Extra Aanvulling
               Een trotse Frank Roos houdt de prijs omhoog voor de 2eplaats 

Maandag 12 november vond in een bomvol zalencentrum Schepersveld in Aalten de uitreiking plaats van het Rabobank Coöperatiefonds, waarvoor ook AVA`70 zich had weten te nomineren. De lobbij binnen de club leverde een geweldig resultaat op. Tafels vol met clubgenoten waren aanwezig om te supporteren en te stemmen. Mensen waren nog snel lid van de bank geworden of gebruikten een toegangsbewijs van een bekende om aanwezig te kunnen zijn. Deze grote betrokkenheid bij de club, bleef ook bij de aanwezigen in de zaal niet onopgemerkt en AVA`70  werd gelijk gezien als een concurrent om rekening mee te houden.

De 5 genomineerden kregen elk exact 6 minuten om hun project te presenteren en  duidelijk werd gelijk, dat “de tegenstanders” van een hoog niveau waren en dat de stemming een spannende aangelegenheid zou gaan worden. Nadat de stemmen geteld waren bleek dan ook, dat de onderlinge verschillen niet zo bijzonder groot waren. Uiteindelijk pakte AVA`70 een prachtige tweede plek en dat betekende dat een cheque van 10.000 euro in ontvangst mocht worden genomen! Het geld zal worden gereserveerd voor de inrichting van de multifunctionele ruimte. Hierbij moet gedacht worden aan de aanschaf van spelmaterialen (biljart, tafeltennistafel), multimedia en verdere aankleding.

Opmerkelijk was overigens dat de winnaar, PKN-kerkkampen, als hoofdprijs 7.500 euro incasseerde en dus een lagere prijs kreeg dan AVA`70. Dit had alles te maken met de spelregels, die aangeven dat je het bedrag uitgekeerd krijgt dat je hebt aangevraagd. AVA`70 vroeg de maximale som van 12.500 euro aan en kreeg dus wel de volle mep.  

Uiteraard heerste er in het AVA-kamp grote tevredenheid over de uitslag en de prijs. Er wordt vaak gezegd dat de tweede plaats altijd een erg vervelende plek is om te behalen, maar dat was dus in dit geval zeker niet zo! Een tweede plek dus, maar wel met een gouden randje! 

Het was voor veel AVA`70-leden een erg druk weekend. Zaterdag een zeer succesvolle editie van de Boekeldercrosscompetitie, met een grote inzet van een leger vrijwilligers. Zondag was een damesvijftal actief als gastvrouwen bij Intratuin Bredevoort, waar de koffiestand werd verzorgd bij de Family Day. Tenslotte, op maandag de uitreiking van het Rabobank Coöperatiefonds. AVA`70 heeft zich op alle fronten op uitstekende wijze laten zien en de vereniging kreeg voor al deze activiteiten als beloning een prachtige prijs toegekend: 10.000 euro!