Het weekend dat Eelco Sintnicolaas Europees kampioen werd op de zevenkamp, was ook het weekend dat de AVA jeugd de podiumplekken binnenhaalde in Winterswijk. 

Aan de start van de 1 mijl (1,6km) stonden Jerrel, Stan, Ruben, Linde en Esther. Vanaf de start ging het direct hard. Stan pakte direct de kop en sleepte Bob te Lindert van het concurrerende Argo mee. Ruben kon deze jongens net niet volgen en vlak achter Ruben liep Jerrel op een 4e plaats. Linde liep vanaf het begin eerste bij de meisjes tot en met 15 jaar. En zal later ook als 1e over de finish komen. Esther die 2 jaar jonger is dan Linde liep ook een keurige wedstrijd en werd uiteindelijk 5e. Stan liep langzaam weg van de concurrentie en liep zo naar een mooie overwinning. Ruben kwam heel knap als 3e over de finish en Jerrel vlak daarachter als 4e

Op de 3 Engelse mijlen (4,8 km) was het de beurt aan Tim en Romy. Na iets meer dan een kilometer scheidde de 3, 5 en 10 Engelse mijlen van elkaar. Vanaf dat punt moest Tim alleen doorlopen. Hij kon goed doorzetten en kwam in een mooie tijd van 20,06 als 5e over de finish. Romy kon goed meekomen met de andere dames en liep zo naar een hele mooie 3e plaats. 

Even daarvoor was de halve mijl van start gegaan. In het rode Winterswijkse was meer geel dan rood te bekennen. Een overmacht aan gele patriotten verscheen aan de startstreep. De AVA kanonnen!  Het was een 400 meter gele streep heen naar de pion en 400 meter gele streep weer terug. De AVA jeugd werd aangemoedigd door een squadron papa’s en mama’s. En ook dit gele leger beklom even later het erepodium. De mannen Lenn en Bram werden 1e en 2e. De dames Noa, Annelot en Lotte namen de overige prijzen mee naar Aalten. 

En zo werd maar weer aangetoond dat AVA in onze regio mooie prestaties kan neerzetten. Mede dankzij de onophoudelijke support van ouders die iedere keer hun kids zomaar ergens, midden in een bos, op een baan of op de weg neerzetten en de longen uit hun lijf schreeuwen als de kids het gaspedaal aantrappen!