Vrijdag 14 november vond bij partycentrum `t Noorden het sportcafé Run-Bike-Fun plaats. AVA`70 en de Peddelaars hadden de handen ineen geslagen en presenteerden een gevarieerd programma, boordevol sport. 
Multitalent, Erwin Wamelink kondigde op geheel eigen wijze de gasten aan, die zich al snel thuis voelden op het podium.  De organisatie had gekozen voor een zogenaamde “huiskamersetting”, compleet met grote witte loungebanken, planten en een salontafel. Nieke Hoitink, bekend van o.a. Omroep Gelderland, was de presentatrice van de avond en ging in gesprek met sport- en huisarts Gert Wielink, wielrenner van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam Nick Kweldam, ultraloopster Jannet Lange, hardloper Gert Jan Wassink en wielrenner Robert Gesink. De laatste twee zijn professional  en dus hele dagen met sport bezig. Aan informatie geen gebrek en tevens werd duidelijk dat beide sporters gewend zijn om de media te woord te staan. En waar Gesink nog altijd lid is van de Peddelaars, staat Gert Jan Wassink als gastlid bij AVA`70 ingeschreven. Mooi dus, dat beide organiserende verenigingen een topper op de ledenlijst hebben, die hun club een grote dienst bewijzen, door bij het sportcafé aanwezig te zijn. 
Jannet Lange, ultraloopster uit Almere, schuwt het hardlopen van enorme afstanden bepaald niet, zo liet te weten. Om te trainen loopt ze af en toe op zowel zaterdag, als ook zondag een marathon. Voor de Spartathlon in Griekenland is dit ook wel nodig, want deze wedstrijd gaat over maar liefst 247 (!) kilometer. Een geweldige opgave natuurlijk, waar de lange in 2010 ruim 35 uur voor nodig had om de finish te bereiken. Hoe ga je in dergelijke situaties om met bijv. vermoeidheid, het lopen in het donker, het nemen van voeding e.d.? Zaken waar je bij dergelijke ontberingen goed op getraind moet zijn.

Na de pauze was het columnist Erwin Wamelink, die met een prachtige voordracht de lachers op de hand kreeg. Zijn kostelijke vertelling over een trailrunnertje, compleet met rugzakje, zorgde voor de nodige hilariteit, maar zeker ook herkenbaarheid. Het programma kreeg een vervolg met het vragenuurtje. Nieke Hoitink legde de sporters vragen uit de zaal voor. Uitgebreid gaven ze weer, hoe men bijvoorbeeld omgaat met voeding in de voorbereiding  en tijdens een wedstrijd. 
Wielrennen en hardlopen zijn duursporten en de vraag die je dikwijls hoort is hoe gezond het is, om dagelijks urenlang actief bezig te zijn en vaak de grens op te zoeken? Daar werd verschillend over gedacht. Zeker is in ieder geval wel, dat topsport “a way of life” is, waarbij je alleen resultaat kunt boeken als je lichaam de inspanning goed aan kan en ook is het belangrijk dat het thuisfront achter je staat. 
Gert Jan Wassink gaf aan, dat hij bij het geven van clinics vaak merkt, dat er bij duurlopen vaak (veel) te hard getraind wordt. Bij rustige trainingen leg je de basis, om te kunnen pieken in een wedstrijd. 
Natuurlijk ging het ook nog over het gebruik van doping. Hoewel het in de wielerwereld vaker naar buiten komt, blijkt ook dat er in het hardloopwereldje wel gepakt wordt. Gesink liet weten best blij te zijn met het feit dat de wielrennerij steeds zuiverder begint te worden. Dit is alleen maar goed voor de sport. De vele controles die hij moet ondergaan, geven hem het gevoel dat de juiste weg is ingeslagen. Als er dan gepiest en geprikt moet worden om 06.00 uur in de ochtend, moet dat maar……
De sportievelingen in de volle zaal, luisterden aandachtig en kregen de nodige tips en informatie die waardevol (kunnen) zijn bij het uitoefenen van hun hobby. Of dit nu hardlopen of wielrennen is. 
Met een welgemeend en luid applaus werden de sporters bedankt voor hun bijdrage.  Doelstelling van de organisatie was, om het publiek een kijkje achter de schermen te gunnen bij (professionele) sporters uit de hardloop- en wielerwereld. Uit de reacties achteraf kwam duidelijk naar voren dat men in die opzet zeker geslaagd is ! 

Meer foto's van Dick Lubbers
(
Bedankt Dick)