Voor de A en B groep is er dit weekend (19+20 januari) genoeg om je trainings achterstand bij te werken.

  • Zaterdagmorgen beginnen we om 9:00 uur met een mooie duurloop o.l.v. Geert Wevers (vertrek bij AVA'70)

  • Zondagmorgen om 10:00uur kun je kiezen voor een Heuveltraining op de vuilnisbelt in Winterswijk o.l.v. André Bleumink ,verzamelen op de parkeerplaats van Obelink, we starten 10:00.uur

  • Zondagmorgen om 10:00uur een Duurloop van 14km. o.l.v. Marco van Rijs ( vertrek vanaf AVA'70)

 

 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen bij AVA`70 hervat, komen eerste wedstrijden weer inzicht en zullen dus ook de eerste prijzen al wel weer behaald gaan worden.  
Op zaterdag 7 januari 2017 blijven de hardloopschoenen echter voor even in de kast, want dan gaan we in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Vanaf 09.26 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken. Chef d`organisation, Gerben Duenk heeft al een groot gezelschap vrijwilligers, bestaande uit chauffeurs en sjouwers op zijn lijstje staan. Daar zitten stoere mannen bij, maar ook sterke vrouwen en niet te vergeten een flink aantal jeugdleden. Omdat vele handen het werk nog lichter maken, is het nog altijd mogelijk om je bij Gerben aan te melden. Om 09.00 uur beginnen de werkzaamheden in het clubhuis van AVA`70 met het drinken van een kop koffie en dan volgt tekst en uitleg.  Na afloop, geschat rond een uurtje of 12, is er de mogelijkheid om de verloren gegane calorieën weer aan te vullen met soep en brood, klaargemaakt en geserveerd door niemand minder dan Rolien Bosman. Uiteraard ben je ook als KERSTBOMENRAPER `s avonds van harte welkom op de grote vrijwilligersavond. Opgave hiervoor is wenselijk…. Opgave kerstbomenraper: Gerben Duenk, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Opgave vrijwilligersavond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor leden, die buiten de kern van Aalten wonen, is het natuurlijk ook mogelijk om de kerstboom “te schenken” aan AVA`70. Je kunt de boom op trainingsdagen (deze week, tot uiterlijk 7 januari 2017, 08.58 uur) naast het krachthonk bij de dranghekken neerleggen. Hier mag ook gerust de kerstboom van de buurvrouw, het werk of een vage kennis  bijzitten.

 


Schrijf je in voor de Track & Field Run!

De Track & Field Run komt er weer aan. Dit jaarlijkse hardloopfeest wordt gehouden op zaterdag 12 maart. In tegenstelling tot vorig jaar is niet de Ringkamp het decor van de wedstrijd maar de atletiekbaan van Ava’70. Voorinschrijven is nu al mogelijk. Meld je aan voor 5 maart en je krijgt een startnummer met je eigen naam erop. (De organisatie stelt voorinschrijving erg op prijs.)

De 1 en 2 kilometerwedstrijden worden op een speciaal aangelegd crosscircuit gelopen en de 5 kilometer voert de deelnemers door het buitengebied van Aalten. Een nieuw onderdeel is de Jansen Eupe Crossestafette, het sluitstuk van een, op voorhand, fenomenale sportmiddag. Een estafetteteam bestaat uit vier deelnemers, zij lopen allen een ronde van 500 meter. In het wisselvak moet het estafettestokje worden overgedragen aan de volgende loper. De estafette is voor alle leeftijden. Uiteraard zijn mixteams ook toegestaan. Alle winnaars worden beloond met prachtige prijzen.

Programma:   Onderdeel    
13:00 uur:    1 km Spar Cross (Jeugd t/m 9 jaar)   € 3
13:10 uur:    2 km Spar Cross (Jeugd t/m 15 jaar)    € 3
13:30 uur:   Prijsuitreiking jeugdafstanden    
         
13:45 uur:   Fiat Winkelhorst Sprintcross (2 km)    € 5
14:00 uur:   5 km LEX Laufexperte Björn Weier Run   € 5
14:45 uur:   Jansen Eupe Cross Estafette 4 x 500m (alle leeftijden)  
€ 10 Team
 
15:00 uur:   Prijsuitreiking overige afstanden    


 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen hervat, de eerste wedstrijden weer geweest en dus ook de eerste prijzen al weer binnen. Op zaterdag 9 januari 2016 blijven de hardloopschoenen echter voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Om 09.00 uur in de ochtend wordt een peloton van een kleine 40 junioren en senioren in het clubhuis onder het genot van een kop koffie geïnstrueerd en zal vervolgens op pad gaan om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken.

Voor deze eerste activiteit van het jaar zijn we nog op zoek naar helpers, sjouwers en chauffeurs, liefst met aanhanger. Hoe meer hulp, des te sneller is de klus geklaard. De ervaring heeft de laatste jaren geleerd, dat we met een goede bezetting rond 12.00 uur klaar kunnen zijn, waarna de soep en broodjes in het clubhuis wachten.

Opgave is mogelijk bij:Gerben Duenk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Beste atleten,

Op dinsdag 5 januari zullen Wim Brinkman Henk Lammers en ik info geven omtrent de Marathon,de voorbereiding,voeding,schema etc.allerlei vragen kunnen op ons afgevuurd worden.De avond is m.n ook bedoeld voor atleten die in de toekomst denken een marathon te lopen,ze kunnen indien gewenst een keer mee lopen met een lange duurloop. De avond begint om 21.00 uur, in het AVA clubgebouw.

Tevens is er een wijziging voor de A-groep in de trainingstijd voor de donderdag.
Dit wordt vanaf 7 januari 19.00 uur, we hopen hiermee dat de donderdagtraining beter bezocht wordt.


 

 

Beste leden van AVA'70, 

Het kon zomaar eens zo zijn dat jij het afgelopen jaar eens niet aan jezelf gedacht hebt, maar aan je collega-atleten. 
Dan stond jij daar medailles uit te delen, of het AVA'70-café te poetsen. Jij was die verkeersregelaar of de soepschepper. 
Toen jij daar koffie aan het schenken was, konden wij onze rondjes lopen. Beste ouders van pupillen, jullie hebben enorm geholpen met rijden en jureren, zodat de kleinsten hun wedstrijdje konden doen. 
Schoffelaars, het klusteam, fotografen, stille krachten, kerstboomsjouwers, T&F cross-helpers, wedstrijdhelpers, opbouwers, en coördinatoren. Trainers, opruimers, gastheren en dames, vergunning aanvragers, bestuursleden en assistent-trainers......  Kleine dingetjes of grote dingetjes (al heeft het de schijn van vrijwillige inzet), namens alle atleten willen we je bedanken. Als dank bieden we jullie een hele gezellige avond aan! Bescheidenheid siert de mens, op 9 januari s avonds even niet! Dan zetten we jullie op het podium. Met eten en drinken in overvloed. We maken een dansje om te vieren dat het toch fantastisch is om een keer wat voor een ander te doen.  

Tot zaterdagavond 9 januari. We beginnen om 20.00 uur. 
Je moet je nog wel even opgeven. Doe het nog snel.... dan kunnen we onze Turkse vriend doorgeven hoeveel hij moet inslaan! 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Overigens, wil je er heel graag bij zijn, maar je hebt nog niks gedaan voor de club?? Laatste kans... Gerben en consorten kunnen je hulp goed gebruiken bij het ophalen van de kerstbomen. Een paar uurtjes, koffie en broodjes erbij!  Diezelfde zaterdag 9 januari om 9.00 uur verzamelen bij AVA'70. 

Met sportieve groet namens het bestuur.


 

In bloedvorm zijn en dan geblesseerd raken… het is de schrik van elke sporter.

Het overkwam AVA`70-atleet Mark te Brake tijdens de warming-up van een middagtraining op Papendal eind november. Bij het inlopen voelde te Brake ineens een felle steek in zijn voet. Hij wist gelijk dat het mis was. Een bezoek aan de arts bevestigde dit, want na een scan bleek dat het middenvoetsbeentje gebroken was. De hardloopschoenen moesten voor minimaal 6 weken in de kast blijven en dat was een forse streep door het wedstrijdprogramma dat op de kalender stond. Mark te Brake was geïnviteerd voor de Montferlandrun in `s Heerenberg begin december en twee weken later zou hij zijn debuut maken bij de halve marathon van Dronten. In plaats daarvan moest te Brake zich richten op alternatieve trainingsvormen om de conditie op peil te houden, gedurende zijn gedwongen hardlooppauze.  Een racefiets en mountainbike van Wisselink Tweewielers werden dagelijks uit de schuur gehaald. De trainingskilometers werden flink opgeschroefd en de ritten steeds langer. Niet altijd een gemakkelijke opgave overigens, want het weer speelde soms behoorlijk parten. Koude buitentemperaturen werden afgewisseld met lange regendagen. Het materiaal had behoorlijk te lijden onder de winterse omstandigheden, maar de atleet kon altijd bij zijn sponsor terecht. Wisselink Tweewielers zorgde er daardoor voor dat hij in beweging kon blijven. De conditie werd beter en beter en reikhalzend keek Mark te Brake uit naar het moment, dat hij het hardlopen weer op kon pakken.  De fietsschoenen zijn inmiddels weer ingeruild voor de hardloopkicks en de training is weer gestart, zij het op voorzichtige basis.

Hoewel Mark te Brake nog een flinke weg moet afleggen, voor hij zijn oude niveau weer terug heeft, is hij veel dank verschuldigd aan Wisselink Tweewielers. De fietsspeciaalzaak bood hem tijdens zijn blessureperiode volop de mogelijkheid, om al fietsend aan zijn herstel te werken en zijn conditie op pijl te houden, door het juiste materiaal beschikbaar te stellen.

De betrokkenheid van zijn sponsor heeft Mark te Brake optimaal gemotiveerd om hard door te trainen en topfit te blijven.


Anno 2015 zijn er in Nederland (en andere landen) veel mensen die hun steentje aan de maatschappij bijdragen door het doen van vrijwilligerswerk. Dit doen velen met passie en met veel gevoel van verantwoordelijkheid. In dit vrijwillige werk wordt vaak veel tijd en energie gestoken wat soms ten koste gaat van andere dingen. 

Momenteel is de huidige economie nog steeds kwetsbaar en gaat het financieel wat minder met Nederland dan voorgaande jaren. Mede als gevolg van diverse bezuinigingen vertaald zich dit naar praktische problemen als; minder werkgelegenheid, hogere vaste lasten, hogere studiekosten enz. 

Deze praktische problemen zijn ook bij de Nederlandse overheid en bij de Europese Unie niet onopgemerkt gebleven. Om mensen enigszins tegemoet te komen (belonen) voor hun geweldige vrijwillige inzet voor de maatschappij, is het vrijwilligers certificaat in het leven geroepen. Met dit officieel door de EU erkende certificaat, kan een vrijwilliger bij een regionaal opleidingscentrum (ROC) of een nieuwe werkgever:

  • bewijs leveren van gedaan vrijwilligerswerk
  • opgedane ervaring/leerdoelen concreet laten zien
  • behaalde competenties bij vrijwilligerswerk onderbouwen

Het certificaat kan worden toegevoegd als onderdeel (bijlage) van je CV waarbij je kunt laten zien welke ervaringen je hebt opgedaan bij je vrijwilligerswerk. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat met een vrijwilligers certificaat, mensen eerder worden aangenomen bij o.a. studies of banen. Zie onderstaande link voor meer informatie en een voorbeeld van een certificaat: http://www.europass.nl/vrijwilligersorganisaties 

Mocht jij bij Ava vrijwilligerswerk doen, en ben je geïnteresseerd in een vrijwilligers certificaat. Stuur dan een mail met je naam en als onderwerp vrijwilligers certificaat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je zult een formulier toegezonden krijgen waarin een aantal vragen staan die beantwoord moeten worden waarna Sander het document zal voor jou zal aanmaken. 

Ava heeft besloten om met dit certificaat te gaan werken omdat wij als bestuur meer willen doen voor onze super vrijwilligers dan alleen een feestavond/etentje en of een bedankje/bloemetje op zijn tijd. Want bij Ava`70 zijn vrijwilligers letterlijk GOUD waard!


S
inds zaterdag 17 januari is AVA’70 een 13-tal juryleden rijker.

De Atletiekunie heeft AVA’70 benaderd voor een pilot-opleiding.

Jeugdatletiek wedstrijden worden vanaf 2015 in een nieuw jasje gegoten. Het nieuwe concept heet Athletics Champs. AVA’70 is vanaf het begin een sterk voorvechter geweest van deze opzet. We zijn zo gecharmeerd van deze opzet omdat kinderen continu en veel aan het bewegen zijn. Natuurlijk moeten er ook prestaties neergezet worden, maar plezier tijdens de wedstrijden staat voorop.

Geen baanwedstrijd zonder regels en daar hebben we mensen voor nodig. Een oproep op de website heeft opgeleverd dat 13 kanjers de opleiding gevolgd hebben. Een bult huiswerk thuis maken en een praktische sessie op de AVA’70 baan was het gevolg.

We gaan ons ook in 2015 voor de regio inzetten voor een echte baanwedstrijd bij AVA’70. Fijn dat deze 13 hebben aangegeven ingezet willen worden voor de begeleiding en jurering van deze prachtige wedstrijden. Alle 13: Bedankt voor jullie inzet en deelname en van harte gefeliciteerd!

De geslaagden zijn:
Mariska Wagener (hoofd jury), Sien Meinen (hoofd jury), André Balke (hoofd jury), Mirjam Dunnewold (hoofd jury), Leonie Rijks, Roel Schreurs, Sam ter Haar, Martine Piek, Christian Köchl, Dave Posthumus (hoofd jury), Jerrel Balke, Gertjan Bentert en Diana Schulingkamp.Bij het openen van de gordijnen vanmorgen was het eindelijke Winter.

Het had flink gesneeuwd vannacht en dat nog wel in het Weekend.
Geen school of werk maar lekker genieten van het mooie winterse weer. Wat is er nu niet mooier om door de verse sneeuw te gaan lopen. En dat gebeurde ook om 9:00 ging de A en B groep o.l.v. van André Balke op pad voor een 11km en 14km route. Geert Wevers had speciaal zijn camera meegenomen om al dit moois op foto vast te leggen. Even later kwamen de jeugdleden bij de Ava baan aan. Tja wordt er nu wel of niet getraind vroegen ze zich af er was immers geen rode baan meer te bekennen. "Tuurlijk" werd er geroepen door de jeugdtrainers. Het programma werd aangepast naar winterspelen, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. En hoe! super mooi grote poppen staan er inmiddels geheel in Ava-stijl op het veld. Om 13:00 vertrokken de berggeiten richting Lochem om o.l.v. van Gerrit te lindert de Belvederé en het lochemse bos te verkennen. Ze waren nog maar net weg of de C groep die de training had verzet naar de middag, verzamelde zich om onder een winterzonnetje heerlijk 12 km te toeren.. Zo heeft iedereen kunnen genieten van deze eerste winterdag


Foto's Dave Posthumus
Foto's Geert Wevers.
Foto's Dick Lubbers

Koningsloop 2019

                                     

Gerard Tebrokeloop

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken