Hallo clubgenoten,

Over enkele weken vindt de 17e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het centrum van Aalten zal op 20 mei a.s. worden omgetoverd tot een heuse hardlooparena. Aan de wedstrijd gaat een lange tijd van voorbereiding vooraf. Aanvankelijk maandelijks, daarna wekelijks en op dit moment is er zelfs dagelijks overleg tussen de verschillende leden van de organisatie. Van vergunningen regelen, tot het benaderen van sponsoren, van het lokken van lopers tot het nameten van het parcours… aan de hand van een draaiboek wordt de G.T.M.-loop langzaam maar zeker in de steigers gehesen. 

De organisatie hoopt, dat heel veel leden zich als deelnemer zullen inschrijven en dat het centrum van Aalten op 20 mei geel zal kleuren. Wat is er mooier dan een wedstrijd lopen in je eigen dorp, aangemoedigd door vrienden en bekenden? Niet iets waar je tegenop hoeft te zien, maar gewoon iedereen tonen, dat je plezier hebt in je hobby. AVA`70 is de laatste jaren enorm gegroeid in ledental en Aalten mag….Nee, moet dat weten!    

Het organiseren van een wedstrijd, zoals de G.T.M.-loop kan niet zonder de inzet van tientallen vrijwilligers, die zich op tal van gebieden verdienstelijk maken. Vrijwilligers voor het regelen van het verkeer en het secretariaat worden geregeld door resp. Geert Kip en Marco van Rijs. Voor een aantal andere taken zijn we nog op zoek naar vrijwilligers:

 

OPBOUW PARCOURS:

Datum: zaterdag 20 mei

Tijd: 10.00 – 13.30 uur

Locatie: Centrum van Aalten

Aantal: 12 personen

GASTVROUWEN:

Datum: zaterdag 20 mei

Tijd: 15.30 – 20.30 uur

Locatie: Vip-terras en in de Geste

Aantal: 2 personen

FINISHSTRAAT/DRANKPOSTEN:

Datum: zaterdag 20 mei

Tijd: 15.30 – 20.30 uur

Locatie: Markt/Dalweg

Aantal: 10 personen 

AFBREKEN PARCOURS:

Datum: zaterdag 20 mei

Tijd: 20.30 – 21.30 uur

Locatie: Centrum van Aalten

Aantal: “hoe meer zielen, hoe sneller bij de After Party…”

 

Zoals uit het overzicht blijkt, is het voor een groot aantal taken heel goed mogelijk om het vrijwilligerswerk te combineren met deelname aan de wedstrijd! Wil jij helpen???  Aanmelden kan vanaf heden bij:

 

Andre Bruil,

Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Laat de 17e editie van de G.T.M.-loop weer een echt AVA`70 feestje worden!!!

 

Ava'70 wenst alle deelnemers, begeleiders en supporters veel succes tijdens de Rotterdam Marathon


Van 4 Mei t/m 10 Mei: aangepaste training voor Pupillen en Junioren. In deze week is er alleen Woensdag 6 Mei een gezamenlijke training om 18:30 -19:30uur.

Zaterdag 2 Mei: geen Pupillen training i.v.m. Atletics champs wedstrijden in Gendringen. De Junioren training gaat wel door.

Maandag 4 mei: 09.30 uur: Trimgroep maandagmorgen trainen wel,  De D Groep traint om 19:30 uur vanaf het Romienendal. de rest van de trainingen vallen uit.
Sportief wandelen vervalt.

Dinsdag 5 Mei: A Groep training is vervallen. De B groep traint wel, vertrek vanaf AVA’70 baan! (12 Mei vertrek vanaf parkeerplaats Obelink)
Sportief wandelen vervalt.


Voor wijzigingen en vragen vraag het de trainer (ster).

 
Op 13 mei  gaat Stans van der Poel samen met Koen de Jong, in de winkel van RunVision, Misterstraat 79 in Winterswijk, een lezing geven over hun boek  “Ik , hardloper”.

Stans van der Poel is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparatuur die de ademhaling en de hartslag in beeld brengt. Als longfunctielaborant herkende ze ontregelde ademhalingen en ze legde het verband tussen verschillende klachten en de ontregelde ademhaling. Zie de website  www.stansvanderpoel.nl    
Deze kennis heeft zij gebruikt, om  een methode te ontwikkelen, om met relatief weinig inspanning bijvoorbeeld een halve of hele marathon te kunnen lopen. Uitgangspunt is dat er geen verdere afstand dan 14 km moet worden getraind. .

Stans heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van duursporters en ontwikkelde daarvoor het trainingsprogramma Sportrusten. Koen de Jong heeft dit samengebracht in het 100 dagen pakket, dat mensen aanmoedigt om 100 dagen lang iedere dag een ademhalingsoefening te doen en drie keer in de week hard te lopen. Koen liep de marathon van Berlijn.

Overweeg je mee te doen aan bijvoorbeeld de marathon Nationaal Landschap Winterswijk op 20 september, maar zie je op tegen tijdrovende training? Met slimme aanpassingen kun al veel conditie winnen. Dat kost juist minder tijd in plaats van meer.  In de lezing zal worden ingegaan op de volgende aspecten: Hoe je energie opbouwt, ook na het lopen; Hoe je met je ademhaling je hartslag kunt beïnvloeden; Harder lopen door rustig te lopen.
De marathon. Haal jij tien kilometer in 65 minuten, dan durven zij te stellen dat je ook een marathon kunt lopen. Geen tijd is geen excuus, want de trainingsschema's die  in dit boek staan zijn helemaal niet zo tijdrovend.

Als je interesse hebt om aanwezig te zijn, meld je dan voor 6 mei aan bij Runvision, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op mobielnr. 06-40090050. Deelname is gratis. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers.

Runvison
Misterstraat 79 
7101ET Winterswijk


Wat was het een prachtige wedstrijd vandaag op de Ava'70 baan.
Klik snel voor alle uitslagen op onderstaande link.


Winnaars A pup

1 prijs Team 8 Climax Ede     1997pnt

2 prijs Team 7 Climax Ede    1867 pnt

3 Prijs Team 5 Ava70 Aalten 1848 pnt

 

Winnaars B pup

1 prijs  Team 21 Daventria  2062 pnt

2 prijs  Team 23 Ava Aalten 1877pnt

3 prijs  Team 22 Ava Aalten 1776pnt 

 

Winnaars Pup c

1 prijs Team 13 Climax Ede 1869 pnt

2 prijs Team 18 Ava Aalten  1820 pnt

3 prijs Team 14 Archeus Winterswijk 1763 pnt
 

 

Zaterdag 18 april

Atletiekfeest bij AVA’70


 


De voorbereidingen zijn in volle gang.

Op zaterdag 18 april stroomt onze basis vol met ca. 200 pupillen uit de regio.
We gaan de krachten meten op een relaxte manier.
Het feest van Athletics Champs breekt aan. 

Doe je mee?

Vrijdag 10 april is de laatste dag dat je je nog kunt opgeven. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor het geld hoef je het niet te doen, dit is verwerkt in de contributie.
We maken mooie AVA’70 teams die the battle aangaan met onze collega-atleten uit de regio.
Ouders kom fijn kijken/helpen. AVA’70 volwassenen kom ons aanmoedigen die zaterdag. 

Hulp nodig.

We kunnen nog wel wat hulp gebruiken die dag.
Wil je die dag een groepje AVA’70 atleetjes begeleiden van onderdeel naar onderdeel?
Heel graag! Of wil je helpen met het meten hoever de bal is geworpen? Join the club.
Zeg ff tegen Sien dat je mee wilt helpen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BBQ voor Athletics Champs medewerkers

Om de boel gezellig met elkaar af te sluiten, steken we de bbq aan en ploppen we de Kapuziner.
Rolien heeft een aantal bbq-specialisten geregeld.
Ze wil alleen nog even weten of je mee-eet/drinkt. Wil je haar ff mailen op
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zaterdag vieren wij Koningsdag. Ava70 organiseert samen met het Oranje Comite in het centrum de Koningsloop. 
Er is op deze feestelijke dag voor alle trainings groepen geen training! 
Wil je toch lopen? dat kan, schrijf je in op een van de afstanden voor de Koningsloop.
Info
Wij wensen iedereen een gezellige dag toe!Vanaf heden kunt u zich inschrijven.
Bekijk alvast de poster met alle wedstrijden en tijden.  Poster
Voor de business-Runners klik  Hier voor Team inschrijvingen


