinessRun (850 lopers) was al weken van te voren bereikt.

Jeugdlopen:
Stan Prinsen won met overmacht de twee kilometer. Het Ava’70-lid bleef zijn concurrenten Kjell Venderbosch en Sjoerd Wiecherink – allebei van ARGO – ruimschoots voor. Bij de meisjes ging de overwinning wél naar ARGO. Sophie van Bergen liet haar opponenten, Daphne de Koning en Floor Huls, achter zich. Bij de allerjongsten zegevierde Mats Pouwels. In een bloedstollende wedstrijd was hij Sven Meinen en Max ter Haar te snel af. Bij de meisjes was het ook razend spannend. Elizah Rexwinkel trok aan het langste eind. Lisa Bakker en Lieke Ernst vergezelden Elizah op het podium.