ZOMERSE EDITIE VAN WALFORTLOOP


         Bijna 200 deelnemers aan de 6km, lopen richting de start bij de fietstunnel.

Verslag door Frank Roos

Bij de start van de wedstrijd wees de thermometer nog 25 graden aan en brandde de zon er lustig op los. Mooie, maar tevens ook zware omstandigheden dus, tijdens de Walfortloop, die AVA`70 organiseerde. Bijna 250 lopers en loopsters besloten de uitdaging aan te gaan en schreven zich in voor deze tweede zomeravondloop in een serie van vier.

 Om 19.00 uur gingen de jeugdige deelnemers aan de 1 kilometer van start en de vaart zat er gelijk goed in. De fietstunnel bleek voor menigeen een flinke kluif te zijn, want bijna aan het einde van de race moesten de jongens en meisjes nog de bult op en dat viel in dat warme weer zeker niet mee. Jelte Oonk had er de minste moeite mee, want de voetballer van AZSV greep de wedstrijd aan om zijn conditie te testen en daarmee zit het wel goed, want hij kwam als eerste over de meet. AVA`70-troef Bram Berkelder pakte een hele mooie derde plaats. Bij de meisjes waren de eerste drie plaatsen voor talenten uit het AVA-kamp. Noa Luimes kwam in de sterke tijd van 4,13 minuten als eerste over de meet. Kort daarop kwam Marit Klein Bussink binnen, gevolgd door Lotte Klein Nibbelink.

 De ijzersterk lopende Stan Prinsen, lid van de organiserende vereniging pakte op zeer overtuigende wijze de winst op de 2 kilometer. Ruben Boekelder werd tweede en werd op de hielen gezeten door Björn Rossel. Linde Klein Nibbelink had op dezelfde afstand bij de meisjes tot en met 15 jaar 8,06 minuten nodig om als eerste de finishlijn te passeren. Clubgenote Esther Boekelder eiste de derde plek voor zich op en was daarmee zeer tevreden.

 Maar liefst 198 Dames en Heren stonden aan de start van de wedstrijd over 6 kilometer. Mede vanwege de verbouwing op het sportcomplex was er een nieuw parcours uitgezet in de omgeving van `t Walfort en dat viel goed in de smaak bij het gros van de deelnemers. Gelijk na het startschot liet  Koen Vossers aan de concurrentie weten, dat hij in prima vorm verkeerde. De atleet uit Hengelo liep steeds verder weg bij de overige deelnemers en liep solo naar een uitstekende eindtijd van 19,24 minuten. AVA`70 atleet Björn Demkes pakte een mooie tweede plaats en moest het werk ook grotendeels alleen doen. Joop Robbe gaf de wedstrijd een internationaal tintje. De in Spanje woonachtige atleet is inmiddels 74 jaar, maar mag met een tijd van 33,55 minuten zeer trots zijn op de door hem geleverde prestatie.

Miranda Domhof was de snelste Dame in koers met een tijd van 27,34 minuten. Ingrid van Zolingen van AVA`70 gaf een klein half minuutje toe en werd tweede, terwijl de talentvolle juniore Romy van Rijs knap derde werd.

 Na afloop was de organisatie van AVA`70 zeer tevreden over het verloop van deze aflevering van de Walfortloop. De prachtige, maar zware weersomstandigheden zorgden voor fraaie, sportieve prestaties van de deelnemers. Daarnaast was er veel publieke belangstelling om de lopers en loopsters aan te moedigen en dit was naast de medaille, een terechte beloning voor de geleverde inspanningen!   

 Volgende wedstrijden:

23 juli: Zomeravondloop

20 augustus: Twee Bruggenloop

Meer informatie en voorinschrijving: www.ava70.nl

Foto's Herman Vreeman 1Km  
Foto's Herman Vreeman 2km
Foto's Herman Vreeman 6Km
Foto's Davy Sleijster 1
Foto's Davy Sleijster 2