AVA’70 jeugd krijgt zandtraining

 

Het was één zaterdag in november stil op de AVA’70 baan. Ook aan de Huiskermatedijk was geen gele pupil te bekennen. Woar bunt ze dan?...    In Lichtenvoorde! Zandhappen. 

Jawel hoor. Het creatieve improvisatietalent werd weer aangesproken toen ‘the mother of all Youth (Sien)’ bij de jeugdtrainers voorstelde om een alternatieve training te bedenken. 

En daar gingen we. Met een kleine 70 jeugdleden naar De Schans. Een bootcamp-achtige training was het gevolg. Crossen, sprinten, boomje tillen, schansrennen, uitkijktoren-treden-tellen en een zandwandbestorming.  Ondertussen hebben we nog even gepauzeerd. Met grote dank aan: 

Een flinke doos appels en mandarijnen werd door Eric’s groeten & Fruit van de Dijkstraat beschikbaar gesteld aan onze jeugd. Het fruit, de chocomelk, slagroom en taai-taai vormde de bodem voor het vervolg van ons sluitstuk: de zand-cross-estafette. 

Het mooiste sluitstuk was de overhandiging van medailles. Het merendeel van onze jeugdleden heeft een serie van 4 regionale (Athletics Champs) wedstrijden gevolgd. En dat werd beloond met een bronzen, zilveren en zelfs enkele gouden plakken. 

De grootste gouden plak kwam onze Sien toe. Zij kondigde aan dat ze de volgende dag jarig is. Ze werd door alle jeugdleden luidkeels toegezongen. “Lang zal ze leven”. Het is toch niet niks… 50 jaar en giga-sportief. Sien gefeliciteerd! De jeugdtrainers hebben onze voortrekster op een ander smakelijk moment nog even in de bloemen gezet. 

Fotoalbum Linda de Vries
Filmpie 1  Filmpie 2