Het Corona-virus heeft al wekenlang de wereld in een wurggreep en ook bij AVA`70 hebben we daar natuurlijk volop mee te maken. Onze accommodatie zit al langere tijd op slot en ook het gezamenlijk trainen is not done. Daarnaast zijn alle geplande jubileumactiviteiten verplaatst en is er inmiddels al een forse streep gehaald door de wedstrijdkalender. Bijzonder jammer natuurlijk, maar wel volledig te begrijpen!

Het bestuur van AVA`70 is naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van 21 april jl. in overleg geweest en een groot aantal ( noodzakelijke) afspraken gemaakt:

* De Algemene Ledenvergadering is uitgesteld en zal mogelijk plaatsvinden op het moment dat de noodwet er doorheen is en de vergadering digitaal uitgevoerd kan worden.

* Het AVA`70-kamp gaat dit jaar niet door.

* De geplande jubileumactiviteiten worden met een jaar uitgesteld.

* De jubileumshirts zullen op termijn worden rondgebracht.

Uiteraard is het erg jammer, omdat er door velen al erg veel tijd en energie in de activiteiten is gestoken, maar het bestuur hoopt dat er begrip is voor de genomen beslissingen.

 Daarnaast heeft het bestuur besloten dat de contributie de komende maanden gewoon geïnd wordt. Dit in samenspraak met de Atletiekunie. AVA70 heeft immers haar financiële verplichtingen waaraan moet worden voldaan.  Later wordt er eventueel gekeken of er nog tegemoet moet worden gekomen in de kosten.

Gelukkig schijnt de zon volop, dus heeft AVA`70 in ieder geval ook nog een uitstekende opbrengst van de Zonnepanelen !

Maar er is natuurlijk ook positief nieuws 😊

De regering heeft immers ook versoepelende maatregelen vastgesteld rondom het Corona-virus t.a.v. de activiteiten voor de jeugd.

De jeugd gaat vanaf volgende week woensdag (29 april) de baan weer op!

Dat is fantastisch nieuws voor ruim 200 jeugdleden en hun trainers. Zoals alles in deze tijd, gaan ook de jeugdtrainingen er iets anders uitzien dan we gewend waren. De junioren trainen in kleine groepjes zodat de anderhalve meterregel in tact kan blijven, de trainingstijden zijn voor veel groepen veranderd om de doorstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen en de kans op groepsvorming op de parkeerplaats en rond het clubgebouw te voorkomen. Daarnaast is het voor ouders helaas niet toegestaan om op het sportterrein aanwezig te zijn wanneer hun kind aan het sporten is. De kantine en de kleedkamers blijven eveneens gesloten. Uiteraard zijn de toiletten voor de sporters wel beschikbaar. Wij vragen de ouders om hun kind op de parkeerplaats af te zetten en daarna weer rustig te vertrekken. Wij begrijpen dat dit in sommige gevallen lastig is, maar we moeten ons nu eenmaal strikt houden aan de richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Trainers en sporters die niet fit zijn, blijven thuis. Daarnaast raden wij aan om bij kinderen, die behoren tot gezinsleden die binnen de risicogroepen vallen, veel voorzichtigheid in acht te nemen of thuis te blijven, ook in dit geval begrijpen we dat dit lastig is. We gaan als vereniging deze mooie uitdaging aan en we vertrouwen erop dat iedereen zich in deze tijdelijke maatregelen kan vinden.

- Pupillen mogen trainen zonder rekening te houden met de anderhalve meterregel
- Junioren trainen in kleine groepjes van maximaal tien personen en er wordt rekening gehouden met de afstandsregel
- Alle jeugdgroepen worden voor de training opgevangen op het grasveldje tegenover de fietsenstalling.
- Geef elkaar bij de fietsenstalling voldoende ruimte. (De trainers houden hier toezicht op)
- De jeugdgroepen zijn verdeeld over de dinsdag- woensdag- en donderdagavond, dit om grote drukte te voorkomen
- De baan wordt verdeeld in zes sectoren, in iedere sector is maar één groepje van maximaal tien atleten aanwezig.
- Materiaal wordt regelmatig schoongemaakt met desinfecteermiddel
- Het is voor ouders helaas niet mogelijk om te wachten op het sportterrein
- Brengen en halen van de atleten gebeurt op de parkeerplaats
- De kleedkamers en kantine blijven gesloten (Omkleden en douchen gebeurt dus thuis)
- Toiletten zijn voor atleten uiteraard beschikbaar
- Niet fit: blijf thuis!


Hieronder het aangepaste schema: 
 

Dinsdag

van

Tot

17:30

18:30

Joppe

Nora

18:00

19:00

Lisa

Esther

19:30

21:00

Mart

19:45

21:15

Erwin

Woensdag

17:15

18:15

Michiel

Lenn

 

17:30

18:30

Rudi

Tjibbe

18:00

19:00

Rob?

Sander

19:00

20:00

Diederik

Sam

19:15

20:15

Björn D

Ruben

20:00

21:00

Gertjan

Zowie

Donderdag

17:30

18:30

Vera

Wouter

18:00

19:00

Mees

Bjorn R.

 

 

19:00

20:00

Mick

Twan en Nathan

 ACTIVITEITEN

Komend weekend worden er al prachtige activiteiten georganiseerd, waar iedereen “op afstand” aan mee kan doen.

Op vrijdag 24 april a.s. vindt de Grote AVA`70 Bingoshow plaats. Alle informatie over dit spektakel, dat een initiatief is van Michiel Wellink en Mick Wagener, vindt je op elders op deze site. De aanmeldingen stromen inmiddels al binnen. Dat wordt een enorme happening in menig huiskamer. 

In het weekend vinden er maar liefst 2 grote virtuele activiteiten plaats, onder de naam: “AVA`70 Koningsdag Challenge.”

Ten eerste is er de challenge voor de jeugd, waarbij de Pupillen een rondje lopen van 750 meter en hiervan een leuk en ludiek filmpje maken. De Junioren doen hetzelfde, maar dan over een afstand van 1500 meter. De jeugdleden krijgen alle informatie thuis via social media. Niets ontvangen… neem dan even contact op met je trainer, die je alles kan vertellen over deze geweldige activiteit. Uiteraard is er een mooie prijs voor de winnaar en krijgt iedereen een medaille in de bus. 

Daarnaast is er ook nog de Virtuele Koningsloop 2020 voor Jeugd en Senioren. Het is de bedoeling om op een zelfgekozen parcours een traject te lopen van 5000 meter. Het resultaat wordt doorgestuurd via Strava, Garmin of TomTom. Nadere informatie over deze activiteit komt z.s.m. op deze site.

Kortom: duidelijk is dat er de komende dagen weer een echt AVA`70-GEVOEL zal ontstaan bij bovengenoemde activiteiten. Uiteraard zullen er smeuïge verhalen te lezen zijn op social media. 

We hopen dat we met deze informatie voldoende duidelijkheid hebben gegeven over een aantal zaken en natuurlijk jullie begrip!

Het feit, dat er komend weekend prachtige activiteiten plaatsvinden, geeft de betrokkenheid en veerkracht weer van onze club. We hebben alle vertrouwen voor de toekomst!

En…… wat in het vat zit verzuurt niet!

 

Blijf gezond!

 

Bestuur AVA`70

 

 

Virtuele GTM Loop

                                     
   
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken