Het Podium bij de dames 6km    ( foto:Nathan Posthumus)

Dinsdag 19 juli werd de 3e etappe afgewerkt van de serie Zomeravondlopen, die AVA`70 dit jaar organiseert. De Fiat Winkelhorst Walfortloop kent een lange traditie met een prachtig parcours in het buitengebied. De omstandigheden waren zwaar voor de deelnemers, want de thermometer tikte bijna de 30 graden aan. Toch verschenen er ruim 230 lopers en loopsters aan de start, die ondanks de warmte, uitstekende prestaties leverden.

Om 19.00 uur gingen de jongste deelnemers van start voor hun race over 1 kilometer. Ruim 3 rondjes op het atletiekcomplex van AVA`70 werd er door deze kleine kanjers afgelegd. Bij de jongens was de strijd ongemeen spannend, want de eerste 5 finishers, zaten binnen 5 seconden van elkaar. Tim Houwers kwam net tekort voor een plek op het podium en eindigde als 4e. Bij de meisjes kleurde het podium geheel geel. Amber ter Horst pakte de overwinning en na haar kwamen Flore Posthumus en Sam Hoftijzer binnen als tweede en derde.

Een kwartier later was het de beurt aan de oudere jeugd, die de strijd aangingen op de 2 kilometer. Vanaf de baan ging het op weg naar de Walfortlaan, waar een keerpunt was gemaakt. Hierna ging het dezelfde weg terug. Bij de jongens maakte een trio AVA`70-talenten de dienst uit. De winst ging naar Björn Rossel, die lange tijd geen wedstrijd over deze afstand had gelopen, maar aantoonde dat de 2 kilometer hem prima ligt. Clubgenoot Mees Prinsen werd tweede, terwijl Michiel Wellink een mooie derde plaats opeiste. Bij de meisjes liep Noa Luimes een sterke wedstrijd en werd knap derde.

Een groot peloton van een kleine 200 deelnemers stond aan de start van de wedstrijd over 6 kilometer. Plaatselijke vedettes, regionale toppers en vakantievierende sportievelingen gingen de strijd met elkaar, maar zeker ook met de warmte aan. Na een aanlooprondje op de baan, ging het richting het Walfort, waar het parcours een tweetal lussen kende. De koplopers maakten zich al snel uit de voeten, terwijl het gros in een lang lint volgde. Onderweg hadden de atleten en atletes een tweetal keren de mogelijkheid om water te drinken en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Bij de Heren  ontstond een mooie strijd om de overwinning. AVA`70-lid Mathias Welz toonde zijn klasse en werd als 2e gehuldigd. Bij de Dames was Lisa te Molder verreweg de sterkste. Ze liet de concurrentie al snel achter zich en snelde in een uitstekende tijd van 23,25 minuten over de meet.

Applaus was er van het publiek was er zeker ook voor de overige deelnemers, die niet voor de overwinning streden, maar zeker een prestatie van formaat leverden.

De organisatie had ook nog een viertal attenties beschikbaar gesteld voor de atleet of atlete, die een eindtijd liep van 24, 30, 36 of 42 minuten. Niemand scoorde de finishtijd exact, maar respectievelijk Luuk te Brake, Falco Wezinkhorst, Jan Jansen en Marie Overbeck misten het doel maar op enkele seconden. De wedstrijddirectie besloot dit viertal dan ook te huldigen. Op het podium mochten ze een leuke prijs in ontvangst nemen.

De organisatie toonde zich na afloop van de Fiat Winkelhorst Walfortloop zeer tevreden. Een uitstekend deelnemersveld, mooie prestaties, veel publieke belangstelling en een gezellige sfeer op het nieuwe terras van de club. Ondanks de vakantie waren er voldoende verkeersregelaars, administratie- en inschrijfmedewerkers, waterdragers en parcoursbouwers beschikbaar om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Op dinsdag 16 augustus vindt de laatste Zomeravondloop plaats: de Twee Bruggenloop. De inschrijving is geopend