De voor-inschrijving is gesloten
Zaterdag 7 juni kunt u vanaf 15:30 na-inschrijven tot 30 min voor aanvang te lopen wedstrijd in de lobby van het gemeentehuis te Aalten 

Google Maps 

Markt 7  ( ingang deur Landstraat)
7121 CS Aalten

 
 
Het Inschrijfgeld voor de jeugdlopen is 3,- euro.
Het Inschrijfgeld voor de  5km en 10km is 9,- euro. 

 
RunVision biedt leden Ava ’70 unieke kans

Sportspeciaalzaak RunVision in Winterswijk feliciteert Ava ’70 met de opening van de nieuwe atletiekbaan!

Binnenkort gaat het baanseizoen weer beginnen.  Leden van Ava’70 bereiden zich goed voor, gezien de vele vragen over spikes die bij RunVision binnenkomen.

Spikes zijn er in veel verschillende soorten. In het algemeen is het zo dat er voor ieder atletiekonderdeel, hoogspringen, sprint, verspringen etc.  andere spikes te verkrijgen zijn om dat er andere eisen aan gesteld worden. Sommige atleten kiezen daarom voor allround spikes.
De spikes van RunVision zijn geschikt voor diverse baanonderdelen, zoals de sprint en hoogspringen. Spikes draag je voor meer grip en krachtoverbrenging tijdens de onderdelen.
Onder de schoenen zit een plastic plaat. De spikepunten zijn daardoor vast te draaien onder de schoen. Een spikeschoen heeft, in tegenstelling tot ‘gewone’ hardloopschoenen, weinig om het lijf; het moet immers allemaal zo licht mogelijk blijven. De beste manier om er achter te komen welke spikes voor jou geschikt zijn, is eigenlijk gewoon proberen.

Daarom heeft RunVision een aantrekkelijke aanbieding voor alle leden van Ava’70. RunVision geeft in de maanden April t/m half Juni 50% korting aan de leden van Ava ’70 op de aanschaf van de vier onderstaande spikes.


Het is donderdagavond 10 april als Erwin Wamelink aan de start verschijnt tijdens de 5 kilometer baanloop in `zijn Zwolle´. Wamelink een bekende naam uit de AVA familie heeft vanavond zijn zinnen gezet op een tijd rond de 17:30 minuten. Dit betekent ruim 15 seconden sneller dan zijn oude toptijd! Wamelink is de laatste tijd in bloedvorm zowel tijdens zijn wedstrijden als columns, zo hoopt hij ook vanavond vriend en vijand te verbazen.

Rond de klok van kwart voor 8 vliegt de blonde parel uit de startblokken voor zijn 12,5 ronden. Op de helft van de wedstrijd zit Wamelink op een richttijd rond de 18 minuten. Dit is natuurlijk niet waar onze beroemde schrijver voor naar de baan van PEC is gekomen. Met een laatste kilometer van 3:14 minuten weet het grote voorbeeld voor vele avaianen er een fabuleuze tijd van 17:12 minuten uit te knallen.

Met deze tijd gaat er weer een nieuw hoofdstuk komen aan de nu al glansrijke hardloopcarrière van de 21 jarige Erwin Wamelink. Wamelink: “Binnenkort hoop ik de strijd aan te gaan met Mark te Brake, met zo’n hap van mijn persoonlijk record af gelopen te hebben heb ik potenties om naar Rio te gaan. Zaterdag 26 april loop ik de koningsloop voor eigen publiek. Daarna vertrek ik voor een week hoogtestage naar Rheine zodat ik in het zomerseizoen hopelijk nog meer moois kan laten zien!” 

Koningsloop 2019

                                     

Start To Run Cursus

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken