Voor alle vrijwilligers en helpende handen van AVA'70 een mooi feest op 11 januari 2019.

Geef je op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drie Achterhoekse atletiekverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gezamenlijke crosscompetitie opgezet. Atletico Gendringen, AVA '70 Aalten en AV Archeus uit Winterswijk gaan begin 2019 van start met de Achterhoekse Cross Competitie (ACC). Daarmee is een nieuwe dimensie toegevoegd aan de atletieksport in de Achterhoek.

Berto ten Brinke van AV Archeus: "Voor komend jaar is besloten om alleen de 5 km deel uit te laten maken van de ACC. Het heeft te maken met het simpele feit dat de drie verenigingen allemaal een eigen unieke cross organiseren met een eigen programma voor jong en oud. Het gevolg is dat we in 2019 alleen de 5 km opnemen in het totaalklassement van de ACC, ook met een veertigplus-categorie. Dan kunnen we ook mooi ervaring opdoen, met de intentie in de komende jaren meer afstanden toe te voegen in de ACC, zoals de 10 km en enkele jeugdafstanden. Mogelijk dat dan ook nog andere Achterhoekse atletiekverenigingen aansluiten."

Als atleten aan alle drie crossen deelnemen worden ze opgenomen in het eindklassement. Het programma is als volgt: zondag 13 januari, de 5 km van de KroeseWeverscross AV Archeus te Winterswijk; zondag 24 februari, de 5km van De Engbergenloop van Atletico '73 te Gendringen en zaterdag 9 maart, Track&Field Cross van AVA '70 te Aalten

Zaterdag 3, 10, 17 en 24 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele reeks hardloopwedstrijden in het Aaltense buitengebied. Net als in de voorgaande jaren vindt ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 10 en 15 kilometer start om 13.45 uur, terwijl de deelnemers op de 5 kilometer om 14.15 uur van start gaan.

Extra nieuws:

Er komt ook Hoogbezoek as. zaterdag..  

Uitreiking prijzen jeugd, direct na de jeugd crossen.
Uitreiking prijzen 5km, 10km, 15km omstreeks 15:15-15:30 uur

Inschrijving.:

Je kunt alleen ter plaatse tot 10 min voor de te lopen wedstrijd inschrijven.

Let op: heeft u verleden week al mee gedaan en loopt u weer mee op de zelfde afstand, dan hoeft u niet op nieuw in te schrijven. U kunt gelijk het startnummer weer afhalen.

Wilt u met een andere andere afstand meelopen, schrijf dan even opnieuw in

Voor inschrijvers kunnen ook gelijk het startnummer afhalen 

PARCOURS

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan het parcours van de Boekeldercross, die komende zaterdag van start gaat. Gisteren heeft een testloper het 5 kilometerlange traject gelopen en zijn conclusie laat niets aan duidelijkheid over: het parcours ligt er fantastisch bij! Morgen wordt ook de ronde voor de jeugd in gereedheid gebracht en ook dat beloofd wederom een schitterend gebeuren te worden, inclusief de hindernissen. Zaterdagochtend wordt de Start- en Finishlocatie opgebouwd en de uitdaging is om dit rond de middag allemaal gefikst te hebben.

 

VOORINSCHRIJVING

Het aantal voorinschrijvingen is uitstekend te noemen en duidelijk is nu al, dat de Boekeldercrosscompetitie een regionaal gebeuren is, want uit alle hoeken van de regio hebben zich al deelnemers aangemeld. Ook een flink aantal Duitse atleten heeft zich inmiddels ingeschreven. Om alles goed te kunnen verwerken en het geplande tijdschema aan te kunnen houden, wordt de deelnemers vriendelijk verzocht om hun startnummer tijdig op te komen halen. Zo voorkomen we lange wachtrijen bij het secretariaat.

Voorinschrijven is nog mogelijk tot en met vrijdagavond 2 november 23.59 uur. De teller van het aantal voorinschrijvingen staat inmiddels op 350 inschrijvers
Na inschrijving is tot 10min voor de te lopen afstand ter plaatse nog mogelijk

STARTNUMMERS

De startnummers zijn voorzien van een chip die uw looptijden bij  en worden na de finish weer ingenomen. 
Wij zorgen er dan voor dat hij weer klaar ligt voor je volgende wedstrijd.
Draag het startnummer altijd aan de voorzijde en zichtbaar (niet onder een jas of shirt)

 

UITBREIDING PRIJZENPAKKET BOEKELDERCROSSCOMPETITIE

De organisatie van de Boekeldercrosscompetitie heeft besloten om het prijzenpakket bij de jeugd dit jaar behoorlijk te vergroten. Er zal dit keer voor het eerst een onderverdeling worden gemaakt per leeftijdscategorie. Dit wil zeggen dat er prijzen beschikbaar zijn voor de nummers 1, 2 en 3 bij jongens en meisjes in de volgende leeftijdsgroepen:

4 - 5 jaar

6 - 7 jaar

8 – 9 jaar

10 – 11 jaar

12 – 13 jaar

14 – 15 jaar

De prijzen worden verdeeld aan de hand van de eindrangschikking en dat betekent, dat er aan minimaal 3 van de in totaal 4 wedstrijden moet worden deelgenomen. Hiermee hoopt de organisatie de jeugd extra te stimuleren en is er een grotere kans om op het podium te komen. Daarnaast zijn er ook een aantal aanmoedigingsprijzen beschikbaar.

Dat is natuurlijk niet het belangrijkste om mee te doen aan de Boekeldercrosscompetitie, maar leuk is het natuurlijk wel!!!

 

PARKEREN

Gezien de verwachte drukte, worden deelnemers uit Aalten vriendelijk verzocht, om met de fiets naar de wedstrijd te komen. Het aantal parkeerplaatsen is immers beperkt en bovendien is parkeren langs de weg verboden. Ook de veiligheid van de atleten komt hiermee in gevaar.

WEERSVOORSPELLING

“De weersvooruitzichten voor zaterdagmiddag 3 november a.s. zijn prima. Het ziet er naar uit dat het uitstekend en zonnig loopweer is en met 10 graden is het  een mooie temperatuur voor de tijd van het jaar. De wind is zwak en vormt dus geen tegenstander voor de atleten.

 

VRIJWILLIGERS

Bij  de Boekeldercrosscompetitie doet AVA`70 wekelijks een beroep op de inzet van ruim 40 (!!!)vrijwilligers. Het gaat hierbij om de diverse werkzaamheden op het gebied van inschrijven, parcoursbouw en verkeersveiligheid. Alles wordt in het werk gesteld om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kan ten allen tijde echter voorkomen, dat er toch iets mis gaat. We hopen in dat geval te kunnen rekenen op het sportieve begrip van alle deelnemers. Opmerkingen, zowel positief, als negatief zijn ten allen tijde welkom. Laten we er samen voor zorgen, dat de Boekeldercrosscompetitie 2018 weer een prachtig loopfeest wordt.

 

 

We maken ons op voor de 4e  en finale Cross van de Boekeldercross 2017.

Het wordt mooi spannend want er zijn in alle categorieën 3 prijzen te verdienen. ( als je  3 x hebt meegelopen)

Ook hebben we 2 extra categorieën aangemaakt. de 60+ en jongeren categorie op de 5km

Prijsuitreiking: 1km en 2km gelijk na laatste finisher 2km.

                       5km, 10km en 15km gelijk na laatste finisher.

Let op! Loop je de zelfde afstand schrijf je dan niet opnieuw in maar haal gelijk je startnummer af.
Loop je voor het eerst mee of loop je een andere afstand, schrijf je dan even opnieuw in ter plaatse.

Tijdens de Boekeldercross kunnen er al voorlopige uitslagen bekeken worden  

Starttijden.

1km   13:00 uur
2km   13:10 uur
15km 13:45 uur
5km+10km 14:10 uur

Wij hebben er weer zin in,Tot straks.

Locatie: ’t Romienendal
Aladnaweg 3
7122 RN Aalten

Op zaterdag 25 november a.s. organiseert AVA`70 de Boekeldercrosswandeltocht. De atletiekvereniging heeft een grote groep sportieve wandelaars en voor hen, maar zeker ook alle overige wandelliefhebbers zijn van harte welkom om deel te nemen. Tussen 12.00 uur en 12.30 uur kunnen wandelaars starten vanaf locatie `t Romienendal aan de Aladnaweg. Er kan gekozen worden uit een tweetal afstanden, namelijk 10,8 kilometer en een langere route van 15,6 kilometer. De tocht voert de deelnemers van Dale via prachtige zandpaden en mooie landweggetjes naar Barlo, waar bij boerderij de Neeth een verzorgingspost is ingericht. Het vervolg van de route gaat met een mooie omtrekkende beweging weer langzaam richting het eindpunt, `t Romienendal.

De wandeltocht vindt gelijktijdig plaats met de finaledag van de Boekeldercrosscompetitie. Het zal dus bij start en aankomst gezellig druk zijn en is er alle gelegenheid om lekker na te genieten en getuige te zijn van prachtige hardloopprestaties.

Wandelaars betalen 2,50 euro inschrijfgeld en ontvangen bij terugkomst een mooie medaille. We hopen dat veel wandelaars uit Aalten en omgeving deelnemen aan de 2e Boekeldercrosswandeltocht! 

Foto Nathan Posthumus  (Klik hier voor meer foto's van Nathan)

We maken ons op voor de 2e Cross van de Boekeldercross 2017.
Let op! Loop je de zelfde afstand schrijf je dan niet opnieuw in maar haal gelijk je startnummer af.
Loop je voor het eerst mee of loop je een andere afstand, schrijf je dan even opnieuw in ter plaatse.
Starttijden.

1km 13:00 uur
2km 13:10 uur
15km 13:45 uur
5km+10km 14:10 uur

Wij hebben er weer zin in, het wordt immers echt Cross weer!

Locatie: ’t Romienendal
Aladnaweg 3
7122 RN Aalten